Czy iPad 2 (3) spełni moje oczekiwania? [Sprecyzowane potrzeby]
Napisano 09 stycznia 2012 - 16:16
Napisano 09 stycznia 2012 - 16:47
Napisano 09 stycznia 2012 - 17:35
Poza tym, iPad do czytania jest średni, bo szybko męczy oczy.
Napisano 09 stycznia 2012 - 17:49
To chyba faktycznie minus.Poza tym, iPad do czytania jest średni, bo szybko męczy oczy.
Recenzja jest bardzo fajna tylko, że wciąż mam obawy co do zdolności do powiększania tekstu. Niemniej jednak Twój post wiele wniósł jeśli chodzi o mój pogląd na Kindle. Mam wrażenie że chyba zbyt wiele wymagam i wybierając Ipada. Nie tylko wygodne czytanie miałbym zapewnione ale i dużo, dużo więcej.
Zdecydowanym plusem dla iPada jest mnogość aplikacji, które mogą urozmaicić i ulepszyć wszystko co poza czytaniem w pdf-ie chce się zrobić. Mam tutaj na myśli głownie edycję i zaznaczanie ważnych fragmentów w tekście.
Kindle jest dobry do czytania ... i tyle. W mojej pracy nie tylko o to chodzi. Poza przeczytaniem muszę mieć możliwość sporządzenia notatki, zapisania interesującego mnie fragmentu czy wreszcie możliwości otworzenia linku zawartego w pdf-ie.
Wszystko jednak wskazuje że iPad w moim wypadku sprawdzi się lepiej. Męczenie oczu jest silnym kontrargumentem jednakże umówmy się - nie jestem robotem i nie będę cały dzień ślęczał przed ekranem (choć w zasadzie wciąż to robię czytając artykuły na swoim MBP).
Napisano 09 stycznia 2012 - 18:03
moim zdaniem iPad nadaje się do czytania PDF tylko w pomieszczeniach zamkniętych. Czytanie w słońcu nie będzie wygodne.
Wzrok, aż tak się nie męczy, chociaż wszystko zależy jak długo czytamy

Programów do czytania PDF jest dużo. Ja używam GoodReader. Jego zaletą jest to, że można wgrać PDF za pomocą iTunes oraz obsługuje PDF o wielkości powyżej 50MB. Dodatkowo ma możliwość zaznaczania fragmentów tekstu oraz robienia notatek.
GoodReader for iPad for iPad on the iTunes App Store
W przypadku iBook (wbudowana aplikacja) PDF możemy wgrać tylko przez emaila. Musimy go sobie wysłać na skrzynkę pocztową i ściągnąć do iPada.
Pozdrawiam
Napisano 09 stycznia 2012 - 18:09
Napisano 09 stycznia 2012 - 18:56
Napisano 10 stycznia 2012 - 13:32
Napisano 22 stycznia 2012 - 23:25
Napisano 23 stycznia 2012 - 00:33
Napisano 23 stycznia 2012 - 21:31
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych