Witam.
Od jakiegoś czasu męczy mnie fakt że aby otworzyć dany link w nowej karcie, musze klikać menu kontekstowe i wybierać polecenie "Otworz link w nowej karcie" lub trzymać jakiś klawisz na klawiaturze klikając link.....nie da się jakoś ustawić tak abym mial możliwość otwierania w ten sposób nowych kart za pomocą MagicMouse ?

Przeglądarki - otwieranie linkow w nowych kartach(zakładkach)
Rozpoczęty przez
sebastian22
, 29 gru 2011 22:13
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 grudnia 2011 - 22:13
Napisano 29 grudnia 2011 - 22:16
O jakiej konkretnie przeglądarce mówisz? Np. w Safari ustawia się to w preferencjach/tabs (Open pages in tabs instead of windows). Podejrzewam, że w innych jest podobnie.
Napisano 29 grudnia 2011 - 23:42
Command + klik na link otwiera ci nową zakładkę w tle. Warto zainteresować się programem BetterTouchTool, minuta ustawień a masa udogodnień np. klikasz sobie 2 palcami na link i otwiera Ci się zakładka w tle
Napisano 30 grudnia 2011 - 13:51
Np. w Safari ustawia się to w preferencjach/tabs (Open pages in tabs instead of windows)[
To akurat nie do końca do tego, o co pyta autor. Ta opcja sprawi, że link, który chciałby (bo tak mu każe kod strony) otworzyć się w nowym oknie wyląduje zamiast tego w zakładce.
Napisano 30 grudnia 2011 - 19:12
Tak, tak, chodzi mi o klikanie linkow na stronach i otwieranie ich w tle bez uzycia menu kontekstowego, jak to ma miejsce w 3-klawiszowej myszy na windows.....chyba zainteresuje mnie program BetterTouchTool
Napisano 31 grudnia 2011 - 14:19
Polecam Jitouch - mi wystarcza, bo używam po to, aby otwierać strony w nowych kartach trzema palcami i przechodzić między kartami dwoma palcami. Program o ile dobrze pamiętam daje mniej możliwości niż BetterTouchTool, ale w moim przypadku sprawdził się lepiej

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych