Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Tworzenie folderów na Iphonie

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 reaktor

reaktor
  • 51 posts

Posted 28 December 2011 - 18:41

Witam

Mam pytanie jak utworzyć folder na "dysku " iphona tak aby po podłączeniu do komputera pojawiał się bez używania ituns'a ć by była możliwość wrzucenia tam czegokolwiek. Telefon 3gs po JB

---------- Wpis dodano o 18:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:37 ----------

widze że mało tu osób kumatych

ODPOWIEDZ:

A więc:
1. Odpalasz program USB Drive,
2. Tworzysz Virtual Disk, poprzez
Create Disk --> (nadajesz mu nazwę) Name --> (Rozmiar) Size --> Create opcje Read Only zostawiasz wyłączoną
3. cały proces tworzenia dysku zależy od rozmiaru jaki wybierzesz (im mniej tym szybciej ),
4. Jak już stworzysz partycję wybierasz USB Mode: najlepiej Drive + iTunes,
5. Po wybraniu w/w opcji naciskasz na Reboot,
6. po restarcie iPhona podłączasz go do komputera i wtedy możesz korzystać z iPhona jako pendriva.

WAŻNE:
1. Jeśli korzystasz z jakiegoś programu do optymalizacji pamięci pamiętaj, aby nie wyłączyć procesu o nazwie: UsbMassStorageD, zabiera (w/g MemTool) 0,70MB RAMU i 0,0% CPU.
2. Dostęp do plików będziesz miał wyłącznie poprzez komputer.
3. Program tworzy w IP plik o rozszerzeniu *.img o takim rozmiarze jaki wybrałeś przy tworzeniu.
4. Jako ciekawostkę podam, że plik *.img znajduje się w IP w lokalizacji:/var/Volumes/

repo : apt.dmytro.me

#2 Dawidos

Dawidos
  • 568 posts

Posted 28 December 2011 - 18:42

Jak znasz odpowiedź to po co pytasz? żeby się pochwalić wiedzą?

#3 reaktor

reaktor
  • 51 posts

Posted 28 December 2011 - 19:04

a zauważyłeś że drugi post jest godzinę później ?

niech zostanie jakby ktoś szukał

---------- Wpis dodano o 19:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:54 ----------

z tego repo bo z innych nie działają : apt.dmytro.me

#4 Dawidos

Dawidos
  • 568 posts

Posted 28 December 2011 - 19:05

Zauważyłem, ale z tego wynika, że nie poszedłeś do wujka Googla przed napisaniem posta :)

#5 marcus9550

marcus9550
  • 49 posts

Posted 01 February 2012 - 18:17

Odnośnie aplikacji USB Drive: Utworzyłem partycję, użyłem, wszystko fajnie, po skończeniu pracy partycję usunąłem, ale co widzę? Miejsca na dysku mam tyle samo jak wtedy, kiedy miałem ową partycję. Jak ją skutecznie usunąć i odzyskać pamięć?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users