Od jakiegoś czasu mam problem: podczas przeglądania niektórych stron www znika mi kursor myszki. Ruszanie myszką nic nie daje, dopiero otwarcie menu kontekstowego powoduje, że znów ją widać. Nie mam pojęcia jak to wyeliminować.

Znikający kursor myszki
Rozpoczęty przez
tomslaw
, 04 sty 2012 13:07
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 stycznia 2012 - 13:07
Napisano 13 stycznia 2012 - 21:24
Otóż to mam ten sam problem. Dopiero ponowne uruchomienie pomogło , zobaczymy jak na długo
Napisano 17 stycznia 2012 - 04:08
Winowajcą jest tutaj, najprawdopodobniej, Google a konkretnie filmiki z YouTube. Zaczynają powoli wdrażać HTML5 (faza Beta) zamiast Flash do odtwarzania filmów, i niestety sposób w jaki rozwiązali odtwarzanie w pełnym ekranie sprawia, że od czasu do czasu (mimo ze wcale się nie używa tego trybu) znika kursor. Co do sposobu na naprawienia tego to nie jestem pewien, ale jeśli mnie pamięć nie myli to w ustawieniach YouTube (trzeba być zalogowanym) była gdzieś opcja aby używać odtwarzacza Flash mimo przeglądarki kompatybilnej z HTML5.
Napisano 22 listopada 2012 - 20:15
@Włodar
Nie musisz nic restartować.
Wystarczy przeciągnąć myszkę tak, żeby niewidoczny kursor trafił na górną belkę Findera (już widzę te komentarze nawiązujące do tego zdania) i kliknąć przycisk myszy lub trackpada.
Napisano 05 grudnia 2012 - 20:03
[CIACH]
Twój wpis został usunięty, ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz nam przekazać.
[URL="http://myapple.pl/systemy-operacyjne-60/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]Przeczytaj to koniecznie![/URL]
Moderatorzy mają przywilej ostatniego słowa dotyczącego moderacji dyskusji. W przywilej ten wchodzą: prawo do zamykania, usuwania, oraz edycji treści wątków i ich tytułów, a także prawo do edycji i usuwania poszczególnych postów. Prawo do ostatecznej decyzji dotyczącej zawartości merytorycznej forum mają Administratorzy.
Twój wpis został usunięty, ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz nam przekazać.
[URL="http://myapple.pl/systemy-operacyjne-60/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]Przeczytaj to koniecznie![/URL]
Moderatorzy mają przywilej ostatniego słowa dotyczącego moderacji dyskusji. W przywilej ten wchodzą: prawo do zamykania, usuwania, oraz edycji treści wątków i ich tytułów, a także prawo do edycji i usuwania poszczególnych postów. Prawo do ostatecznej decyzji dotyczącej zawartości merytorycznej forum mają Administratorzy.
Napisano 27 grudnia 2012 - 23:56
Mam ten sam problem, rozwiązuje go gestem przejścia na drugie biurko (4 palce na gładziku w bok, zlaeży jak ma kto ustawione). Chyba tak jest najszybciej i najskuteczniej.
Napisano 04 stycznia 2013 - 14:08
Mam to samo w Mail, Safari i Photoshop CS5.5. To chyba jakiś bug systemowy.
Napisano 06 lutego 2013 - 18:55
Mam to samo, a raczej przed 10 minutami mi się to zrobiło.... na iMac'u tego nie mam wcale, ale od 3 dni używam MacBook'a Pro i po odpaleniu tvn player'a w firefoxie zaczęło się to robić....
edit: dokładnie to zrobiło mi się to po zainstalowaniu Microsoft Silverlight... może to przez to...
Napisano 07 lutego 2013 - 10:58
To 'normalne' na Silverlighcie. alt+tab (albo jakikolwiek systemowy skrót) naprawia.
Napisano 10 lutego 2013 - 00:42
To dlaczego ta "normalka" nie występuje w Chromie ?
Edit: wywaliłem Firefox'a i skończył się problem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych