Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

QuickTime Pro - kodeki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 20 czerwca 2007 - 21:54

Witam, Mam problem z kodekami w QTPro. Odpalam sobie pliczek i dostaje komunikat, ze brakuje kodekow i link. Klikam sobie i pojawia sie strona z masa kodekow dla QT. Skad mam wiedziec czgo brakuje? Czasem w ogole film nie idzie a czasem jest glos a nie ma wizji. Sa to tutoriale do PS z gazety .psd moze ktos wie jakie kodeki sa wymagane przez te filmiki?

#2 magmac

magmac

• 1 170 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 20 czerwca 2007 - 22:07

sproboj VLC lub Mplayer'a/Pym Playera. Jak zadzialaja to mozesz sprawdzic nimi (na pewno VLC) czym kompresowane jest video i czym audio i poszukac komponentu do QT. Pa.

#3 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 20 czerwca 2007 - 22:39

Nie ma opcji aby sprawdzic to bez instalacji dodatkowego oprogramowania? :-)

#4 magmac

magmac

• 1 170 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 20 czerwca 2007 - 22:47

otwórz w qt i wcisnij jablko+i lub jablko+j - nie wiem tylko czy wyswietli nazwe kodeka. A co jest zlego we wrzuceniu VLC do swojego kompa (zawsze mozna wyrzucic po "skorzystaniu" ? Pa.

#5 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 21 czerwca 2007 - 12:23

Wyswietlilo mi, ze format video w pliku to tscc (co to oznacza?) jaki kodek jest potrzebny ?

#6 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 21 czerwca 2007 - 20:55

http://www.techsmith...load/codecs.asp
  • Adams lubi to

#7 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 22 czerwca 2007 - 09:49

Code, wielkie dzieki, plusik bo wszystko dziala. Myslalem, ze padl przez to dzwiek ale tylko w jednym pliku i chyba jest uszkodzony bo japco+j nie odczytuje formatu dzwieku a sa to te same pliki z plyty .psd wiec pewnie cos nie tak poprostu. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych