[4s] iPhone nie che się aktywować.
Started by
m1eszko
, 08 Jan 2012 12:46
2 replies to this topic
Posted 08 January 2012 - 12:46
Witam,
Zakupiłem ostatnio iPhone 4s z sieci Orange na przedłużenie umowy. Byłem w salonie, uiściłem opłatę za zdjęcie z niego simlocka, bo chcę używać go w innej sieci i teraz.. Próbowałem go aktywować kartą T-mobile, jednak wyskakiwał komunikat, abym włożył kartę poprawnego operatora, więc wychodziło z tego, że jeszcze simlock nie został zdjęty. Włożyłem kartę Orange i iPhone aktywował się. Zmieniłem tak karty w nim jakieś 4-5 razy (aby sprawdzić, czy w końcu simlock został zdjęty) i teraz nawet, gdy włożę kartę Orange to nie chce się on aktywować. Pojawia się komunikat, że aktywacja nie powiodła się, bo iPhone nie mógł się połączyć z centrum aktywacji (czy jak to się tam nazywa - nieważne) i abym podłączył go do iTunes. Ok, podłączyłem, myślał i myślał i taki sam komunikat w iTunes się pojawił, że jest problem z połączeniem się z systemem aktywacji. Każą spróbować później, lub skontaktować się z pomocą techniczną Apple. I teraz moje pytanie, czy iPhone mógł się zablokować przez kilkakrotne próby aktywacji jego na przemian kartą sim Orange i T-mobile, czy po prostu jest jakaś "mała awaria" z systemem aktywacji? Czy może iPhone mógł się uszkodzić przez takie postępowanie? Gdy jest w nim karta Orange, to jest napisane w lewym górnym rogu, że szuka sieci, a zasięg Orange, jak najbardziej jest dostępny.
Pozdrawiam i proszę o jakieś wskazówki
Posted 08 January 2012 - 12:57
Mało prawdopodobne, żeby coś się uszkodziło... Zrób reset ustawień sieciowych - powinno pomóc. Zdjęcie simlocka przeważnie trwa 2-3 dni. Chociaż zdarzyło mi sie - właśnie w Oragen'u - że czekałem prawie dwa tygodnie na zdjęcie blokady.
Posted 08 January 2012 - 13:06
Chciałbym w ogóle wymazać iPhone, bo jak go uruchamiam to pamięta nawet sieć wifi, do której go podłączałem wcześniej. Jednak nie mam możliwości zrobienia tego (w sumie to nawet nie wiem jak
), bo gdy go włączam to pojawia się od razu system konfiguracji i wybieram po kolei : język > region > usługi lokalizacji > wifi (tutaj pamięta właśnie poprzednie wifi) > próba aktywacji i komunikaty, które pisałem w poście #1. Czy mogę w jakiś inny sposób to zrobić?
Odnośnie zdejmowania simlocka w Orange, to przy zdejmowaniu z iPhone'a 4 na drugi dzień po opłaceniu miałem zdjętego simlocka
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users