Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone nie łączy z konkretną siecią WIFI - blokuje dostęp pozostałych sprzętów.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Picia163e

Picia163e
  • 16 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 23:55

Witam, Napotkałem dziś bardzo dziwny problem ad. wifi w moim Iphonie - nie potrafię niestety go samemu rozwiązać, więc proszę Was o pomoc Opis problemu: Do tej pory WI-FI na moim Iphonie działało bez zarzutu - niestety do dzisiejszego rana. Mam w domu sieć domową (zwyczajny router) - sieć jest zapamiętana przez Iphona - zawsze bez problemu "wskakiwała". Gdy próbuje się połączyć przez nią z internetem - iphone normalnie ją wykrywa na górnym pasku pojawia się ikonka Wifi, ale niestety żadna strona nie chce się wczytać. Co więcej - posiadam jeszcze komputer stacjonarny i laptop - komputer jest podpięty do routera kablem - laptop wifi. Wszystko działa ok, lecz w momencie gdy uruchomię wifi na iphonie - internet nie wyświetla żadnych stron i na wszystkich 3 urządzeniach, aż do momentu ponownego uruchomienia routera. Z tego wniosek, że Iphone jest tutaj winowajcą. Próbowałem, aby Iphone zapomniał moją sieć domową - potem ją ponownie parowałem - niestety problem się powtarza. Dodam, że z innymi sieciami Wi-fi iphone łączy się bez problemu. Będę wdzieczny za wszystkie porady i sugestie. Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam forum!

#2 Grehor

Grehor
  • 188 postów
  • SkądZabrze

Napisano 07 stycznia 2012 - 00:06

Mam praktycznie ten sam problem z tym ze iphone/ipad nie wylacza mi neta na innych urzadzeniach. Rowniez widze na wyswietlaczu wskaznik sygnalu wifi natomiast strony sie nie otwieraja. Pomaga dopiero wielokrotnie resetowanie routera

#3 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 11:43

Witam,

Napotkałem dziś bardzo dziwny problem ad. wifi w moim Iphonie - nie potrafię niestety go samemu rozwiązać, więc proszę Was o pomoc

Opis problemu:

Do tej pory WI-FI na moim Iphonie działało bez zarzutu - niestety do dzisiejszego rana. Mam w domu sieć domową (zwyczajny router) - sieć jest zapamiętana przez Iphona - zawsze bez problemu "wskakiwała". Gdy próbuje się połączyć przez nią z internetem - iphone normalnie ją wykrywa na górnym pasku pojawia się ikonka Wifi, ale niestety żadna strona nie chce się wczytać. Co więcej - posiadam jeszcze komputer stacjonarny i laptop - komputer jest podpięty do routera kablem - laptop wifi. Wszystko działa ok, lecz w momencie gdy uruchomię wifi na iphonie - internet nie wyświetla żadnych stron i na wszystkich 3 urządzeniach, aż do momentu ponownego uruchomienia routera.

Z tego wniosek, że Iphone jest tutaj winowajcą. Próbowałem, aby Iphone zapomniał moją sieć domową - potem ją ponownie parowałem - niestety problem się powtarza. Dodam, że z innymi sieciami Wi-fi iphone łączy się bez problemu.

Będę wdzieczny za wszystkie porady i sugestie. Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam forum!

Sprawdź, czy wszystkie Twoje urządzenie ( PC, laptop, telefon ) mają ustawione pobieranie adresu IP z DHCP.

#4 Picia163e

Picia163e
  • 16 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 14:39

Zmieniłem DNS sieci na iphonie z automatycznego pobieranego z routera na 8.8.8.8 - i wszystko zaczęło śmigać! Dzięki za wszystkie porady! - do zamknięcia.

#5 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 07 stycznia 2012 - 15:04

ja też miałem problem z ipadem i iphonem sparowanym z routerem netii. Na blogu netii radzono wlaśnie na ustawienie na sztywno dns'ów i wszystko od tej pory jet dobrze

#6 Picia163e

Picia163e
  • 16 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 15:13

Również posiadam router Netii:) Czyli to jakiś popularny problem widzę przy tych modelach routerów od nich.. Ale faktycznie - ustawiłem na sztywno DNS i wszystko śmiga:)

#7 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 07 stycznia 2012 - 16:52

Masz router zakupiony na własną rękę i nie działa Twoje połączenie? Sprawdź ustawienia DNS! - Netia Blog - O Netii z bliska Jesli chodzi o netie to tu jest napisane jakie dnsy najlepiej ustawić. Problem opisywany w kontekscie routerów "zakupionych na własną rękę" widocznie netiowych tez to dotyczy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych