Sony vaio vs MacBook air
Posted 06 January 2012 - 12:49
Czy MacBook air 13
Który lepszy?
Do codziennego używania
Internet
Poczta
Czasami gry
Posted 06 January 2012 - 13:22
Posted 06 January 2012 - 13:44
Posted 06 January 2012 - 14:14
Posted 06 January 2012 - 14:21
Co do MacBook Air niezbędnym jest również wykupienie dodatkowej gwarancji za ponad 800,- zł.
A po co ta gwarancja? 2 lata w zupełności wystarcza.
Posiadam Air już drugi rok i zdecydowanie polecam ten sprzęt.
Posted 06 January 2012 - 14:35
Posted 06 January 2012 - 17:46
Posted 06 January 2012 - 17:47
MacBook Air jak inne komputery i sprzęt apple posiadają tylko i wyłacznie roczną gwarancje a bywają niestety awaryjne (odpłatna naprawa jest z reguły nieprzyzwoicie droga).
plus rok rękojmi co daje 2 lata. Ustawa.
Posted 06 January 2012 - 17:56
MacBook Air jak inne komputery i sprzęt apple posiadają tylko i wyłacznie roczną gwarancje a bywają niestety awaryjne (odpłatna naprawa jest z reguły nieprzyzwoicie droga).
To zobacz jak wygląda serwis i awaryjność oraz ceny w Sony.
Kupiłem Sony Vaio - i kur..de jak ja tego żałuję... - Wykop.pl
Zobacz: Świąteczna "niespodzianka" od Sony...niestety... - Wykop.pl
Zobacz: Świąteczna "niespodzianka" od Sony - aktualizacje. - Wykop.pl
Gwarancja Sony Vaio. Od strony klienta
Posted 06 January 2012 - 18:04
plus rok rękojmi co daje 2 lata. Ustawa.
Jak najbardziej pod warunkiem, że zakup został dokonany w Polsce i to najlepiej w dużej sieci handlowej. Ale jak dla mnie i zapewne większości osób prościej, taniej i bezpieczniej jest zakupić dodatkową gwarancję niż tracić czas na pisanie pism procesowych i łaskawe czekanie na naprawę bądź chodzenie po sądach.
Posted 06 January 2012 - 18:07
Posted 06 January 2012 - 18:13
To zobacz jak wygląda serwis i awaryjność oraz ceny w Sony.
Kupiłem Sony Vaio - i kur..de jak ja tego żałuję... - Wykop.pl
Zobacz: Świąteczna "niespodzianka" od Sony...niestety... - Wykop.pl
Zobacz: Świąteczna "niespodzianka" od Sony - aktualizacje. - Wykop.pl
Gwarancja Sony Vaio. Od strony klienta
Jak na razie nie używam komputerów firmy Sony, ale mam już 3-go iMac wymienionego w ramach napraw gwarancyjnych oraz wymienioną płytę główną w MBP w drugim roku użytkowania. Niestety zakup dodatkowej gwarancji jak dla mnie w przypadku produktów apple jest koniecznością dla zachowania błogiego spokoju z przyjemności użytkowania.
Posted 06 January 2012 - 18:17

Posted 06 January 2012 - 18:18
Jak na razie nie używam komputerów firmy Sony, ale mam już 3-go iMac wymienionego w ramach napraw gwarancyjnych oraz wymienioną płytę główną w MBP w drugim roku użytkowania. Niestety zakup dodatkowej gwarancji jak dla mnie w przypadku produktów apple jest koniecznością dla zachowania błogiego spokoju z przyjemności użytkowania.
Albo wiedzieć, że masz przez 24 miesiące możliwość odwołania się do niezgodności towaru z umową przy sprzedaży konsumenckiej. Sprzedawca też ma określony czas na rozpatrzenie twojej sprawy w przypadku jakiejś awarii sprzętu, potem można żądać zwrotu pieniędzy za zakupiony towar. Oczywiście dodatkowa gwarancja jest bardzo dobrą opcją, ale czasami jest tak, że sieci handlowe traktują to jak dodatkowy zarobek na kliencie, bo taka gwarancja ma często wiele obwarowań i wyjątków.
Posted 06 January 2012 - 18:22
GRZECHO pisze w sposób taki, jakby chciał tu komuś sprzedać taką przedłużoną gwarancje
Nie, nie jestem sprzedawcą. Lubię moje maki, ale jestem na tyle świadomy i chyba nie zaślepionym fanem, iż zdaje sobie sprawę z możliwości awarii. Uważam, że decydując się na dosyć kosztowny zakup należy doliczyć do ceny koszt rozszerzonej gwarancji dla własnego spokoju i przyjemności bezstresowego użytkowania.
Posted 06 January 2012 - 18:31
Posted 15 April 2012 - 11:13

Posted 15 April 2012 - 11:33
Posted 15 April 2012 - 12:50
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users