Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone nie czyta karty sim po aktualizacji - problem z aktywowaniem produktu.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 NiggaBoyz

NiggaBoyz
  • 9 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 23:58

Cześć,

Moja dziewczyna zakupiła sobie iPhone'a przez Allegro (praktycznie nowego) w stanie idealnym. Po uruchomieniu, moją uwagę zwróciła aplikacja 'cydia' - wywnioskowałem, iż przeszedł Jailbrake.
Chwile później zacząłem aktualizować go do wersji 5.0.1. Niestety wszystko padło w momencie, gdy trzeba aktywować iPhona. Urządzenie nie dostrzega karty SIM, nawet gdy jej nie ma - próbuje wyszukać sieć. Problem jest poważny, gdyż nie można aktywować telefonu.

Uproszczenie:
  • Karte SIM urządzenie wykryło przez aktualizacją.
  • Operacja nie została przerwana, wszystko przeszło tak jak powinno (a, że sam jestem posiadaczem iPhona to bez najmniejszych problemów, jestem w stanie zmieniać softy etc.)
  • Na chwile daną urządzenie jest nieaktywne, czy przez Wi-Fi czy też iTunes. Ciągły komunikat: 'W telefonie iPhone, który próbujesz aktywować, nie ma karty sim'.

Czy jest sposób, by temu zaradzić - czy może jedyną opcją jest odesłanie telefonu do sprzedawcy i zażądanie zwrotu pieniędzy?

#2 TheViP

TheViP
  • 106 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 00:16

1/ Spróbuj inna kartę sim do telefonu 2/ Telefon miał simlocka ściągniętego przez ultrasn0w z jb. Sproboj wgrać mu teraz jb i poczęstuj go ultrasn0wem. Powodzenia.

#3 NiggaBoyz

NiggaBoyz
  • 9 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 01:27

1. Zapomniałem napisać, że próbowałem różne karty sim, różnych operatorów.
2. No dobrze, spróbować mogę - jak pójdzie dam znać :)

edit:

JB wgrany, iPhone aktywowany - teraz pozostało poczęstować go utrasn0wem :P

Dziękuję!

---------- Wpis dodano o 01:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:30 ----------

Dziwna jest jedna sprawa, telefon nie daje komunikatu o włożeniu/usunięciu karty sim - a nawet, jeśli jest simlock - chyba powinien, prawda?

Do tego nie wychodzi mi zdjęcie simlocka za pomocą ultrasnow'a. Po prostu simlock nadal jest.

#4 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 09:46

Na pytania dotycvzace simlocka jest osobny temat, wiec ten zaraz wyladuje w koszu. Po mojemu : to iPhone z importu z niskim baseband + jailbreak + ultrasn0w. Ty robiac upgrade do oficjalnego 5.01 podniosles baseband do najnowszej wersji, ktorej ultrasn0w nie obsluguje i zrobiles sobie niniejszym najdrozszego iPoda na swiecie...

#5 myszkoo

myszkoo
  • 49 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 10:47

Mam ten sam problem. Zrobiłem aktualizacje do 5.0.1 i nie czyta sim. Telefon bym w angielskim Vodafone(mam kartę sim z tej sieci). Problem jest taki ze ipek przestał zupełnie reagować na wkładanie i wyciąganie sim. Nie mogę zrobić aktywacji gdyz iTunes pokazuje komunikat "brak karty sim".

#6 NiggaBoyz

NiggaBoyz
  • 9 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 14:15

Na pytania dotycvzace simlocka jest osobny temat, wiec ten zaraz wyladuje w koszu.

Po mojemu : to iPhone z importu z niskim baseband + jailbreak + ultrasn0w. Ty robiac upgrade do oficjalnego 5.01 podniosles baseband do najnowszej wersji, ktorej ultrasn0w nie obsluguje i zrobiles sobie niniejszym najdrozszego iPoda na swiecie...

A gdyby spróbować go cofnąć do czwartej wersji? Problem i tak nie leży po mojej stronie, sprzedawca jest winny więc za to ewentualnie odpowie :)

Jakieś porady?

#7 myszkoo

myszkoo
  • 49 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 14:36

Sprzedawca powinien uprzedzic cie ze ipek jest odblokowany po JB. W moim przypadku nie da rady z downgrade bo Tiny Umbrella nie moze uruchonic TSS Servera ale moze u ciebie pojdzie.

#8 skoczek12

skoczek12
  • 530 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 14:51

NiggaBoyz, jest jedno wyjście. Wgrywasz jeszcze raz czyste oprogramowanie. Podłączasz iphone do Redsn0wa i teraz uwaga: zaznaczasz install cydia i install iPad baseband. Wtedy wgra Ci się baseband 06.15.00,którego ultrasn0w obsługuje - ale... gps nie będzie Ci działał.

#9 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 31 grudnia 2011 - 15:09

..i znacznie zmniejszy wartość iPhone'a, dlatego trzeba się zastanowić czy warto wgrywać BB od iPada.

#10 myszkoo

myszkoo
  • 49 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 15:14

..i znacznie zmniejszy wartość iPhone'a, dlatego trzeba się zastanowić czy warto wgrywać BB od iPada.

A kto tu mowi ze BB od iPada wgrywał? Uważne czytanie się kłania kolego.

#11 NiggaBoyz

NiggaBoyz
  • 9 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 15:15

A gdyby oddać do serwisu, gdzie zdejmą simlocka - będzie działało czy nie?

#12 myszkoo

myszkoo
  • 49 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 15:18

Zrób downgrade do wcześniejszego ios i będzie ok.

#13 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 31 grudnia 2011 - 15:19

A kto tu mowi ze BB od iPada wgrywał? Uważne czytanie się kłania kolego.

Kończyłem wypowiedź użytkownika @skoczek12.

#14 NiggaBoyz

NiggaBoyz
  • 9 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 17:09

Ten parasol chyba nie działa - pobrałem najnowszy (v.5.10) ale brzydkie logi są. Chyba powiem jej, żeby to odesłała i już.

#15 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 18:02

Zrób downgrade do wcześniejszego ios i będzie ok.

Żeby zrobić downgrade trzeba mieć SHSH.

#16 myszkoo

myszkoo
  • 49 postów

Napisano 01 stycznia 2012 - 14:03

Jak nie masz SHSH to ci oczywiście TU nie zadziała. U mnie downgrade nie pomógł. Wygląda to raczej na uszkodzenie czytnika niż złe oprogramowanie.

#17 NiggaBoyz

NiggaBoyz
  • 9 postów

Napisano 01 stycznia 2012 - 19:20

Jak nie masz SHSH to ci oczywiście TU nie zadziała. U mnie downgrade nie pomógł. Wygląda to raczej na uszkodzenie czytnika niż złe oprogramowanie.

Uszkodzenie czytnika raczej nie wchodzi w grę, przed aktualizacją działało. Jutro pojedziemy oddać go i zdjąć simlocka - może to coś pomoże.

#18 myszkoo

myszkoo
  • 49 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 11:14

Daj znać jak uda ci się naprawić ipka. Ja mam swego ubezpieczonego i mogę go odesłać na gwarancji ale nie chce tego robić bo trwa to 12 dni. Pobawię się jeszcze z innymi IOS, możne coś się zmieni.

#19 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 stycznia 2012 - 11:26

Wszystkie kwestie dotyczące simlocka poruszamy tylko i wyłącznie w TYM temacie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych