Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[4s] iPhone nie che się aktywować.

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 m1eszko

m1eszko
  • 16 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 January 2012 - 12:46

Witam, Zakupiłem ostatnio iPhone 4s z sieci Orange na przedłużenie umowy. Byłem w salonie, uiściłem opłatę za zdjęcie z niego simlocka, bo chcę używać go w innej sieci i teraz.. Próbowałem go aktywować kartą T-mobile, jednak wyskakiwał komunikat, abym włożył kartę poprawnego operatora, więc wychodziło z tego, że jeszcze simlock nie został zdjęty. Włożyłem kartę Orange i iPhone aktywował się. Zmieniłem tak karty w nim jakieś 4-5 razy (aby sprawdzić, czy w końcu simlock został zdjęty) i teraz nawet, gdy włożę kartę Orange to nie chce się on aktywować. Pojawia się komunikat, że aktywacja nie powiodła się, bo iPhone nie mógł się połączyć z centrum aktywacji (czy jak to się tam nazywa - nieważne) i abym podłączył go do iTunes. Ok, podłączyłem, myślał i myślał i taki sam komunikat w iTunes się pojawił, że jest problem z połączeniem się z systemem aktywacji. Każą spróbować później, lub skontaktować się z pomocą techniczną Apple. I teraz moje pytanie, czy iPhone mógł się zablokować przez kilkakrotne próby aktywacji jego na przemian kartą sim Orange i T-mobile, czy po prostu jest jakaś "mała awaria" z systemem aktywacji? Czy może iPhone mógł się uszkodzić przez takie postępowanie? Gdy jest w nim karta Orange, to jest napisane w lewym górnym rogu, że szuka sieci, a zasięg Orange, jak najbardziej jest dostępny. Pozdrawiam i proszę o jakieś wskazówki :)

#2 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 08 January 2012 - 12:57

Mało prawdopodobne, żeby coś się uszkodziło... Zrób reset ustawień sieciowych - powinno pomóc. Zdjęcie simlocka przeważnie trwa 2-3 dni. Chociaż zdarzyło mi sie - właśnie w Oragen'u - że czekałem prawie dwa tygodnie na zdjęcie blokady.

#3 m1eszko

m1eszko
  • 16 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 January 2012 - 13:06

Chciałbym w ogóle wymazać iPhone, bo jak go uruchamiam to pamięta nawet sieć wifi, do której go podłączałem wcześniej. Jednak nie mam możliwości zrobienia tego (w sumie to nawet nie wiem jak :) ), bo gdy go włączam to pojawia się od razu system konfiguracji i wybieram po kolei : język > region > usługi lokalizacji > wifi (tutaj pamięta właśnie poprzednie wifi) > próba aktywacji i komunikaty, które pisałem w poście #1. Czy mogę w jakiś inny sposób to zrobić? Odnośnie zdejmowania simlocka w Orange, to przy zdejmowaniu z iPhone'a 4 na drugi dzień po opłaceniu miałem zdjętego simlocka :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users