Witam,
Mam problem z kodekami w QTPro. Odpalam sobie pliczek i dostaje komunikat, ze brakuje kodekow i link. Klikam sobie i pojawia sie strona z masa kodekow dla QT. Skad mam wiedziec czgo brakuje? Czasem w ogole film nie idzie a czasem jest glos a nie ma wizji. Sa to tutoriale do PS z gazety .psd moze ktos wie jakie kodeki sa wymagane przez te filmiki?

QuickTime Pro - kodeki
Started by
Adams
, 20 Jun 2007 21:54
6 replies to this topic
Posted 20 June 2007 - 21:54
Posted 20 June 2007 - 22:07
sproboj VLC lub Mplayer'a/Pym Playera. Jak zadzialaja to mozesz sprawdzic nimi (na pewno VLC) czym kompresowane jest video i czym audio i poszukac komponentu do QT.
Pa.
Posted 20 June 2007 - 22:39
Nie ma opcji aby sprawdzic to bez instalacji dodatkowego oprogramowania? :-)
Posted 20 June 2007 - 22:47
otwórz w qt i wcisnij jablko+i lub jablko+j - nie wiem tylko czy wyswietli nazwe kodeka. A co jest zlego we wrzuceniu VLC do swojego kompa (zawsze mozna wyrzucic po "skorzystaniu" ?
Pa.
Posted 21 June 2007 - 12:23
Wyswietlilo mi, ze format video w pliku to tscc (co to oznacza?) jaki kodek jest potrzebny ?
Posted 22 June 2007 - 09:49
Code, wielkie dzieki, plusik bo wszystko dziala. Myslalem, ze padl przez to dzwiek ale tylko w jednym pliku i chyba jest uszkodzony bo japco+j nie odczytuje formatu dzwieku a sa to te same pliki z plyty .psd wiec pewnie cos nie tak poprostu.
Pozdrawiam
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users