Yanosik - Równoczesne działanie w tle z Automapa ?
Napisano 28 grudnia 2011 - 19:38
Napisano 31 grudnia 2011 - 17:41
Napisano 31 grudnia 2011 - 17:42
Yanosik nie korzysta z wielozadaniowości systemu.
Po każdym wyłączeniu uruchamia się "od nowa".
Kiepsko, na androidzie wszystko działa równocześnie, w Yanosiku jest nawet funkcja powrotu ekranu głównego przy alercie.
1:0 dla Androida.
Napisano 01 stycznia 2012 - 03:26
Kiepsko, na androidzie wszystko działa równocześnie, w Yanosiku jest nawet funkcja powrotu ekranu głównego przy alercie.
1:0 dla Androida.
Gratuluję, skoro za takie coś dajesz plus androidowi. A ten problem to wina apple, czy twórców yanosika. Planujesz kupić iphone dla yanosika?
haha
Napisano 01 stycznia 2012 - 11:19
Gratuluję, skoro za takie coś dajesz plus androidowi. A ten problem to wina apple, czy twórców yanosika. Planujesz kupić iphone dla yanosika?
haha
Nie wiem czy to wina iOS czy programistow Yanosika.
Pytanie jest takie jak mogą się zachowywać aplikacje działające w tle na iphone. Np: czy zminimalizowana nawigacja potrafi nadal akustycznie informować o drodze ? Jeśli tak to faktycznie progamisci yanosika mogli by taką funkcję dodać jeśli w iOS nie ma takich możliwości to dupa a nie dobry Os.
I nie jest kupować iphone tylko dla yanosika.
Napisano 01 stycznia 2012 - 12:27
Napisano 01 stycznia 2012 - 12:56
Napisano 01 stycznia 2012 - 14:19
Skoro yanosik nie jest przystosowany to wielozadaniowości to raczej Apple nie ma z tym nic wspólnego tylko nieudolność programistów od yanosika którzy nie potrafili podołać zadaniu. Jest za to masa aplikacji która zmusza inne do działania w tle i nie pozawala im się zamykać. Więc wszystko się da zrobić.
Nie wydaje mi się, że są nie udolni skoro potrafili napisać tą aplikację dobrze na androida.
---------- Wpis dodano o 16:19 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:18 ----------
Właśnie jak można dawać 1 punkt Androidowi, że jedna z 500000 aplikacji dział lepiej niż na iOS
Gdybyś miał porównywać to byłoby mniej więcej 35000:34000
Stary nie bierz sobie tego porównania tak do serca.
Nadal nikt z was nie odpisał mi czy nawigacje działające w tle na iphone potrafią akustycznie sygnalizować o drodze. np: jadąc autem podczas rozmowy telefonicznej przez zestaw głośno mówiący.
Napisano 01 stycznia 2012 - 16:11
Napisano 01 stycznia 2012 - 16:24
Na pewno Tomtom i Navigon działają w tle.
Użytkownik dostaje informacje głosowe, gps jest aktywny podczas korzystania z innych aplikacji. Nie wiem jak wygląda sytuacja kiedy dwa programy chcą mieć dostęp do danych GPS w tym samym czasie.
Aha to nie jest źle.
Napisano 04 stycznia 2012 - 08:17
Napisano 04 stycznia 2012 - 08:34
A czyli jest szansa na działanie w tle. Fajnie.TomTom na pewno gada w tle a AM po kliknięciu w home sie wyłącza.
A czemu porównujesz i punktujesz te połączone aplikacje jak w Androidzie nie ma AutoMapy? :lol;
W takim razie punkt - dla programistów a nie programistów Apple. ok ?
Napisano 05 stycznia 2012 - 09:21
Szansa jest ale nie na AM, ktoś tam pisał że są niby programy które je utrzymują w tle ale Ja nie znam i nie używam. Może pisać do supportu Yanosika i pytać/prosić o działanie w tle.A czyli jest szansa na działanie w tle. Fajnie.
Sprawa druga zastanawiałeś się nad drenażem baterii? Wyżej jeszcze coś o muzyce pisałeś. AM jest strasznie baterio-żerna, w aucie iPek z włączoną iAM i podłączoną ładowarką ledwie się ładuje, śmiem twierdzić że po włączeniu Yanosika który też korzysta z GPSa, neta, itp. ładowania nie będzie wcale a wręcz % będą spadać a jak dodasz do tego jeszcze iPoda to już na bank za daleko nie dojedziesz na takim zestawie

Napisano 06 stycznia 2012 - 13:04
Na pewno Tomtom i Navigon działają w tle.
Użytkownik dostaje informacje głosowe, gps jest aktywny podczas korzystania z innych aplikacji. Nie wiem jak wygląda sytuacja kiedy dwa programy chcą mieć dostęp do danych GPS w tym samym czasie.
Spokojnie działa więcej niż jeden program, czasem używałem jednocześnie Mapamap Radar Stop i Navigona, przez przypadek w sumie, bo Navoigon ma wbudowany moduł ostrzegania przed fotoradarami i informacje się nakładały. Moim zdaniem Mapamap jest 100 razy lepszy od Janosika- on nie pobiera praktycznie energii

---------- Wpis dodano o 15:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:01 ----------
i dodatkowo- Mapamap radar stop działa w tle

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych