Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Telefon z HSDPA

• Please log in to reply
34 replies to this topic

#1 czesio

czesio
  • 213 posts
  • Skąd3Miasto

Posted 21 June 2007 - 07:36

Witam Niedługo czeka mnie wymiana telefonu i zastanawiam się jaki model wybrać.Zależy mi na tym żeby osługiwał HSDPA , a reszta to co będzie , najważniejsze żeby nie było problemów z połączeniem z MacBook'iem.Piszcie czego używacie i jak się sprawuje.Unikałbym Nokii ,ponieważ chyba ostatni aparat jaki zrobili dobry to 6310, choć mogę się mylić ,dlatego czekam na propozycje.

#2 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1073 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 21 June 2007 - 08:04

Samsung sgh-i600 jest w orange i play, a nowy kosztuje od 1100 do 1400, jest mały i lekki.

#3 devilia

devilia
  • 1872 posts
  • SkądDziałdowo, PL

Posted 21 June 2007 - 09:27

Ostatnio (jakis miesiac temu) bawilem sie prototypem Samsunga Z560 w Hatfield (siedziba T-Mobile 20km za Londynem) - naprawde cudo telefonik - nie wiem kiedy trafi na rynek, ale kiedy juz to sie stanie to raczej nie bede mial problemu z wyborem telefonu :D jest piekny, maly, lekki (w odroznienio od np. Nokii N95) i odpowiednio wyposazony...

#4 czesio

czesio
  • 213 posts
  • Skąd3Miasto

Posted 21 June 2007 - 12:09

Właśnie nad Samsungiem się zastanawiam,jednak podany sgh i600 jakoś mi w ręku nie leży(jest jakiś taki nie proporcjonalny: za szeroki i za cienki),a co do Z560 to coś mi się wydaje ,że jeszcze troszkę poczekamy zanim wyjdzie w Polsce.Dzięki za propozycje jednak te modele odpadają.
  • syrakuz likes this

#5 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1073 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 21 June 2007 - 12:17

Ostatnio (jakis miesiac temu) bawilem sie prototypem Samsunga Z560 w Hatfield (siedziba T-Mobile 20km za Londynem) - naprawde cudo telefonik - nie wiem kiedy trafi na rynek, ale kiedy juz to sie stanie to raczej nie bede mial problemu z wyborem telefonu :D jest piekny, maly, lekki (w odroznienio od np. Nokii N95) i odpowiednio wyposazony...

już jest dostępny, ale nie u nas. Jak dla mnie jest zbyt zwykły i mało funkcjonalny, nie lubie takich telefonów które zaleją rynek :)

z resztą, jak chcesz klapkowca, to tylko motorolka, bo one oferują 3,6 mb/s

#6 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 21 June 2007 - 12:58

Motorola V3xx

#7 czesio

czesio
  • 213 posts
  • Skąd3Miasto

Posted 21 June 2007 - 13:11

wybaczcie może jestem wybredny(zaraz ktoś powie żebym sam szukał skoro wszystko złe) ,ale nie motorolla,mam niemiłe doświadczenia z tymi telefonami,zarówno starszymi jak i obecnymi.

#8 Kaizen

Kaizen
  • 193 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 21 June 2007 - 13:23

Jak to nie ma, jak jest
http://allegro.pl/it...d_pewniaka.html

Tylko to zupełnie inna kategoria - bo I600 to palmtop z funkcją dzwonienia, a z560 to telefon (tyle, że nowoczesny).

#9 Duckling

Duckling
  • 490 posts
  • SkądWrocław / Nysa / Czarna Góra

Posted 21 June 2007 - 13:31

czesio co do nokii sie myslisz... choc uwazam, ze 6310 jest telefonem rewelacyjnym rownie dobrze sprawuja sie telefony z N series... i wiekszosc z nich ma HSDPA... u mnie Nokia N80, ostatnio testowane N93i i N95 rownie dobrze wspolpracuja z Maczkiem :)

#10 czesio

czesio
  • 213 posts
  • Skąd3Miasto

Posted 21 June 2007 - 13:42

Może masz rację, jednak znam tylko jedną osobę ,która nie miała problemów z N series(jak narazie),co prawda nie były to N9x.Mam znajomego w salonie jednego z operatorów i 8 na 10 sprzedanych telefonów Nokii wysyłają do serwisu.Jako najmniej awaryjne marki podawał Samsunga i Sony Ericsson'a

---- Dodano 21-06-2007 o godzinie 14:50 ----
A co powiecie na to,miał może ktoś w łapkach
http://www.allegro.p...s_wm5_0_en.html

#11 Duckling

Duckling
  • 490 posts

Posted 21 June 2007 - 13:56

Wiesz co mam mase znajomych z N'kami i czegoś takiego nie słyszałem... ale cóż ja w salonie nie pracuję... :)

#12 devilia

devilia
  • 1872 posts
  • SkądDziałdowo, PL

Posted 21 June 2007 - 14:13

Nie no N'ki jesli chodzi o sprzet to wymiataja, ale z tego co sie zdazylem zorientowac przez 2 lata wspolpracy z Vodafone i rok wspolpracy z T Mobile i O2 - oprogramowanie modyfikowane przez operatorow jest baaaaardzo niestabilne...

#13 Duckling

Duckling
  • 490 posts

Posted 21 June 2007 - 14:31

Nie no N'ki jesli chodzi o sprzet to wymiataja, ale z tego co sie zdazylem zorientowac przez 2 lata wspolpracy z Vodafone i rok wspolpracy z T Mobile i O2 - oprogramowanie modyfikowane przez operatorow jest baaaaardzo niestabilne...

Wszystko zależy od tego kto to oprogramowanie pisał... dlatego warto znać źródło telefonu, a najlepiej zawsze wrócić do fabrycznego firmware'u (teraz updejt robi się przez kabel DCU i PC'ta).

#14 devilia

devilia
  • 1872 posts
  • SkądDziałdowo, PL

Posted 21 June 2007 - 14:56

Wszystko zależy od tego kto to oprogramowanie pisał... dlatego warto znać źródło telefonu, a najlepiej zawsze wrócić do fabrycznego firmware'u (teraz updejt robi się przez kabel DCU i PC'ta).

W przypadku T-Mobile oprogramowanie pisza hindusi zatrudnieni w kwaterze w Hatfield...
Wlasnie znalazlem u siebie w biurze Nokie N95 z salonu czyli z oficjalnym softem producenta - chcecie zebym cos wam przetestowal?

#15 woojt

woojt
  • 300 posts
  • SkądWuWuA --> The Right Side

Posted 21 June 2007 - 15:06

czesio co do nokii sie myslisz... choc uwazam, ze 6310 jest telefonem rewelacyjnym rownie dobrze sprawuja sie telefony z N series... i wiekszosc z nich ma HSDPA... u mnie Nokia N80, ostatnio testowane N93i i N95 rownie dobrze wspolpracuja z Maczkiem :)

a od kiedy n80 ma hdspa?

#16 Duckling

Duckling
  • 490 posts

Posted 21 June 2007 - 15:15

a od kiedy n80 ma hdspa?

Moj blad N80 ma WCDMA, od ktorego wywodzi się HSPDA... updejt: telefony nokia z HSPDA n95, e90, 6120, 6110 Navigator...

#17 uwak

uwak
  • 778 posts

Posted 21 June 2007 - 15:42

update po drucie jest owszem mozliwy - jezeli fon nie jest zbrandowany jesli jest - zadko kiedy pozwoli ci zrobic update - bo wymaga soft z nakladka operatora - mozna WYMUSIC - poprzez zmiane product code na taki jaki ma telefon od producenta ale tracisz gwarancje wtedy ....

#18 norbertcala

norbertcala
  • 1148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 June 2007 - 22:22

A ja polecam
HTC Trinity
Ma HSPDA, ma GPS, jest szybki ładny i SUPER
Moge polecic bardzo goraco
http://www.htc.com/p...oduct_p3600.htm
http://allegro.pl/it...m_gw_f_vat.html

#19 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1073 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 21 June 2007 - 22:32

Jedynym operatorem który robi dobre brandowe romy jest AT&T (Cingular) Firmówki to najgorszy shit jaki można osbie wyobrazić w maszynie, za to powinni wsadzać do więzienia ~!!!!bbrrr!!!!~ Co do Tynity, to jak najbardziej polecam, miałem Tytna (prawie to samo ale z qwerty i bez ukrytego gpsu :) ) i byłem zadowolony, ale jednak to dla mnie za duży bagaż w kieszeni.

#20 norbertcala

norbertcala
  • 1148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 June 2007 - 22:40

No wlasnie Trinty dzieki temu ze nie ma klawiatury jest duzo mniejsze i naprawde miesci sie w kieszeni spokojnie. GPS to odkryty juz jest bo HTC sie oficjalnie do niego przyznaje :) A i material z ktorego jest wykonany Trinity jest znacznie lepszy i przypomina czarnego iPoda Video :)

#21 czesio

czesio
  • 213 posts
  • Skąd3Miasto

Posted 23 June 2007 - 16:17

To może troszkę inaczej,mam na oku parę modeli i może pomożecie mi w wyborze: -Samsung z720,z630-najchętniej -Nokia 6120, 6110-mniej chętnie (może się przekonam,bo już sam nie wiem ,jak to z tymi nowymi) -SonyEricsson K850i,W910-teoretycznie(pewnie olbrzymia cena ,gdy wejdą do sprzedaży,a poza tym troszkę zapomniano ,do czego pierwotnie służył telefon)

#22 McYack

McYack
  • 354 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 July 2007 - 15:54

Motorola V3xx

czy ktos juz konfigurowal ten telefon z MacBookiem? czy trzeb podlaczyc przez USB czy moze byc BT? nie chodzi mi oczywiscie o wymiane plikow czy kontaktow, tylko zeby telefon dzialal jak modem. zupelnie nie wiem jak sie do tego zabrac.
telefon mam w Playu.

#23 AVALON

AVALON
  • 465 posts
  • SkądUK

Posted 12 July 2007 - 17:06

Osobiście polecałbym Motkę V3xx, świetny designe, choć trochę dziwne menu, ale bezawaryjny. Co do Samsunga to kiszka, druga bateria w zapasie wymaga zalożenia specjalnej klapki ktora zakrywa cały telefon z tyłu, poza tym tam jest winda i badziewnie skonfigurowane przyciski.

#24 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 12 July 2007 - 18:02

czy ktos juz konfigurowal ten telefon z MacBookiem? czy trzeb podlaczyc przez USB czy moze byc BT? nie chodzi mi oczywiscie o wymiane plikow czy kontaktow, tylko zeby telefon dzialal jak modem. zupelnie nie wiem jak sie do tego zabrac.
telefon mam w Playu.

Pięknie działa jako modem przez Bluetooth.
Ja korzystam z launch2net żeby wykorzystać pełnię możliwości 3G

#25 Remek.B

Remek.B
  • 463 posts
  • SkądKraków

Posted 13 July 2007 - 13:13

McYack: Mam podobny problem, ja mam Motorole K3 i zabardzo nie wiem jak to ugryść, rozwiązanie problemu za pośrednictwem "Nova media plugins" odpada bo nie ma wsparcia dla mojej motoroli, mam jeszcze jeden pomysł, jak wypali to się podziele nim na forum.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users