Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

klawiatura UK i US

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 yrrhedes

yrrhedes
  • 6 postów

Napisano 25 czerwca 2007 - 19:28

Hej, Czy ktoś z Was ma Macbooka z klawiaturą w wersji UK? Jeżeli tak, to czy mógłbym prosić o zdjęcie takiej klawiatury, by się przyjrzeć jaka jest różnica w klawiszach? Pozdrawiam.

#2 zdenek117

zdenek117
  • 394 postów
  • SkądLublin

Napisano 25 czerwca 2007 - 20:12

http://a248.e.akamai...lery-big-06.jpg

To jest wersja UK (z ich strony apple)

#3 lunety

lunety
  • 200 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 czerwca 2007 - 20:21

Oj, to chyba jest jednak US...

#4 zdenek117

zdenek117
  • 394 postów
  • SkądLublin

Napisano 25 czerwca 2007 - 21:10

To widać mają zdjęcia US... A są w oggóle różne klawiatury?

#5 lucass

lucass
  • 112 postów
  • SkądDublin

Napisano 25 czerwca 2007 - 21:28

moja wyglada inaczej , kupiona w Apple IE... roznia sie klawisze tzw "Entera" i shifta

#6 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 25 czerwca 2007 - 21:54

Klawiatura US to ta na zdjęciu powyżej. W UK jest klawiatura taka jak w Polsce(pionowy Enter, zamiast ~ to znak paragrafu a tylda przeniesiona na prawo od lewego Shifta) z tym że dodatkowo jest znak funta £.

#7 njet

njet

• 1 342 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 czerwca 2007 - 22:39

W wersji UK jest także symbol funta przy klawiszu 2.

#8 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 25 czerwca 2007 - 22:54

W wersji UK jest także symbol funta przy klawiszu 2.

Funt jest przy klawiszu 3. Przy dwójce jest małpa i symbol euro.

#9 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 26 czerwca 2007 - 02:19

I # jest przeniesiony ;) Ja wymieniłem sobie klawiaturę z Europejskiej na taką US - IMHO najlepsza. Aha SAD wymienił mi klawiaturę za darmo :) (jednak było to uzgodnione przed zakupem komputera)

#10 yrrhedes

yrrhedes
  • 6 postów

Napisano 26 czerwca 2007 - 09:32

Ja wygląd klawiatury w wersji UK widziałem tylko poglądowy - taki z wikipedii - ale to było na temat PC a nie MACa. A kompa chcę kupić od Niemców - w wersji UK. Mają tam tę fajną gwarancję na 3 lata i sumarycznie wychodzi to trochę taniej niż w Polsce. Jeżeli różnice w klawiaturze nie są zbyt drastyczne (np Francuska klawiatura się już drastycznie różni), to taka będzie mi pewnie odpowiadać. I tak się będę musiał nauczyć, że zamiast CRTL jest jabłko i to jeszcze nieco w innym miejscu. A.. i w końcu nie wiem - jak to jest z gwarancją? Czy serwis w Polsce mi zaserwisuje przez pierwszy rok takiego MACa bezpłatnie? Bo przez dwa kolejne lata to już tylko Niemcy - jak rozumiem.

#11 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 26 czerwca 2007 - 12:09

Ja wygląd klawiatury w wersji UK widziałem tylko poglądowy - taki z wikipedii - ale to było na temat PC a nie MACa.
A kompa chcę kupić od Niemców - w wersji UK. Mają tam tę fajną gwarancję na 3 lata i sumarycznie wychodzi to trochę taniej niż w Polsce. Jeżeli różnice w klawiaturze nie są zbyt drastyczne (np Francuska klawiatura się już drastycznie różni), to taka będzie mi pewnie odpowiadać. I tak się będę musiał nauczyć, że zamiast CRTL jest jabłko i to jeszcze nieco w innym miejscu.

A.. i w końcu nie wiem - jak to jest z gwarancją? Czy serwis w Polsce mi zaserwisuje przez pierwszy rok takiego MACa bezpłatnie? Bo przez dwa kolejne lata to już tylko Niemcy - jak rozumiem.

Bierz z klawą*uk. Kilka znaczków się*tylko różni. Wszystkie jabłka ctrl itp są*na swoim miejscu :P

#12 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 26 czerwca 2007 - 12:22

Klawiatura UK ma jeden klawisz więcej (tak jak Europejska) od klawiatury US. Klawiaturę US masz na zdjęciu na początku tego tematu.

#13 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 26 czerwca 2007 - 12:58

[URL=http://img505.imageshack.us/my.php?image=dsc00487hs4.jpg]Dołączona grafika[/URL]

#14 yrrhedes

yrrhedes
  • 6 postów

Napisano 26 czerwca 2007 - 14:43

Dzięki! Zdjęcie rozwiało wszystkie wątpliwości. Pozdrawiam.

#15 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 26 czerwca 2007 - 14:51

Ja nie widzę '#' na tym zdjęciu ;)

#16 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 26 czerwca 2007 - 15:18

Ja nie widzę '#' na tym zdjęciu ;)

Hehe nawet nie zwróciłem na to uwagi, ale jest :)
# się*robi trójką, a £(funt) tym na lewo od jedynki :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych