Macbook dla licealisty?
Napisano 07 stycznia 2012 - 18:46
O mniej więcej tak to wygląda:
AnandTech - The 2011 MacBook Air (11 & 13-inch): Thoroughly Reviewed
U mnie na pierwszy rzut oka zawsze w 15" i 17" MBP uwagę zwracają głośniki po bokach klawiatury i ona sama, bo rozmiarowo jest taka sama jak w MBP 13" i wydaje się jakaś mała w porównaniu do wielkości całego notebooka. Wielkość matrycy oczywiście daje większy obszar roboczy przy 15" ale rozdzielczość w MBA jest wysoka jak na 13" i dlatego jest to również wygodne (oczywiście na ile miałem okazję sprawdzić).
Ja na twoim miejscu rozglądałbym się za MBA, mobilność jest super i sam wziąłbym dla siebie Aira gdybym nie potrzebował sieci Ethernet (nie mam ochoty na przejściówkę USB) i czasami napędu DVD... A tak - musiałem się zdecydować znów na kompromis między mobilnością, wyposażeniem i wydajnością czyli MBP 13".
Napisano 07 stycznia 2012 - 23:14
Gdybym brał Macbooka Pro 15 to miałbym wydajnego laptopa i mojego obecnego PCta (już starego i słabszego - Core Duo, 2GB RAM, GT8600) mógłbym sobie zostawić. W przypadku gdybym zdecydował się na Aira (a brałbym wersję 256GB, chociaż nawet ta może mnie nie zaspokoić, właśnie ze względu na tak mały dysk) i tak, prawdopodobnie musiałbym jeszcze dokupić lepszą konfigurację PCta, żebym oprócz mobilności miał też wydajność w domuJa na twoim miejscu rozglądałbym się za MBA, mobilność jest super i sam wziąłbym dla siebie Aira gdybym nie potrzebował sieci Ethernet (nie mam ochoty na przejściówkę USB) i czasami napędu DVD... A tak - musiałem się zdecydować znów na kompromis między mobilnością, wyposażeniem i wydajnością czyli MBP 13".

Ale fakt. Zastanowię się nad tym, bo z drugiej strony MBA ma SSD i lepszy ekran

Napisano 08 stycznia 2012 - 12:15

Napisano 08 stycznia 2012 - 14:58

Napisano 08 stycznia 2012 - 17:26
Napisano 08 stycznia 2012 - 18:34

Napisano 08 stycznia 2012 - 18:42
Chyba masz rację.Planowanie zakupu za parę miesięcy też jest średnio mądre, nie wiadomo co będzie po prezentacji nowych modeli i jak to wpłynie na rynek
I tak też zrobięProponuje wrocic do tego tematu za 4 miesiace gdy wyjda nowe komputery od Apple.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych