Witam,
mam pewien problem z połączeniem w parę klawiatury z iMac'a do iPhone'a 4. iPhone widzi klawiaturę w ustawieniach Bluetooth, jednak w momencie próby połączenie jej z telefonem pojawia się komunikat, żeby upewnić się o tym, czy aby na pewno klawiatura jest w zasięgu i czy jest włączona. Po tym komunikacie iPhone gubi klawiaturę jako urządzenie i dopiero po włączeniu i wyłączeniu klawiatury, widzi ją ponownie.
Wydaje mi się, że robię jakiś błąd przy łączeniu w parę, pytanie jaki to błąd i jak to poprawnie połączyć, żeby działało dobrze. Będę wdzięczny za wszelkie porady jak sobie z tym poradzić.
Pozdr,
Mateusz

Klawiatura Apple i iPhone 4 - jak połączyć w parę?
Started by
stachu321
, 22 Dec 2011 18:33
5 replies to this topic
Posted 22 December 2011 - 18:33
Posted 22 December 2011 - 19:48
Niestety, ale iPhone nie obsługuje klawiatury do Maca, musisz kupić osobną ale do iPhone'a, jaki masz soft? Bo jak dobrze pamiętam to klawiatura od Maca jeszcze działała w iPhone'ie z softem 4.2.1 MAX. iOS 4 jest lepszy niż 5, dlaczego? Apple się bardziej postarało niż do iOS 5, wtedy jeszcze żył ś.p. Steve Jobs...
Posted 22 December 2011 - 22:10
Byłem dzisiaj w sklepie Apple i pracownik twierdził, że klawiatura Apple pod iPhone'a działa.
Sam już nie wiem.
Posted 23 December 2011 - 11:45
A próbowałeś podłączyć inne rzeczy przez Bluetooth do iPhone'a?
Może masz uszkodzoną antenkę Bluetooth?
Posted 23 December 2011 - 14:39
Antenka jest dobra, facet z obsługi pisał na moim iPhone'ie notatki z Celluona podłączonego do Bluetooth. Zgapiłem się, bo mogłem go poprosić o przetestowanie klawiatury standardowej Apple, a on pokazał mi wyłącznie, że klawiaturę port Bluetooth widzi (a to też umiem zrobić ze swoją w domu). Problem, że nie mogę jej połączyć z telefonem w parę...
Posted 24 December 2011 - 03:21
Próbowałes może zresetowac telefon bądź zrobić restore? Miałem podobny problem z słuchawka bluetooth, ale na iPhone 3G.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users