Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z Gevey Ultra.

• Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 jocalderone

jocalderone
  • 8 posts

Posted 29 December 2011 - 13:57

Mam problem z zasięgiem na iphone4. Używam gevey ultra. Jest tak, że wszystko działa normalnie, nagle zasięg znika i pojawia się napis brak sieci. Zaczyna mnie to denerwować, bo muszę dzwonić na to 112 włączać i wyłączać tryb samolotowy. Można oszaleć. Macie jakieś porady by ten zasięg był stały i nie wyłączał się:?:

#2 Piotrunio

Piotrunio
  • 28 posts

Posted 29 December 2011 - 15:40

jak masz w play, to może być spowodowane tym że iphone zmiania sieć operatora, musisz wybrać jednego - np. ere i wtedy nie będzie rozłączał sygnału. ( musisz włączyc roaming) jak to nie pomoże, kup nową podkładkę

#3 allgsm

allgsm
  • 173 posts
  • Skądwroclaw

Posted 29 December 2011 - 15:43

Uzywalem przez dlugi okres czasu gevey. Wlasnie w Play, nie mialem nigdy problemow, wiec albo wina ustawien ,albo zmien podkladke. Ja mialem ta najtansza za 25 pln ;-) uzywalem na 5.0

#4 karooluss

karooluss
  • 108 posts

Posted 08 January 2012 - 20:47

:) Ja tez mam podobny problem tyle, ze na 5.0.1.. Czasami działa wszystko ok, a czasami ni stąd ni z owąd "brak sieci". Jak prubuje przełaczyć na plusa to często się nie da , a jak już załapie to co jakiś czas sekundowa "utrata sieci". Dziś wogóle właczył mi się Orange :o a mam playa. Chyba ze Orange udostępnia juz playowi nadajniki :)

#5 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 January 2012 - 20:53

Udostepnia :)

#6 karooluss

karooluss
  • 108 posts

Posted 16 January 2012 - 20:00

Wracając do tematu Geveya, procedura jego aktywowania jest znana czyli zaraz po uruchomieniu tel, Ustawienia > Telefon > Programy Sim > instructions > przyjmij > czekamy na jedną kreskę (u mnie na 5.0.1 pokazuje sie brak sieci) > 112 > tryb samolot (brak sim)> tryb samolot (awaria sim) i łapie zasięg. Niemniej jednak Czasami gevey potrafi sie tak "zawiesic" że telefon sam nagle zgubi zasieg i ww procedura nie pomaga , np 5 lub 10 prób i nic i dopiero za któryms razem losowo wszystklo zacznie działać... Dodam że mój gevey nie nalezy do orginalnych , tak przypuszczam bo w instructions pisze "thank You for buying panda unlock simcards" choć opakowanie i sama tacka - gevey ;/

#7 Cinn

Cinn
  • 117 posts

Posted 16 January 2012 - 21:11

jesli masz jb, zainstaluj najnowszy FuriousMod 2.0 z oficjalnego repo cydia.furiousmod.com, który jest w pełni kompatybilny z 5.0.1 i nie wymaga dzwonienia pod 112

#8 nidho

nidho
  • 14 posts

Posted 16 January 2012 - 21:36

FuriousMod w moim wypadku nie działał przy 4.10.01 i 5.0.1 dopiero po instalacji tego [url=http://www.iphone4jailbreak.org/unlock-iphone-4-04-10-01-ios-5-0-1.html]Unlock iPhone 4 04.10.01 - iOS 5.0.1 | Iphone 4 Jailbreak.org[/url]

wszystko zaczęło działać z gevey ultra.

#9 karooluss

karooluss
  • 108 posts

Posted 16 January 2012 - 21:50

moj bb to 4.10.01, zobaczymy... Czy tylko mnie nie pojawia sie nigdy jedna kreska zasięgu tylko "brak sieci" ?

#10 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 January 2012 - 22:22

Mnie też ;/

#11 karooluss

karooluss
  • 108 posts

Posted 16 January 2012 - 22:46

Niestety, żaden furiousmod u mnie nie zadziałał. dodatkowo miałem problemy z zalogowaniem się do sieci, więc skoro już udało mi się to ustawiłem na orange i już nic nie kombinuję :(

#12 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 17 January 2012 - 00:05

na sofcie 5.0.1 nie pojawia sie jedna kreska, tylko zamimast tego jest brak sieci...wiec nie placzcie, bo kazdy tak ma xd

#13 karooluss

karooluss
  • 108 posts

Posted 17 January 2012 - 08:53

U mnie czesto podczas tego "brak sieci" odrzuca z miejsca polaczenie 112 podajac jako nieudane i wowczas jest problem z dalszymi etapami. Poza tym jako repo moja karta podaje xgroove.com czyli podrobka i dlatego zaden furiousmod nie dziala chyba

#14 Marek Torbus

Marek Torbus
  • 1 posts
  • SkądCzestochowa, Poland

Posted 24 January 2012 - 22:29

Wracając do tematu Geveya, procedura jego aktywowania jest znana czyli zaraz po uruchomieniu tel,
Ustawienia > Telefon > Programy Sim > instructions > przyjmij > czekamy na jedną kreskę (u mnie na 5.0.1 pokazuje sie brak sieci) > 112 > tryb samolot (brak sim)> tryb samolot (awaria sim) i łapie zasięg. Niemniej jednak Czasami gevey potrafi sie tak "zawiesic" że telefon sam nagle zgubi zasieg i ww procedura nie pomaga , np 5 lub 10 prób i nic i dopiero za któryms razem losowo wszystklo zacznie działać... Dodam że mój gevey nie nalezy do orginalnych , tak przypuszczam bo w instructions pisze "thank You for buying panda unlock simcards" choć opakowanie i sama tacka - gevey ;/

Mam podobny problem tle tylko że u mnie ani razy karta nie zadziałała i tyle u mnie na początku 4 razy prosi o kod pin nastepnie wedle procedury pojawia sie ekran klikam accept ( cancel również probowałem bez różnicy) pojawia sie kreska wykrecam 112 informuje mnie o braku sim wlaczam tryb samolot po chwili otrzymuje komunikat blokada karty SIM po odblokowaniu pojawia sie znow jedna kreska poczym znika na rzecz No Service. Dodaje że karta również jest podrobiona. Ale jak wnioskuje po innych komentarach działa...
prosze o pomoc:neutral:

#15 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 posts
  • Skądz przeciwnej.

Posted 24 January 2012 - 23:58

Miałem tez problemy na 5.0.1. Włączając iPhone nic się właściwego nie działo. Na wszystkie możliwe sposoby telefon nigdy nie złapał zasięgu.
Ale znalazłem rozwiązanie.
Wyłączyłem telefon i wyciągnąłem sim z gevey a następnie go uruchomiłem. Gdy był juz uruchomiony włożyłem sim do iPhone i dalej postępowałem według instrukcji. I tym sposobem zadziałało, telefon złapał zasięg. W wersji automatycznej z repo http://cydia.furiousmod.com działa wszystko idealnie. Sprawdzane już kilka razy. Czyli jak macie problemy to może spróbujcie włożyć gevey z sim dopiero na uruchomionym telefonie. U mnie działa tak za każdym razem to może i u was tez to pomoże.
Pozdrawiam i powodzenia.

#16 karooluss

karooluss
  • 108 posts

Posted 24 February 2012 - 20:07

Niestety zaden sposob nie działa .... mam 2 rozne geveye ultra (oba oryginalne :|) i nie działa

#17 slubowskimateusz

slubowskimateusz
  • 54 posts

Posted 25 February 2012 - 09:00

Wyjmij kartę, wyłącz iphone. Poczekaj tak z minutę. Dobrze umieść podkładkę i kartę w szufladce. Włacz telefon(bez wkladania szufladki). Jak się włączy chwilkę poczekaj i wlóż szufladkę z sim i podkladką. Wyskoczy komunikat od gevey itd. Dalej wiesz co robic

#18 Lemon82

Lemon82
  • 1 posts

Posted 26 March 2012 - 16:38

Mam iphona 4 wersję 4.3 i bb 04.10.01. Kupiłem do niego kartę Gevey Ultra. Postępowałem wg instrukcji instalacji. I niestety za każdym razem wyskakuje mi informacja brak karty SIM i potem awaria SIM. Dodam że pojawiał mi się zasięg taki jak przy numerach alarmowych. Czy ktoś z was miał podobny problem. Proszę pomóżcie

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users