Nie mogę zsynchronizować iPod / iPad / iPhone z iTunes & problem z poprawną synchronizacją
Napisano 18 listopada 2011 - 14:26
Napisano 19 listopada 2011 - 13:01
Napisano 05 grudnia 2011 - 18:06
Napisano 07 stycznia 2012 - 12:08
Napisano 07 stycznia 2012 - 12:23
Napisano 07 stycznia 2012 - 18:30
Napisano 07 stycznia 2012 - 18:57
Napisano 11 stycznia 2012 - 16:15
Problem polega na tym że nie mogę skopiować listy utworów do ipoda.
Kilka sposobami próbowałam i nic :/ Jest informacja ze zaczyna się synchronizowanie ipoda i wszystko tak jak było ale żadnych utworów w ostateczności nie dodaje :/
Szukałam i próbowałam to naprawić według wskazówek na stronie ale dalej nic :/
Jedynie da się przez itunes zgrać jak zaraz po instalacji wybiera się opcje losowego zapełnienia ipoda ale ciągle nie będą odinstalowywała...
Mam najnowszą wersje itunes. Format utworów jest prawidłowy.
System Windows XP Pro z zainstalowanym niedawno Service Pack 3
Podejrzewam ze to coś z SP3 blokuje albo coś popsuło xD.
Próbowałam też powrócić do ustawień fabrycznych ipoda ale nie wiem czy to coś daje i czy nie zawiesza się bo proces nie chce się zakończyć. Po godzinie albo i dłużej muszę przerwać bo niema żadnej reakcji i blokuje cały pulpit (brak możliwości zminimalizowania).
Zrobiłam również diagnostykę i takie cuś mi wykazało [url=http://wklej.to/DqUKJ]Wklej.to - po prostu wklej to! - paste: DqUKJ[/url]
W końcu znalazłam sposób by bez użycia itunes wgrać pliku muzyczne i można było je odtworzyć ale pojawił się kolejny problem... Żeby wgrać pliki ipod musi działać jako dysk i jest tak ustawiany ale po każdym odłączeniu ipoda lub itunes ustawienia resetują się :/
Nie wiem już co to może być i jak to naprawić. Formata nie chce robić xD
Mam ipod Shuffle 2g.
Czekam na pomoc
Napisano 21 stycznia 2012 - 14:48
Napisano 22 stycznia 2012 - 17:11
Napisano 22 stycznia 2012 - 18:39
Napisano 22 stycznia 2012 - 18:41
Napisano 23 stycznia 2012 - 10:43
To drugiej osobie zrób na kompie inne konto. Nie ma z tym problemu ani na win ani na osx. I każdy będzie miał swój 'syf' u siebie w home.
W sumie fakt to powinno rozwiazac problem,niestety połowicznie poniewaz wciaz zostaje iphone i ipad,niektore aplikacje nie sa upscalowane do wielkosci wyswietlacza ipada,wiec aplikacje w malych okienkach nie interesuja mnie,a te i tak beda sie wgrywaly.Musial bym pewnie miec jeszcze jedno konto na komputerze specjalnie dla ipada....Dziwne podejscie Apple do iTunesa.
Napisano 23 stycznia 2012 - 10:59
Napisano 06 lutego 2012 - 17:13
Napisano 05 maja 2012 - 11:35
Mam problem z synchronizowaniem iPada2(3g) (podpięty kabelkiem do komputera). Problem polega na tym, że kiedy chcę coś zsynchronizować dochodzi do momentu, w którym pojawia się komunikat u góry "Sprawdzam rzeczy do pobrania", potem znika i koniec. Nadal widnieje przycisk synchronizuj.
Nie wiem co zrobić aby synchronizacja zakończyła się powodzeniem. W związku z tym proszę o pomoc.
Od razu powiem, że odinstalowałem iTunes i zainstalowałem najnowszą wersję - to nie pomogło.
---------- Wpis dodano o 12:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:19 ----------
Czy ktoś pomoże? Bardzo pilnie potrzebuję rozwiązania...
Napisano 20 maja 2012 - 18:25
Napisano 10 sierpnia 2012 - 10:22
Napisano 10 sierpnia 2012 - 10:43
Napisano 10 sierpnia 2012 - 18:57
Napisano 13 sierpnia 2012 - 14:25
Napisano 14 września 2012 - 16:35
Napisano 15 września 2012 - 22:53
Witam
Chcę zrzucić na iPhone muzykę i filmy, klikam '"synchronizuj" i synchronizacja odbywa się tylko do 2 kroku z 6. Następnie wyskakuje "program iTunes przestał działać" i program się zamyka. Proszę o pomoc.
Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien
Napisano 16 września 2012 - 08:58
Napisano 17 września 2012 - 20:15
Zacznijmy od tego, że iTunes działał normalnie, bez szwanku. Dosłownie nagle zacząłem mieć z nim takie problemy jak:
- długie włączanie się - po odpaleniu, pokazywał się zarys okna i przez jakieś 4-5 minut zwieszał cały pulpit, później jednak działał w miarę normalnie;
- problem z synchronizacją - podłączając i4 do PC nie słychać charakterystycznego "pik" oraz na baterii brak ikonki klucza (i baterii na środku zablokowanego ekranu), ale za to i4 i tak się ładuje; dodatkowo, po kliknięciu "Synchronizuj" na górnym pasku wyświetla się niby "Krok 1..", "Krok 2..", ale dochodząc do "Ustalania ścieżek do zsynchronizowania" iTunes zacina się na kilka minut (jak przy włączaniu) i później różnie - albo pokazuje się błąd albo i4 znika z listy albo jeszcze wyskakuje błąd, że iP nie został odnaleziony - niezależenie czy synchronizacja odbywa się przez USB czy przez Wi-Fi;
- również przy dodawaniu nowych rzeczy do biblioteki iTunes zwiesza się na parę minut niezależnie czy wgrywam jedna piosenkę, 50 czy jednogigabajtową aplikację.
Dodam jeszcze, że zrobiłem taki eksperyment. Utworzyłem nowy folder z plikami do synchronizacji w Dokumentach (Moja Muzyka/iTunes) i odpaliłem program. Włączył się bez problemu, jak przedtem. Próbował dodawać również pliki i również bez szwanku. Nie synchronizowałem jednak go z i4, by nie usunąć sobie tamtych plików.
Z ciekawości, zgrałem tę samą bibliotekę (tę właściwą - nie testową) na drugi komputer i dokładnie odwzorowałem i ku mojemu zdziwieniu iTunes się nie wieszał.
Nie mam pojęcia czy to wina telefonu, komputera, iTunesa. Pomoże ktoś?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych