Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ipad2 - peknieta szyba Help

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 kazmiem

kazmiem
  • 1 postów

Napisano 25 grudnia 2011 - 12:00

Dzień dobry poszukuje informacji na temat wymiany przedniej szyby w Ipad2 niestety syn zrobił mi prezent świąteczny ;) Matryca jest w całości jedynie pękła przez cała długość szyba zewnętrzna nie jest to problemem podczas użytkowania nie mam pewności czy nie nosie to ze sobą jakiś innych zagrożeń czy może zostać uszkodzona matryca?? Ewentualnie proszę o informacje gdzie można dokonać wymiany w obrębie Katowic oczywiście nie tracą gwarancji. Jeśli ktoś już dokonywał zmiany jaki koszt jest takiej szyby Jeszcze jedno pytanie czy można dokonać wymiany przedniej szyby na Iny kolor obecnie jest z ramka białą zastanawiałem się nad czarną jeśli i tak będę musiał ją wymienić.

#2 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 postów
  • SkądOpole/Lubliniec

Napisano 25 grudnia 2011 - 21:13

Od siebie powiem ze koszt wymiany na wlasny koszt to ok 270zl (Kolor czarny jak i bialy) , wiec w serwisie pewnie ok 400zł +.

#3 reperatorium

reperatorium
  • 168 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 grudnia 2011 - 23:29

Przy zmianie koloru szybki z białej na czarną zostanie biała plastikowa ramka wokół panelu dotykowego.

#4 iClinic.pl

iClinic.pl

• 177 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 grudnia 2011 - 01:13

Jeśli chodzi o zagrożenie przy użytkowaniu zbitej szyby - to jest ono znikome, aczkolwiek rzeczywiście, przy ponownym uderzeniu wierzchnia warstwa już nie stanowi osłony i istnieje większa szansa uszkodzenia warstwy dotykowej/ekranu lcd. Wymiana wierzchniej warstwy iPada 2 - czyli szyby wraz z warstwą dotykową w iClinic to koszt 900zł. Zmiana koloru to żaden problem.

#5 gathor

gathor
  • 94 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 01:29

Ewentualnie proszę o informacje gdzie można dokonać wymiany w obrębie Katowic oczywiście nie tracą gwarancji

Po wymianie digitizera przez nieautoryzowany serwis, gwarancja ulega kasacji.
Sama wymiana digitizera jest bardzo prosta (zwłaszcza jeśli jest on dobrze popękany). Przy demontażu należy uważać na jedną taśmę w okolicy przycisków "Volume" oraz na antenę Wi-Fi w górnej części kilka centymetrów w lewo od przedniej kamerki. Następnie 4 śrubki po bokach LCD i jesteśmy gotowi do montażu nowego digitizera. Po rozbiórce należy pamiętać, aby zachować Home button i metalowy kawałek obejmujący przednią kamerkę (nie wiem jak go po polsku nazwać).

Koszt takiej naprawy w UK to 110 funtów brytyjskich plus przesyłka. Całość zamyka się w 700zł.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych