Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone 4-gdzie mog臋 wymieni膰 ca艂y przedni(szybka, wyswietlacz) panel na oryginalny?

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 iKrawiec

iKrawiec
  • 1聽152 post贸w
  • Sk膮d/root

Napisano 26 grudnia 2011 - 20:41

Potrzebuj臋 wymieni膰 ca艂y przedni panel(szybka, dotyk) na oryginalny w iPhone 4. Nie interesuj膮 mnie podr贸bki i zamienniki bo w艂a艣nie ju偶 takiego bubla posiadam i w rogu ekranu wy艣wietlacz jest jakby 偶贸艂ty, a sam ekran nie jest nawet pokryty t膮 warstw膮 zabezpieczaj膮c膮 przed palcowaniem. Jakie艣 dwa miesi膮ce temu przez niefortunny wypadek usia艂em wymieni膰 ca艂y przedni panel i naci膮艂em si臋 na chin艣kie dziadostwo. Teraz chc臋 t膮 spraw膮 za艂atwi膰 porz膮dnie bo ju偶 mnie to wkurza... Czy wog贸le jaki艣 serwis w Polsce posiada takie oryginalne cz臋艣ci? Wiem, 偶e koszt tego by艂by du偶y.

#2 szela_512

szela_512
  • 450 post贸w
  • Sk膮dChoszczno , PL

Napisano 26 grudnia 2011 - 22:26

Sam osobi艣cie mam zbit膮 szybk臋 w iPhonie 4 i te偶 przymie偶am si臋 do wymiany.Czyta艂em jaki艣 post , gdzie iClinic poleca MacSupport , poniewa偶 jest to autoryzowany serwis;)Sam zamierzam tam wys艂a膰.Cena to 500 z艂 , nie jest ma艂o ale pono膰 warto , poniewa偶 zamiennik kosztuje co艣 ponad 200:D W iSense jest to cena 550 z艂 , w iClinic chyba 600(lub 650:)).S膮 to jedyne serwisy , w kt贸rych ja chcia艂bym wymieni膰. Mo偶e kto艣 tu si臋 wypowie(np iClinic) czy warto wysy艂a膰 do MacSupport i czy wstawiaj膮 na 100% oryginalne modu艂y(szybka+ekran Retina:D) Pozdrawiam.

#3 reperatorium

reperatorium
  • 168 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 26 grudnia 2011 - 23:33

Zapraszamy do naszego serwisu. Czas wymiany 1h na miejscu. Mo偶liwo艣膰 zam贸wienia kuriera i naprawy wysy艂kowej. Czas naprawy 艂膮cznie z przesy艂k膮 ok 3 dni (jest to uzale偶nione od kurier贸w) Posiadamy w 100% oryginalne panele dotykowe wraz z LCD do iPhone 4

#4 szela_512

szela_512
  • 450 post贸w
  • Sk膮dChoszczno , PL

Napisano 26 grudnia 2011 - 23:39

A jaka cena jest u pa艅stwa?I sk膮d mamy mie膰 pewno艣膰 , 偶e owe modu艂y s膮 w 100% oryginalne?Prosz臋 pisa膰 w tym poscie , poniewa偶 wtedy wszyscy zainteresowanie si臋 dowiedz膮 dosy膰 wa偶nych informacji:)

#5 reperatorium

reperatorium
  • 168 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 27 grudnia 2011 - 00:35

Koszt wymiany panelu przedniego wraz z LCD wynosi w aktualnie promocyjnej cenie 485z艂 (normalnie jest to koszt 550z艂) Oryginalno艣膰 jest potwierdzona tym i偶 wygl膮daj膮 identycznie jak te fabryczne 艣ci膮gane z telefon贸w. W zamiennikach udaj膮cych orygina艂y wida膰 r贸偶nic臋 w wykonaniu, w jako艣ci obrazu, w jako艣ci pod艣wietlania LCD, w sposobie oznakowania Panelu dotykowego jak i samego LCD (barcode, numery seryjne na ta艣mach)

#6 iPhone 25

iPhone 25
  • 1聽030 post贸w
  • Sk膮dKielce

Napisano 27 grudnia 2011 - 09:27

I jak problem si臋 rozwi膮za艂? Gdzie naprawia艂e艣?

#7 iKrawiec

iKrawiec
  • 1聽152 post贸w
  • Sk膮d/root

Napisano 27 grudnia 2011 - 10:47

Koszt wymiany panelu przedniego wraz z LCD wynosi w aktualnie promocyjnej cenie 485z艂 (normalnie jest to koszt 550z艂)
Oryginalno艣膰 jest potwierdzona tym i偶 wygl膮daj膮 identycznie jak te fabryczne 艣ci膮gane z telefon贸w.
W zamiennikach udaj膮cych orygina艂y wida膰 r贸偶nic臋 w wykonaniu, w jako艣ci obrazu, w jako艣ci pod艣wietlania LCD, w sposobie oznakowania Panelu dotykowego jak i samego LCD (barcode, numery seryjne na ta艣mach)

No i w艂a艣nie tutaj le偶y problem. Ten wy艣wietlacz na kt贸ry wymienia艂em by艂 oznakowany jak oryginalny, wygl膮da艂 identycznie. Dopiero p贸藕niej okaza艂o si臋, 偶e jest to chi艅ska podr贸bka. Jest jaki艣 serwis w Polsce, kt贸ry posiada takie cz臋艣ci z fabryki gdzie produkuj膮 iphony(np. foxconn czy jakie艣 tam inne)? Nie podwarzam tego, 偶e reperatorium posiada oryginalne cz臋艣ci. Tylko ju偶 raz si臋 nacia艂em, a jednak to jest du偶o forsy... Dlatego chcia艂bym mie膰 pewno艣膰.

#8 reperatorium

reperatorium
  • 168 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 27 grudnia 2011 - 11:36

Niestety s膮 te偶 bardzo dobrze wykonane zamienniki, sprzedawane przez "jakie艣 serwisy" jako oryginalne. Nie zak艂adamy pseudo oryginalnych cz臋艣ci poniewa偶 si臋 to nie op艂aca. (ewentualne dodatkowe koszty transportu na reklamacj臋, niezadowolenie klienta, dodatkowa praca dla technika)

#9 szela_512

szela_512
  • 450 post贸w
  • Sk膮dChoszczno , PL

Napisano 27 grudnia 2011 - 22:24

Mimo tylu odpowiedzi , chcia艂bym tu przeczytac odpowiedz iClinic , poniewaz jest to jeden z najbardziej polecanych serwis贸w do naszych sprz臋t贸w w calej Polsce;)

#10 iClinic.pl

iClinic.pl

• 177 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 28 grudnia 2011 - 00:52

W naszym serwisie koszt wymiany przedniego panelu w iPhone 4 na nowy, oryginalny to 600z艂. Nie chcemy si臋聽wdawa膰 w jakiekolwiek spory aczkolwiek z tego co widzia艂em niedawno, to Panowie w Rep mieli do艣膰 wyra藕ny rozdzia艂 na orygina艂/zamiennik wi臋c powinni si臋 co nieco zna膰 na rozr贸偶nianiu jako艣ci podzespo艂贸w. My zawsze przy pierwszej dostawie te偶 bierzemy par臋 "zamiennik贸w" (czyt. chi艅skie podr贸bki) by m贸c samemu odr贸偶nia膰 orygina艂y od zamiennik贸w.

Nale偶y pami臋ta膰, 偶e iPhone'y s膮 produkowane w Chinach - jednak "chi艅ska jako艣膰" a produkt z Chin - jak ju偶 wszyscy wiemy, to nie to samo.

Zach臋cam do skorzystania z naszej us艂ugi door-to-door, koszt to raptem 15z艂 w 1 stron臋 a na has艂o MyApple otrzyma Pan jeszcze rabat 5% na napraw臋: iClinic - Kontakt

#11 szela_512

szela_512
  • 450 post贸w
  • Sk膮dChoszczno , PL

Napisano 29 grudnia 2011 - 22:55

a co my艣licie o seriwise iSense?Jednak , mam tylko 490 z艂 i tylko tyle mog臋 wyda膰 na t膮 napraw臋 a oni chc膮 550+koszty przesy艂ki;/ Pozdrawiam.

#12 reperatorium

reperatorium
  • 168 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 30 grudnia 2011 - 09:45

a co my艣licie o seriwise iSense?Jednak , mam tylko 490 z艂 i tylko tyle mog臋 wyda膰 na t膮 napraw臋 a oni chc膮 550+koszty przesy艂ki;/
Pozdrawiam.

iPhone 4 nie nale偶y do najta艅szych telefon贸w tak samo jak i serwis tego sprz臋tu.
Zawsze mo偶na sobie kupi膰 zamiennik....

#13 renqien

renqien

Koniec...

• 20聽740 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 30 grudnia 2011 - 09:49

a co my艣licie o seriwise iSense?Jednak , mam tylko 490 z艂 i tylko tyle mog臋 wyda膰 na t膮 napraw臋 a oni chc膮 550+koszty przesy艂ki;/
Pozdrawiam.

Kolego, zastan贸w si臋, gdzie i jakie pytanie zadajesz. Zasady zadawania pyta艅 w tym dziale s膮 艣ci艣le okre艣lone, a pytanie serwisant贸w o opinie o jednym z serwis贸w, delikatnie m贸wi膮c, niesmaczne.

#14 s0828

s0828
  • 76 post贸w

Napisano 30 stycznia 2012 - 12:38

iKrawiec, szela_512 naprawili艣cie ju偶 swoje IP4? Pr贸buj臋 zorientowa膰 si臋 jakiej jako艣ci s膮 cz臋艣ci na rynku, w szczeg贸lno艣ci szybki z wy艣wietlaczem do IP4. Czy s膮 bliskie oryginalnym? Mam do艣wiadczenie z cz臋艣ciami do 3G i 3Gs. To co by艂o dost臋pne na ebay i allegro nie by艂o idealne. W stosunku do oryginalnych, szybki by艂y bardziej kruche, cz臋sto mia艂y delikatne kreseczki widoczne w ostrym o艣wietleniu. Wydaj mi si臋, 偶e wszystkie nieautoryzowane serwisy, korzystaj膮 z jaki艣 lepszych lub gorszych zamiennik贸w og贸lnie dost臋pnych na rynku. Autoryzowany serwis Apple (np. Regenresis), ka偶dy st艂uczony IP, kt贸rego napraw臋 u nich wycenia艂em, naprawia艂 na zasadzie wymiany na zamienny egzemplarz.

#15 szela_512

szela_512
  • 450 post贸w
  • Sk膮dChoszczno , PL

Napisano 30 stycznia 2012 - 19:49

@s0828 Tak naprawi艂em swojego iPhone'a.I nie ukrywam , targowa艂em si臋 z macsupport do takiej ceny aby z przesy艂k膮 wysz艂o 500 z艂 noo i uda艂o si臋;)Ale najpierw , przys艂ali mi iPhone z jakim艣 cholernym zamiennikiem!Kolory by艂y przezieleniawee , i strasznie zostawa艂y palce!Naszcz臋艣cie mam jeszcze jednego iPhone 4 , i w por贸wnaniu-to 艣mierdzia艂o zamiennikiem na kilometr(zamawia艂em oczywi艣cie orygina艂;)) Brat co ma w艂a艣nie tego iPhone 4 przyjecha艂 z Anglii , to kaza艂em mu zadzwoni膰 do nich no i ich opierdzieli膰!Noo i poskutkowa艂o!Ekran wymienili mi na nowy , du偶oooo lepszej jako艣ci , ale i tak w oryginalnym iPhonie 4 czarnym ekran jest bardziej "zamaskowany" zlewa si臋 z reszt膮 kiedy jest wygaszony a moim troch臋 za bardzo "si臋 wyr贸偶nia" , ale jak za 500 z艂 jestem w 100% zadowolony i pokusi艂bym si臋 o stwierdzenie , 偶e sam wy艣wietlacz i jak si臋 zachowuje(reakcja na dotyk , kolory , k膮ty itd s膮 identyczne jak w oryginalnym , nie rozbieranym iPhonie!:D) Jednak polecema Ci macsupport , ale je偶eli masz tylko wi臋cej pieni臋dzy , to zaryzykowa艂bym iSense/iClinic. Sam ekran od macsupport nie zostawia nic do 偶yczenia , ale je偶eli jeste艣 jakim艣 megaaa wielbicielem Apple to bd Ci lekko przeszkadza艂o to , 偶e ekran lekko si臋 wyr贸偶nia i wida膰 jego zarysy itd .;) Mam nadziej臋 , 偶e pomog艂em i powiem jeszcze raz JESTEM ZADOWOLONY Z WYMIANY W MACSUPPOT!;) Pozdrawiam.

#16 ergot

ergot
  • 4 post贸w

Napisano 15 lutego 2012 - 22:02

Witam, Mam podobny problem jak tw贸rca w膮tku. R贸偶nica jest taka 偶e przez upadek na beton tylni panel mojego iPhone 4 wymaga wymiany. Na placu boju zosta艂y dwa punkty serwisowe o kt贸rych by艂a mowa w tym w膮tku czyli Reperatorium oraz MacSupport z Krakowa. Oba proponuj膮 napraw臋 (koszt "klapki" + s艂uga monta偶u) ,w przypadku zamiennik贸w od 85 - 130 z艂 a 200 z艂 w przypadku orygina艂u. Nie wiem naprawd臋 kt贸ry punkt wybra膰... Na co zwr贸ci膰 uwag臋 ect No i czy warto kupowa膰 oryginaln膮 klapk臋... Prosz臋 o wskaz贸wki i opis w艂asnych do艣wiadcze艅 z tymi serwisami i jako艣ci膮 wykonania oraz wymienianych cz臋sci Pozdrawiam, ergot

#17 servvis

servvis
  • 632 post贸w
  • Sk膮dMokot贸w

Napisano 15 lutego 2012 - 22:25

Witajcie. Je艣li kto艣 jest zainteresowany to u mnie 470z艂 z czego koszt LCD+digi to 400z艂.

#18 reperatorium

reperatorium
  • 168 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 15 lutego 2012 - 23:08

R贸偶nica pomi臋dzy zamiennikiem a orygina艂em BackGlass'em to troszk臋 gorszego plastiku wykonane "oczko" kamery, wi臋ksza rysowalno艣膰 ca艂ego szk艂a, oraz minimalnie gorzej wykonana ramka. Generalnie wygl膮da to w ten spos贸b, 偶e jedn膮 i druga tak samo 艂atwo mo偶na rozbi膰, na jedn膮 i drug膮 mo偶na naklei膰 foli臋 ochronn膮 :) BackGlass na szcz臋艣cie nie ma 偶adnego wy艣wietlacza a to jest g艂贸wn膮 r贸偶nic膮 jako艣ciow膮 pomi臋dzy orygina艂ami a zamiennikami. Zawsze decyzja nale偶y do klienta :)

#19 Rafa艂 P

Rafa艂 P

• 6聽849 post贸w

Napisano 23 lutego 2012 - 17:08

To mo偶e wtr膮c臋 si臋 do rozmowy. Je艣li klient chc臋 oryginalny panel to my w Smartserwisie proponujemy po prostu wymian臋 na nowy w cenie 780 z艂 brutto. I tyle. Po co si臋 bawi膰 w te lepsze czy gorsze podr贸bki - jak klient chce oryginalny to niech lepiej wymieni ca艂a aparat - wyjdzie niewiele dro偶ej.

Wi臋cej tutaj:

iPhone Exchange Program ju偶 w Smartserwis - www.smartserwis.net

#20 iKrawiec

iKrawiec
  • 1聽152 post贸w
  • Sk膮d/root

Napisano 23 lutego 2012 - 20:57

To mo偶e wtr膮c臋 si臋 do rozmowy. Je艣li klient chc臋 oryginalny panel to my w Smartserwisie proponujemy po prostu wymian臋 na nowy w cenie 780 z艂 brutto. I tyle. Po co si臋 bawi膰 w te lepsze czy gorsze podr贸bki - jak klient chce oryginalny to niech lepiej wymieni ca艂a aparat - wyjdzie niewiele dro偶ej.

Wi臋cej tutaj:

iPhone Exchange Program ju偶 w Smartserwis - www.smartserwis.net

艢wietna opcja. A mam takie pytanko. Je艣li zar贸wno przedni jak i tylny panel w moim iPhonie 4 to szajskie zamienniki to cena nadal wynosi 780? Wymiana jest dost臋pna od r臋ki?

#21 Rafa艂 P

Rafa艂 P

• 6聽849 post贸w

Napisano 23 lutego 2012 - 22:19

Nie do ko艅ca rozumiem pytanie :) To jest wymiana na nowy zafoliowany model, kt贸ry przychodzi prosto od Apple. Nie ma mowy tutaj o zamiennikach - to jest to co wydaje nam Apple. Wymiana jest w ci膮gu 5-7 dni. Trzeba odda膰 stary aparat, my go wysy艂amy do Apple, a oni odsy艂aj膮 nowy. Taka cena obowi膮zuje tylko dla user贸w MyApple. Reszta p艂aci dro偶ej ale i tak klienci s膮 zadowoleni. Je艣li natomiast pytasz, czy aparat po ingerencji (samodzielna wymiana cz臋艣ci) nadal kwalifikuje si臋 do programu iPhone Exchange to tutaj sporo zale偶y od Apple. Je艣li klient "nie 艣ciemnia" jaka jest historia aparatu, to my r贸wnie偶 podchodzimy do tematu ulgowo. W贸wczas Apple mo偶e zaakceptowa膰 tak膮 wymian臋, ale za troch臋 wi臋ksz膮 sum臋. Ale i tak si臋 op艂aca. Najwa偶niejsze to m贸wi膰 otwarcie czy aparat by艂 samodzielnie naprawiany, bo i tak to wykryjemy jak go otrzymamy.

#22 lorakko

lorakko
  • 15 post贸w
  • Sk膮dLublin

Napisano 24 marca 2012 - 14:01

Witam! Czy cena wymiany Iphona 4s b臋dzie dok艂adnie taka sama nawet je偶eli telefon ma tylko ma艂e p臋kni臋cie ( pod przyciskiem Home ) ?

#23 Gecko

Gecko
  • 151 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 24 marca 2012 - 22:49

Mo偶e troch臋 nie odpowiedni temat, ale mam pytanie co do tego programu. Czy ci膮gle mo偶na wymienia膰 iP3Gs? Jaki jest koszt wymiany 3Gsa, do艣膰 porysowanego i zu偶ytego z niedzia艂aj膮cym power buttonem na nowy? Je艣li by艂 serwisowany w autroyzowanym serwisie to jest ok?

#24 Aeon

Aeon
  • 35 post贸w
  • Sk膮dRzesz贸w

Napisano 09 lutego 2014 - 19:55

Odkopi臋 temat. Nied艂ugo w moje r臋ce trafi 4S z 偶贸艂t膮 plam膮 na wy艣wietlaczu (znany klej). Na pytanie do serwisanta z mojego miasta o cen臋 wymiany wy艣wietlacza zawo艂a艂 poni偶ej 200z艂 ju偶 z robot膮. Zapyta艂em o jakiekolwiek potwierdzenie oryginalno艣ci ekranu, dosta艂em odpowied藕 偶e ekrany nie s膮 w 偶aden spos贸b podpisane, nie ma modelu, nazwy ani numeru, i nie ma do tego 偶adnych dokument贸w np od Appla itp. Tylko paragon. Czy jest mo偶liwe aby w tej cenie dosta膰 ekran do 4S? Nawet licz膮c 偶e nie policzy艂 mi w og贸le robocizny (dzwoni艂em po znajomo艣ci).

#25 SeNuke

SeNuke
  • 769 post贸w

Napisano 10 lutego 2014 - 02:06

Nie ma oryginalnych cz臋艣ci do iPhone'贸w. (no chyba 偶e z demonta偶u) S膮 tylko lepsze lub gorsze podr贸bki.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych