Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Licznik transferu na mac

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 leehooker

leehooker
  • 207 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 17:31

Witam Poszukuję programu do zliczania użytego transferu internetowego (we/wy). Proszę o jakieś propozycje.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 371 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 20:38

iStat.

#3 K_Y_S

K_Y_S
  • 133 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 stycznia 2012 - 23:12

Menumeters, odrobine gorsze ale za to darmowe :)
Raging Menace - MenuMeters

Dołączona grafika

#4 DanielF

DanielF
  • 5 765 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 07 stycznia 2012 - 23:22

darmowy bandwidth+ w Appstore

#5 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 stycznia 2012 - 03:51

Jakby się uprzeć to monitor aktywności, ale polecam iStat/iStat Pro ;)

#6 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 stycznia 2012 - 10:53

Dopnę się do tematu gdyż zaistniało słowo "istat" Nie wiem czy dobrze zrozumiałem treść pytającego. Chodzi mu o zliczanie danych we/wy do komputera czy ich monitorowanie w czasie rzeczywistym we/wy swojego połączenia z internetem. Istat menu to monitor aktywności połączenia w czasie rzeczywistym. Mistat jest historia więc jest licznik danych za okres Ten sam producent ale jeżeli się mylę to proszę o poprawkę gdyż mam istat menu zainstalowanego. Działa super i chwalę sobie ten programik mimo że trzeba raz zapłacić. Ale warto!!!. Jest w istat menu licznik danych sumowanych okresowo? Jeżeli tak to proszę o wskazówkę. Pozdrawiam

#7 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 stycznia 2012 - 12:36

@iANDRZEJ Pomijając fakt, że nie zrozumiałem za bardzo o co Ci chodzi, to ja miałem na myśli zwykły widget iStat nano/pro (ftpd pewnie też), a nie jakiś szajs do zaśmiecania paska menu. Co do Twojej wypowiedzi to może zrozumiałem, ale sam nie wiem bo strasznie namotałeś.

#8 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 stycznia 2012 - 13:08

@chip jeżeli nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi to masz problem z sobą. bez urazy. patrz co napisała autor i do czego ja się odniosłem. "zliczanie użytego transferu internetowego (we/wy)" czy monitorowanie w formie tak jak napisałeś "szajsu" w formie istatu czy widget iStat. Myślę że autor ma na myśli licznik danych w danym okresie czasu np. tygodniowo czy miesięcznie a nie ile ściągnąłeś danych jak włączyłeś komputer do internetu. A jeżeli proponowany przez Ciebie widget istat pro ma zliczanie a nie monitorowanie to proszę o wskazanie. Miło jest wiedzieć ile danych miesięcznie wysyłam i przyjmuję.

#9 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 stycznia 2012 - 16:32

Z tego co mi się wydaje to iStat zlicza dane od momentu załadowania widgetu do momentu kiedy sami zresetujemy licznik w ustawieniach, albo sam widget/komputer - czyli jak odłączymy się od sieci i znowu podłączymy to licznik się nie zeruje tylko sumuje. Mogę się jednak mylić.

#10 gyc78

gyc78
  • 98 postów

Napisano 08 stycznia 2012 - 17:04

Z tego co mi się wydaje to iStat zlicza dane od momentu załadowania widgetu do momentu kiedy sami zresetujemy licznik w ustawieniach, albo sam widget/komputer - czyli jak odłączymy się od sieci i znowu podłączymy to licznik się nie zeruje tylko sumuje. Mogę się jednak mylić.

Każdy reset, włączenie/wyłączenie komputera resetuje liczniki w iStat widget.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych