Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iCloud czy Skydrive? Obydwa działają w obie strony?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#26 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 22 grudnia 2012 - 23:04

To jest inna filozofia i podejscie po prostu. Jak chcesz zintegrowane uslugi (Kontakty, Kalendarze, Przypomnienia, Notatki, Znajdz moj iPhone itd.) - tylko iCloud. Jesli szukasz magazynu na dane to SkyDrive, tyle ze ten ostatni to zadne osiagniecie - sa jeszcze Dropbox, SugarSync, Box.net i trotyliard innych. Przestrzena kazdy moze dac - sensem jest integracja uslug.

#27 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 22 grudnia 2012 - 23:22

To jest inna filozofia i podejscie po prostu. Jak chcesz zintegrowane uslugi (Kontakty, Kalendarze, Przypomnienia, Notatki, Znajdz moj iPhone itd.) - tylko iCloud. Jesli szukasz magazynu na dane to SkyDrive, tyle ze ten ostatni to zadne osiagniecie - sa jeszcze Dropbox, SugarSync, Box.net i trotyliard innych. Przestrzena kazdy moze dac - sensem jest integracja uslug.

Tia... Żadne osiągnięcie, że mogę mieć 27GB dysku za 36zł na rok, mogę w nim edytować pliki ".doc", prezentacje PowerPoint'owe i pliki Excel (a nawet tworzyć nowe), że się to ładnie wszystko synchronizuje z komputerami, z telefonami (szczególnie Android i WP, iOS'a aktualnie nie mam), konto Windows synchronizuje kontakty, kalendarze. :>

#28 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 grudnia 2012 - 23:55

Panowie bądźmy obiektywni skydrive miażdży iclouda pod każdym względem, no dobra - pod wieloma ;)

#29 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 00:36

Panowie bądźmy obiektywni skydrive miażdży iclouda pod każdym względem, no dobra - pod wieloma ;)

To powiedz mi w takim razie:

jak zrobić backup urządzenia na skydrive
jak zlokalizować urządzenie za pomocą skydrive
jak zsynchronizować pocztę/kontakty/notatki/zadania ze skydrive
jak zrobić photostream w skydrive
jaki jest odpowiednik find my friends w skydrive

pokaż proszę na powyższych przykładach miażdżącą przewagę SkyDrive.

#30 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 grudnia 2012 - 00:54

Por

#31 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 23 grudnia 2012 - 00:55

@OleYek: Ale my nie mówimy o urządzeniach tylko i jedynie iOS, halo! Zlokalizować się nie da, tu się zgodzę. Photostream - wystarczy w opcjach włączyć auto-upload fotek. Poczta, kontakty (o notatkach i zadaniach nie mówię, mam do tego Evernote/kalendarz, który się synchronizuje ze SkyDrive) - no problem, wystarczy tylko włączyć synchronizację. NA KIJ komuś "Find my friends", jeżeli mamy Facebooka, czy nawet Twittera, czy wiele innych aplikacji posiadających takie funkcje, jak ta apka? :>

#32 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 01:21

Por

Może być i pietruszka nawet, ale nie odpowiedziałeś na moje pytania w dalszym ciągu, iCloud służy do zupełnie czegoś innego niż SkyDrive i wymieniłem podstawowe usługi iCloud i oczekuję od Ciebie, żebyś potwierdził swoją tezę odnośnie miażdżenia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych