Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AirPrint - drukowanie z iPhona 4.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 kubasPb

kubasPb
  • 92 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 17:05

Witam,może już ktoś to ustawił to będzie mógł mi pomoc. Kupiłem dzisiaj nowa drukarkę hp laser jet p1102w co według informacji obsługuje opcje AirPrint. Drukarka podłączona jest do routera i bezproblemowo działa ,jak drukuje się coś z któregokolwiek komputera. Próbowałem wyszukać drukarkę w iPhonie ale nie może jej znaleźć. Posiadam iPhone 4 z iOS 4.3.3 i jakby ktoś mógł powiedziec jak skonfigurować drukarkę aby drukowała mi z iphona byłbym wdzięczny. Pozdrawiam

#2 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 17:26

A zaglądałeś do instrukcji drukarki? Może najpierw trzeba włączyć tą funkcję. Poza tym niektóre drukarki obsługują AirPrint dopiero po aktualizacji softu. Sprawdź czy nie ma aktualizacji do tej drukarki.

#3 kubasPb

kubasPb
  • 92 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 17:46

W intrukcji nie ma nic na temat air print itp.

#4 Gregory

Gregory

• 2 740 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:08

HP LaserJet Firmware Update Utility HP LaserJet Pro P1102w Printer - HP Customer Care (United States - English)

#5 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:10

Wiesz co, wpisałem w google typ drukarki i AirPrint i w pierwszym wyniku wyszukiwania masz rozwiązanie.

Czy to takie trudne?

Link

A jak nie znasz angielskiego to Ci szybko streszczę:

Zrób aktualizację firmware.

Pisałem o tym wcześniej ale nawet nie pofatygowałeś sie żeby to sprawdzić.
Trochę więcej samodzielności!!!

#6 kubasPb

kubasPb
  • 92 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:22

Wszystkie linki przejrzałem i nic z tego nie działa. Zobaczymy czy instalacja nowych sterowników cos da.

#7 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:32

A po co Ci sterowniki? AirPrint działa bez komputera. Ciebie interesuje aktualizacja firmware a nie sterowniki? Co znaczy nie działa, nie da się zrobić aktualizacji firmware? Sprawdziłeś czy masz najnowszą wersję firmware? Jak można komuś pomóc jak ten ktoś w ogóle nie rozumie co się do niego pisze.

#8 kubasPb

kubasPb
  • 92 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:43

Firmware to inaczej sterowniki urządzenia wbudowanego, a co znaczy ze trzeba uaktualnic lub wgrac nowe do drukarki.

#9 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:47

No nie do końca, firmware to oprogramowanie urządzenia, a sterownik instaluje się na komputerze. Więc firmware to nie jest sterownik i tyle.

#10 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 06 stycznia 2012 - 20:22

Mam ten model drukarki, Airprint działa dopiero po aktualizacji Firmware drukarki do najnowszego.
Wejdz na tą strone Software & Driver Downloads HP LaserJet Pro P1102w Printer - HP Customer Care (United States - English) wybierz swój system operacyjny i pobierz Frimware który zainstalujesz na drukarce bezprzewodowo z którego z komputerów jakie widzą tą drukarke.

#11 grrzesiek

grrzesiek
  • 65 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 stycznia 2012 - 22:13

Działa wyśmienicie, używam takiego rozwiązania od dwóch miesięcy, też musiałem aktualizować soft w drukarce.

#12 faber

faber
  • 9 postów

Napisano 08 września 2012 - 01:59

problem z firmware ja z kolei za cholere nie moge wgrac tego firmweru, caly czas wywal mi komunikat "power cycle the printer and try again" choc mam ja caly czas wlaczona i jest w sieci aktywna - prosze o pomoc Z góry dziekuje

#13 faber

faber
  • 9 postów

Napisano 08 września 2012 - 10:16

ja z kolei za cholere nie moge wgrac tego firmweru,
caly czas wywal mi komunikat "power cycle the printer and try again"
choc mam ja caly czas wlaczona i jest w sieci aktywna
- prosze o pomoc
Z góry dziekuje

OK
zrobione
- trzeba drukarke podlaczyc na kabluj USB, zainstalowac driwery i dalej juz sama poprowadzi....

Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych