Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Airport Express, AirTunes, zestaw stereo + inny router

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 majonez

majonez
  • 372 posts

Posted 03 January 2012 - 13:55

Witam! Chciałbym się dowiedzieć czy taka konfiguracja bedzie działać; W pokoju1 mam router dlinka (tu jest podłączona neostrada), w pokoju2 mam wzmacniacz, głośniki i chciałbym przesyłać do nich dźwięk przez APE. I moje pytanie brzmi: Czy mogę podłączyć APE w pokoju2, do niego wzmacniacz, bez ciągnięcia kabla sieciowego z pokoju1? Czy mogę APE w jakiś cudowny, bezprzewodowy sposób dołączyć do istniejącej sieci bez kabla sieciowego? Nie wiele wiem jeżeli chodzi o konfiguracje sieci, Proszę o pomoc:)

#2 Gryniu

Gryniu
  • 207 posts
  • SkądChojnice / Gdańsk

Posted 04 January 2012 - 12:02

Jaki to jest model Dlinka?

#3 majonez

majonez
  • 372 posts

Posted 04 January 2012 - 18:33

Dsl 2640B

#4 Gryniu

Gryniu
  • 207 posts
  • SkądChojnice / Gdańsk

Posted 05 January 2012 - 11:41

Wedle specyfikacji obsługuje WDS - bezprzewodowe rozszerzenie sieci. Na Twoim miejscu pożyczyłbym od kogoś APE lub przeszedł się z routerem do iSpotu czy Cortlandu i przetestował, bo nigdy pewności nie ma. Sam mam Linksysa, który niby obsługuje WDS ale odrzuca APE, niestety. Skąd jesteś, to może ja jestem Ci w stanie pomóc.

#5 Heniutek

Heniutek
  • 423 posts
Posted 05 January 2012 - 12:49

Czy mogę APE w jakiś cudowny, bezprzewodowy sposób dołączyć do istniejącej sieci bez kabla sieciowego?

Wydaje mi się, że tak.
Ja mam podłączone po kablu i wyłączone Wi-Fi ale widzę w konfiguracji APE, że można w nim ustawić na "przyłącz do sieci bezprzewodowej". Podajesz nazwę i hasło do swojej sieci i powinno działać tak jak chcesz.

Dobra. Odłączyłem kabel i przyłączyłem po Wi-Fi do istniejącej sieci. Działa. To było raczej oczywiste:-)

Pozdrawiam,
Tomek

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users