Synchronizacja iPoda Shuffle i inne pytania...
Posted 25 June 2007 - 16:05
Posted 25 June 2007 - 18:07
Posted 25 June 2007 - 19:01
Hmm... Jakie to proste!Nie czyść biblioteki.
OK, dzięki za radę, ale czy nie ma w moim przypadku (wersja iTunes) jakiegoś innego sposobu?
Posted 25 June 2007 - 20:44
Posted 25 June 2007 - 22:18
Posted 25 June 2007 - 22:39
Posted 25 June 2007 - 22:40
Posted 25 June 2007 - 22:45
Posted 26 June 2007 - 08:06
tylko ze ta synchronizacja trwa i trwa ...
Instalowałem już 3 wersje iTunes od tej z płyty do najnowszej ze stronki apple.
zostawie ipoda na noc wpietego do portu. Chociaz wydaje mi sie ze nawet go nie wykrywa .. nie ma charakterystycznego dzwieku (win xp) przy wpidany i odlaczaniu urzadzenia usb...
ipod ma byc na on czy off w porcie usb ?
Raczej off chociaż to chyba wszystko jedno
Posted 26 June 2007 - 08:49
iPod ładuje się kiedy komp jest włączony do sieci ale nie uruchomiony. Po włączeniu kompa (wciskając power) iPod przechodzi na swoje zasilanie. Mój problem polegał na tym że iPod był kompletnie wyczerpany.
Myślę że ta notka komuś kiedyś może się przydać
Pozdro
Posted 09 July 2007 - 12:59
Posted 09 July 2007 - 13:17
Kupiłem sobie porty usb 2 na pci. ipod synchronizuje się ok wszystko chodzi. Problem pojawia się jak podpinam mp3 przez 2metrowy kabel przedłuząjący ... nie może sie zschynchronizować ...
Widocznie ma zbyt duże straty napięcia na takim dystansie.
Nie podłączaj przez przedłużacz i tyle
Posted 09 July 2007 - 18:03
chociaż teraz mało kto ma usb 1.1
nieprawda;)
Posted 22 July 2007 - 19:24
Wiem, że poniższe pytania były pewnie zadawane już kilka razy...
Proszę Was o wyrozumiałość i dokładną odpowiedź. Mam nadzieję, że dobre i przejrzyste wytłumaczenie pomoże również innym użytkownikom.
Otóż mam następujący problem. Mam iPoda Shuffle 1GB oraz iTunes 6, a konkretnie wersję 6.0.4.2. Chcę wrzucić na iPoda utwory. Dodaję do Library folder z muzyką (Add Folder to Library). Wrzucam wybrane utwory na Shuffle'a (zaznaczam wybrane > prawy przycisk myszy > Add to Playlist > iPod). Muzyka wgrywa się, odłączam iPoda, czyszczę bibliotekę i zaczynam słuchać.
Ale kiedy chcę dodać kolejne utwory, okazuje się, że lista na iPodzie jest pusta, ale wskaźnik zapełnienia pokazuje, że są!
O co chodzi?
Czytałem już na forum, że trzeba bodajże wyłączyć synchronizację, zaznaczyć Enable disk use oraz Manually manage songs (czy coś takiego).
OK - Enable disk use jest, a co to jest ta synchronizacja? Czy chodzi o to - Open iTunes when this iPod is attached? Natomiast nigdzie nie widzę tego Manually manage songs. Przypomnę - iTunes wersja 6.0.4.2.
Jak zrobić, żeby po wyczyszczeniu biblioteki, utwory na iPodzie nie znikały? Wytłumaczcie mi to proszę dokładnie, najlepiej w punktach. Dziękuję bardzo.
Ponawiam pytanie mam ten sam problem tylko iTunes w najnowszej wersji i chodzi mi o to samo bo w moim przypadku akurat nie trzymam muzyki na komputerze tylko zgrywam ja na chwile w celu wgrania na moją szuffelke. Znalazł ktoś już na to jakiś sposób ?
Posted 28 September 2007 - 18:37
działało do czasu ... przy wgrywaniu mp3 na ipoda wyskoczył błąd i od tego czasu nie może złapać synchro. Kombinowałem z różnymi sterownikami usb, instalowałem różne wersje itunesKupiłem sobie porty usb 2 na pci.
sprawdzcie czy stery do usb w tym momencie są ok

próbowałem jeszcze ze sterami usb 2.0 root hub - też nic
Posted 04 October 2007 - 11:30
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users