Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Podłączenie Apple TV do amplitunera

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukaszbreczko

lukaszbreczko
  • 3 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 18:44

Witam, nie znalazłem nigdzie informacji na ten temat. Chciałbym podłączyć Apple Tv do amplitunera (Denon AVR-3310) oraz do telewizora (Sony Hx-920). Nie wiem w jaki sposób to zrobić, próbowałem podłączyć Apple Tv za pomocą kabla optycznego do amplitunera i hdmi do telewizora i mam problem z dźwiękiem, ponieważ dalej idzie z telewizora zamiast przez zestaw audio. Jeśli ktoś ma podobny sprzęt, prosiłbym o pomoc.

#2 K_Y_S

K_Y_S
  • 133 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 stycznia 2012 - 18:49

Dzwięk powinien iść na obydwa wyjścia. Sprawdz czy masz dobrze skonfigurowane wejście we wzmacniaczu.

#3 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 06 stycznia 2012 - 23:44

Na avr1912 z amplitunera bez problemu idzie na glosniki. Sprawdz ustawienia jak radzil kolega wyzej.

#4 marcinb21

marcinb21
  • 10 postów
  • SkądWarszawa/Starachowice

Napisano 30 sierpnia 2012 - 21:20

Witam Czy możesz podać w jaki sposób najlepiej podłączyć apple tv do denona avr1912 ponieważ mam już oba urządzenia ale jak narazie połączone ze sobą tylko przewodem HDMI ale jest to męczące ponieważ ATV mam podłączone do Ampli pod wejście DVD i muszę przełączać pilotem wyjście aby wyświetlić obraz i włączyć muzykę. Czy jeżeli podłączę ATV do denona przewodem optycznym i ATV do TV (Samsung UE40D6500)za pomocą przewodu HDMI po wykryciu obrazu przez TV na innym wejściu HDMI (zwykłe przełączy obraz oraz dźwięk na denonie samoczynnie? Chętnie również poznam wasze podłączenia TV +Denon 1912+ Apple TV

#5 cavu

cavu
  • 15 postów

Napisano 26 września 2012 - 16:16

Telewizor, kino domowe i apple tv podłączyłem przez hdmi do mojego ampli denona. Wszystko hula pięknie. Dodatkowo zsynchronizowałem pilota od ampli do apple tv, także pilota apple mam tylko w szufladzie. Pozdro cavu

#6 carlos56

carlos56
  • 45 postów

Napisano 07 marca 2015 - 15:40

Cześć, 

Podłączyłem atv do denona 1706 poprzez kabl optyczny. 

Czy wie ktoś może co może być przyczyną, że  muzyka gra tylko z jednego głośnika ??? Muza puszczana przez tv gra normalnie.

Dodatkowo mam tak, że muszę mieć włączony telewizor aby móc słuchać muzyki na wierzy…? Tak ma być czy trzeba coś zmienić w ustawieniach?? 

pozdr

Carlos

Użytkownik carlos56 edytował ten post 07 marca 2015 - 15:46

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych