Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Drukowanie zaznaczonego fragmentu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 Snajper

Snajper
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2007 - 11:16

Jak wydrukować tylko zaznaczony fragment tekstu? Szukałem i niestety nie znalazłem takiej informacji. Potrzebuje wydrukować np. tylko 3 linijki a teks ma 10 stron.

#2 Chilon

Chilon
  • 1 930 postów

Napisano 25 czerwca 2007 - 11:18

No to się dowiedzieliśmy ;) W czym ten tekst ?

#3 Snajper

Snajper
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2007 - 11:19

FireFox i NeoOffice

#4 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2007 - 11:21

Najprostsza metoda: kopiuj/wklej do TextEdit ;-)

#5 Snajper

Snajper
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2007 - 11:34

Ok. To jak w szybki sposób zrobić kopiuj wklej razem ze zdjęciami. Często muszę przygotowywać oferty na sprzęt do sieci komputerowych i za każdym razem muszę najpierw kopiować tekst a potem fotki.

#6 rafal_k

rafal_k
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2007 - 11:39

Najprostsza metoda: kopiuj/wklej do TextEdit ;-)

No, rzekłbym, że na drukowanie z Neo, jest metoda jeszcze prostsza - japcoC -> japcoN ->japcoV -> japcoP ;)

Jest też taki program, co się iPrint nazywa.

Ale, mówiąc między nami, to trochę obciach, że deafultowo nie nie można po prostu wydrukować zaznaczonego.

#7 Snajper

Snajper
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2007 - 11:44

Czyli jakiejś normalnej opcji niema :( rafal_k ale tą metodą i tak muszę fotki przenosić oddzielnie :(

#8 sel4

sel4
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 czerwca 2007 - 11:59

z Safari też jst problem z drukiem zaznaczonego fragmentu. Wiecie może, czy ten problem dotyczy Safari 3?

#9 Chilon

Chilon
  • 1 930 postów

Napisano 25 czerwca 2007 - 12:02

Jabłko + shift + 3 zaznaczasz robisz obrazek i drukujesz obrazek ;)

#10 sel4

sel4
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 czerwca 2007 - 12:11

chyba 4 ;) nie, to nie jest rozwiązanie. A np. text, 4 strony z 10

#11 Snajper

Snajper
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2007 - 12:19

Tak jak napisał sel4: to nie jest rozwiązanie. Troczę mnie to wkurza. Sprzęt super, system super,a za przeproszeniem zje..... lub nie dopracowane są rzeczy wydawało by się oczywiste i najbardziej potrzebne. rafal_k iPrint nie łapie do wydruku fotek tylko tekst, więc pozostaje problem kopiowania lub drukowania tekstu razem z grafiką.

#12 mihuwp

mihuwp
  • 29 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2007 - 12:33

WItam W Neo jest możliwość drukowania tylko zaznaczenia. Zaznaczasz text z grafiką >> print >> w tym momencie pyta sie czy drukować wszystko czy tylko zaznaczenie :) pozdrawiam

#13 Snajper

Snajper
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2007 - 12:56

To ja mam dziwną wersje Neo bo u mnie jest możliwość drukowania tylko całych stron.

#14 mihuwp

mihuwp
  • 29 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2007 - 14:10

Najwidoczniej ;) mam NeoOffice 2 na bieżąco aktualizowany ale od kiedy pamiętam ta opcja była pozdrawiam

#15 koolavy

koolavy
  • 628 postów
  • SkądKrosno, Poland

Napisano 25 czerwca 2007 - 15:16

Znalazłem rozwiązanie :) - Print Selection - Freeware do ściągnięcia z http://osiris.laya.com/

An OS X Cocoa service that allows you to 'print selection' in Cocoa applications.

• Heidi lubi to

#16 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 25 czerwca 2007 - 21:01

W Firefox wchodzisz w ustawienia druku, zakladka "Firefox" i wybierasz "print selection only". I cala filozofia...
Dołączona grafika

#17 sel4

sel4
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 czerwca 2007 - 22:07

a ja nadal pytam: co z safari? :D

#18 koolavy

koolavy
  • 628 postów
  • SkądKrosno, Poland

Napisano 25 czerwca 2007 - 22:12

a ja nadal pytam: co z safari? :D

Spójrz 3 posty w górę... Po zainstalowaniu w menu Safari -> Services masz opcję Print Selection.

#19 juszyba

juszyba
  • 35 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2007 - 22:17

W Firefox wchodzisz w ustawienia druku, zakladka "Firefox" i wybierasz "print selection only". I cala filozofia...
Dołączona grafika

Witam.
Co zrobić, jeśli „print selection only" jest wyszarzałe i nie daje się zaznaczyć?:confused:

#20 koolavy

koolavy
  • 628 postów
  • SkądKrosno, Poland

Napisano 25 czerwca 2007 - 22:20

Witam.
Co zrobić, jeśli „print selection only" jest wyszarzałe i nie daje się zaznaczyć?:confused:

Zaznaczyć fragment strony? ;)

#21 sel4

sel4
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 czerwca 2007 - 22:26

Autorem cytatu jest juszyba
Witam.
Co zrobić, jeśli „print selection only" jest wyszarzałe i nie daje się zaznaczyć?

no bez przesady ;)

dzięki za programik, ale żeby taka podstawowa funkcja nie była wbudowana dmyślnie...
trpche wcześniej zadałem pytanie (chyba przeoczone) - jak jest z drukowaniem w Safari3?

#22 koolavy

koolavy
  • 628 postów
  • SkądKrosno, Poland

Napisano 25 czerwca 2007 - 22:32

Ano niestety wiele jeszcze Safari brakuje, no ale myślę że powoli będzie się to poprawiać. Trójkę miałem przez jakieś 5 minut i nawet nie myślałem o drukowaniu wtedy :)

#23 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 26 czerwca 2007 - 00:58

Widzę, że to dla Was kluczowa funkcja przeglądarki ;) Ja raz wżyciu z tego korzystałem i to na Windzie. W ogóle mi to nie przeszkadza. Jakoś nie znajduje zastosowania dla tej funkcji w takim nasileniu, żeby to miało przeszkadzać. Za to jest coś czego nie lubię. Przy zamykaniu tab'a pytanie czy chcę go zamknąć :) no pewnie, że chcę. W preferencjach mam to ustawione a mino to tu na forum jak piszę jakąś odpowiedź to potem wypisuje, że wpisałem tekst i jak zamknę to go stracę. No, ale to BETA.

#24 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 26 czerwca 2007 - 01:09

Witam.

Bo trzeba najpierw zaznaczyc tekst, a potem isc do opcji wydruku.

Opcja druku zaznaczenia jest fajna, bo czasem sa strony www zle skodowane, ze trzeba drukowac kilka kartek na darmo zeby miec tresc strony. A tak-zaznacza sie tekst i drukuje.

#25 juszyba

juszyba
  • 35 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 czerwca 2007 - 17:02

Bo trzeba najpierw zaznaczyc tekst, a potem isc do opcji wydruku.

Opcja druku zaznaczenia jest fajna, bo czasem sa strony www zle skodowane, ze trzeba drukowac kilka kartek na darmo zeby miec tresc strony. A tak-zaznacza sie tekst i drukuje.

Dzięki za pomoc:grin:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych