Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Jak dzia艂a Skype w iPhon4?

• Zamkni臋ty Temat jest zamkni臋ty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 bielin

bielin
  • 653 post贸w

Napisano 05 stycznia 2012 - 22:48

My艣la艂em 偶e sype w iPhonie dzia艂a podobnie jak w PC, ale w telefonie nie mog臋 si臋 po艂apa膰, nawet aby skype uruchomi膰.
Za艂o偶y艂em dwa oddzielne profile skype,
艢ci膮gn膮艂em na moje 2 iPhony4 ( 5.0.1.), skype wifi,
ale co艣 robi臋 nie tak bo nic nie dzia艂a. Nie moge rozmawia膰, pisa膰, ani nie widz臋 kontakt贸w.

Nie wiem te偶 dlaczego w jednym telefonie wy艣wietla si臋 napis:
Skype credit loading......
a w drugim telefonie inny napis: no credit

Przestawia艂em te偶 ustawienia:
auto conect, ale nic.
Prosz臋 o pomoc.

#2 u2mr

u2mr
  • 25 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 05 stycznia 2012 - 22:55

A po jakiego czorta Ci Skype wifi ???
Zainstaluj to: Skype

#3 zakino

zakino

• 10聽510 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅/Inowroc艂aw

Napisano 06 stycznia 2012 - 00:16

normalny skype na iP dzia艂a dobrze :) czasami sa jakies problemy przy konferencji xd a tak to bez zarzut贸w

#4 bielin

bielin
  • 653 post贸w

Napisano 06 stycznia 2012 - 11:02

A po jakiego czorta Ci Skype wifi ???
Zainstaluj to: Skype

Bardzo Ci U2mr dzi臋kuj臋, bo w艂a艣nie ciesz臋 si臋 z doskonale pracuj膮cego skype :D
My艣la艂em 偶e w appstore dodanie do skype wyrazu wifi, jedynie mia艂o na celu upewni膰 posiadacza 偶e bedzie korzysta艂 on tylko z wifi.
Mam nadziej臋 偶e w skype wifi nie zatwierdzi艂em jakie艣 kontrakty i teraz b臋d膮 mnie kasowa膰 ;)
Ciekaw jestem czy skype jakie poda艂e艣 U2mr, w 偶adnym przypadku nie zagra偶a op艂ata, np, b臋d膮c poza zasi臋giem wifii, czy nie b臋dzie telefon pobiera艂 op艂aty z karty sim ?
Dzi臋kuj臋.

#5 Cintulek

Cintulek
  • 2聽128 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw, Poland

Napisano 06 stycznia 2012 - 12:22

Oczywi艣cie, 偶e b臋dzie pobiera膰, gdy nie b臋dziesz poza WiFi, ale b臋dzie to wykonywa膰 wtedy, kiedy b臋dzie w艂膮czony, a jak wy艂膮czony, to nie ma szans.

#6 pkobierecki

pkobierecki
  • 1聽239 post贸w

Napisano 06 stycznia 2012 - 12:43

Skype wifi, to z tego co wiem jest program kt贸ry umo偶liwia korzystanie z p艂atnych hot-spot贸w za pomoc膮 kredyt贸w z konta Skype :) to nie ma nic wsp贸lnego z komunikatorem Skype :)

#7 bielin

bielin
  • 653 post贸w

Napisano 06 stycznia 2012 - 17:10

Oczywi艣cie, 偶e b臋dzie pobiera膰, gdy nie b臋dziesz poza WiFi, ale b臋dzie to wykonywa膰 wtedy, kiedy b臋dzie w艂膮czony, a jak wy艂膮czony, to nie ma szans.

Zatem trzeba uwa偶a膰 aby nie zrobi膰 pomy艂ki, bo nas drogo mo偶e ona kosztowa膰. Np. gdy b臋dziemy gdzie艣 w mie艣cie to zanim w艂膮czymy skype, musimy upewni膰 si臋 偶e mamy dost臋p do wifii. Ale gdy ju偶 go mie膰 b臋dziemy, np. w centrach handlowych jest ich sporo, to mamy ju偶 wtedy pewno艣膰 偶e automatycznie skype skieruje nas do wifi, zamist do op艂at z kary sim?
A mo偶e jest w skype, jakie艣 ustawienie, aby nigdy nie pobiera艂o pieni臋dzy z karty sim?

Mam te偶 jeszcze jedno pytanie. Czy na iPhonach zwykle zak艂ada sie to samo konto skype co na komputerze?
Pytam bo gdy mam w艂膮czone skype na telefonie jednocze艣nie ze skype w PC, to ju偶 sam nie wiem czy to wszystko sie jako艣 nie pomiesza?

Dzi臋kuj臋.

#8 Cintulek

Cintulek
  • 2聽128 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw, Poland

Napisano 06 stycznia 2012 - 17:33

Nie, Skype nie informuje o tym, ze bedziemy korzystac z sieci komorkowej, czy WiFi, bo nawet bez obydwu "loguje sie", ale nie mozemy nic wiecej zrobic (zmienic statusu, zadzwonic, napisac) bo nie mamy Internetu. To samo konto i jak jestesmy zalogowani na kompie i iPhone, to wiadomosci tekstowe sie synchronizuja, za艣 romowy prowadzine glosowo sa tylko na tym urzadzeniu, na ktorym takowa odebralismy.

#9 bielin

bielin
  • 653 post贸w

Napisano 06 stycznia 2012 - 21:44

Cintulek, dzi臋kuj臋 za pomoc, i prosz臋 o potwierdzenie pewnego szczeg贸艂u zwi膮zanego z op艂atami, bo do ko艅ca nie wiem czy w pewnych okoliczno艣ciach grozi mi zap艂ata za rozmow臋 przez Skype, czy nigdy takowa op艂ata mi nie grozi?

Ciekaw jestem czy skype jakie poda艂e艣 U2mr, w 偶adnym przypadku nie zagra偶a op艂ata, np, b臋d膮c poza zasi臋giem wifii, czy nie b臋dzie telefon pobiera艂 op艂aty z karty sim ?
Dzi臋kuj臋.

Nie, Skype nie informuje o tym, ze bedziemy korzystac z sieci komorkowej, czy WiFi, bo nawet bez obydwu "loguje sie", ale nie mozemy nic wiecej zrobic (zmienic statusu, zadzwonic, napisac) bo nie mamy Internetu.

Zatem nie rozumiem, skoro jak nie mamy internetu nic nie mo偶emy zrobi膰, tzn. (zmienic statusu, zadzwonic, napisac) to dlaczego mia艂a by nam grozi膰 op艂ata z karty sim?

#10 u2mr

u2mr
  • 25 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 06 stycznia 2012 - 21:58

Jak pewnie doskonale si臋 orientujesz, aby mo偶na by艂o rozmawia膰 via Skype potrzebujesz po艂膮czenia z internetem. Same rozmowy s膮 darmowe, ale dost臋p do internetu jest absolutnie wymagany. Zatem musisz mie膰 po艂膮czenie z internetem za po艣rednictwem wifi, ewentualnie poprzez sie膰 kom贸rkow膮. I w przypadku tej drugiej opcji mo偶liwe s膮 op艂aty w zale偶no艣ci od Twojego operatora.

#11 Cintulek

Cintulek
  • 2聽128 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw, Poland

Napisano 06 stycznia 2012 - 22:12

Dok艂adnie, i to jest tak, 偶e gdy u偶ywasz Skype WiFi (to bardziej aplikacja dla os贸b, kt贸re korzystaj膮 z WiFi na ograniczony transfer, wtedy im 艣ci膮ga mniej tego transferu, bo brane jest tylko tyle, ile si臋 wykorzysta艂o na rozmow臋, a nie na tam inne rzeczy ((jako艣 tak)). I gdy nie mamy uaktywnionego korzystania z Internetu przez sie膰 kom贸rkow膮, jak i nie jestesmy pod艂膮czeni do sieci WiFi, wtedy 偶adna op艂ata nie jest naliczana, bo tylko w艂膮czamy aplikacj臋. :)

#12 bielin

bielin
  • 653 post贸w

Napisano 06 stycznia 2012 - 22:31

Jak pewnie doskonale si臋 orientujesz, aby mo偶na by艂o rozmawia膰 via Skype potrzebujesz po艂膮czenia z internetem. Same rozmowy s膮 darmowe, ale dost臋p do internetu jest absolutnie wymagany. Zatem musisz mie膰 po艂膮czenie z internetem za po艣rednictwem wifi, ewentualnie poprzez sie膰 kom贸rkow膮. I w przypadku tej drugiej opcji mo偶liwe s膮 op艂aty w zale偶no艣ci od Twojego operatora.

Dzi臋kuj臋 U2mr, to jest ju偶 jasne :D

A je艣li chodzi o op艂aty, to je艣li moja karta sim, nie ma wykupionego internetu, lecz tylko zwyk艂y abonament na rozmowy, zatem wystarczy 偶e zaloguje skype, zadzwoni臋 do kogo艣 ze skype, i ju偶 nie dostan臋 偶adnej informacji 偶e rozmowa ta jest op艂acana?
Tak pytam si臋 bo, np. wyobra藕my sobie pewn膮 sytuacj臋:
np. za艂贸偶my 偶e jestem gdzie艣 poza domem, w jakim艣 miejscu znalaz艂em wifii, i rozmawiam sobie przez skype wifii, ale za艂贸偶my 偶e bez mojej wiedzy nagle internet we wifi znika ( co dzieje si臋 w pewnych miejscach nagminnie ), i co teraz?
Czy automatycznie zacznie pobiera膰 mi pieni膮dze z karty sim, a ja o niczym nie b臋d臋 wiedzia艂?
Dzi臋kuj臋.

---------- Wpis dodano o 22:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:25 ----------

W trakcie gdy pisa艂em to Cintulek po cz臋艣ci odpowiedzia艂 na pytanie, ( za co dzi臋kuj臋 ):

I gdy nie mamy uaktywnionego korzystania z Internetu przez sie膰 kom贸rkow膮, jak i nie jestesmy pod艂膮czeni do sieci WiFi, wtedy 偶adna op艂ata nie jest naliczana, bo tylko w艂膮czamy aplikacj臋. :)

Zatem wychodzi na to 偶e chocia偶by艣my jak chcieli to w przypadku gdy nie mamy wykupionego Internetu przez sie膰 kom贸rkow膮, i tak nie dodzwonimy si臋 przez skype, ani te偶 oczywi艣cie nie zap艂acimy. Zatem pe艂ny spok贸j :D

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych