Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kontroler bezprzewodowy DUALSHOCK®3 PS3 i Macbook Pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 MacLovin.pl

MacLovin.pl
  • 40 postów

Napisano 01 stycznia 2012 - 12:06

Witam, chciałbym korzystać z pada od PS3 w moim macbooku pro, nie wiem, czy jest to możliwe, czy ktoś z Was próbował już czegoś takiego? Czy są potrzebne jakieś dodatkowe sterowniki, jak się za to zabrać? Na obcojęzycznych forach wyczytałem, że podobno to działa, ale były nieaktualne linki i dane sprzed roku, więc zastanawiam się jak to wygląda w tej chwili. Pozdrawiam.

#2 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 01 stycznia 2012 - 12:46

Witam,

chciałbym korzystać z pada od PS3 w moim macbooku pro, nie wiem, czy jest to możliwe, czy ktoś z Was próbował już czegoś takiego? Czy są potrzebne jakieś dodatkowe sterowniki, jak się za to zabrać? Na obcojęzycznych forach wyczytałem, że podobno to działa, ale były nieaktualne linki i dane sprzed roku, więc zastanawiam się jak to wygląda w tej chwili. Pozdrawiam.

Do podstawowej funkcjonalnosci w grach wspierajacych pady nie potrzeba zadnego dodatkowego oprogramowania. Majac BT wlaczony podlaczasz DS3 do maczka kablem usb, naciskasz przycisk PS i pad powinien sie sparowac z komputerem. Odepnij pada i sprawdz polaczenia BT zeby upewnic sie ze go komputer widzi. Jezeli Mac zapyta o kod wpisz 0000. (w przeciwienstwie do PS3 kontrolki na padzie beda caly czas migaly nawet po polaczeniu - jest to normalne. Jezeli chcesz pada wylaczyc po prostu rozlacz go z menu Bluetooth)

Jezeli chcesz uzyc go w aplikacjach i grach nie posiadajacych bezposredniej obslugi pada polecam ControllerMate - kosztuje 15$ ale wart jest kazdego centa i daje nieograniczone mozliwosci.

#3 konrado0905

konrado0905
  • 361 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 01:52

A zna ktoś może sposób, żeby pad od PS3 był widziany jako ten od Xbox 360? Np. przy Super Meat Boy by się to przydało.

#4 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 02 stycznia 2012 - 14:04

A zna ktoś może sposób, żeby pad od PS3 był widziany jako ten od Xbox 360? Np. przy Super Meat Boy by się to przydało.

Za pomoca ControllerMate mozesz dowolnie podpiac przyciski pada pod klawiature tym samym umozliwiajac sobie gre w SMB na dowolnym padzie.

#5 konrado0905

konrado0905
  • 361 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 14:11

Mam inny programik do tego, ale to rozwiązanie średnio mnie satysfakcjonuje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych