Witam
Mam pytanie jak utworzyć folder na "dysku " iphona tak aby po podłączeniu do komputera pojawiał się bez używania ituns'a ć by była możliwość wrzucenia tam czegokolwiek. Telefon 3gs po JB
---------- Wpis dodano o 18:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:37 ----------
widze że mało tu osób kumatych
ODPOWIEDZ:
A więc:
1. Odpalasz program USB Drive,
2. Tworzysz Virtual Disk, poprzez
Create Disk --> (nadajesz mu nazwę) Name --> (Rozmiar) Size --> Create opcje Read Only zostawiasz wyłączoną
3. cały proces tworzenia dysku zależy od rozmiaru jaki wybierzesz (im mniej tym szybciej ),
4. Jak już stworzysz partycję wybierasz USB Mode: najlepiej Drive + iTunes,
5. Po wybraniu w/w opcji naciskasz na Reboot,
6. po restarcie iPhona podłączasz go do komputera i wtedy możesz korzystać z iPhona jako pendriva.
WAŻNE:
1. Jeśli korzystasz z jakiegoś programu do optymalizacji pamięci pamiętaj, aby nie wyłączyć procesu o nazwie: UsbMassStorageD, zabiera (w/g MemTool) 0,70MB RAMU i 0,0% CPU.
2. Dostęp do plików będziesz miał wyłącznie poprzez komputer.
3. Program tworzy w IP plik o rozszerzeniu *.img o takim rozmiarze jaki wybrałeś przy tworzeniu.
4. Jako ciekawostkę podam, że plik *.img znajduje się w IP w lokalizacji:/var/Volumes/
repo : apt.dmytro.me
Tworzenie folderów na Iphonie
Rozpoczęty przez
reaktor
, 28 gru 2011 18:41
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 grudnia 2011 - 18:41
Napisano 28 grudnia 2011 - 18:42
Jak znasz odpowiedź to po co pytasz? żeby się pochwalić wiedzą?
Napisano 28 grudnia 2011 - 19:04
a zauważyłeś że drugi post jest godzinę później ?
niech zostanie jakby ktoś szukał
---------- Wpis dodano o 19:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:54 ----------
z tego repo bo z innych nie działają : apt.dmytro.me
niech zostanie jakby ktoś szukał
---------- Wpis dodano o 19:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:54 ----------
z tego repo bo z innych nie działają : apt.dmytro.me
Napisano 28 grudnia 2011 - 19:05
Zauważyłem, ale z tego wynika, że nie poszedłeś do wujka Googla przed napisaniem posta
Napisano 01 lutego 2012 - 18:17
Odnośnie aplikacji USB Drive:
Utworzyłem partycję, użyłem, wszystko fajnie, po skończeniu pracy partycję usunąłem, ale co widzę? Miejsca na dysku mam tyle samo jak wtedy, kiedy miałem ową partycję. Jak ją skutecznie usunąć i odzyskać pamięć?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych