Dziękuję.
ATV 2 + XBMC - przycina podczas streamingu
Rozpoczęty przez
tomazo
, 20 gru 2011 11:56
29 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 grudnia 2011 - 09:57
Napisano 25 grudnia 2011 - 11:16
@ Gamma - no i naciągnąłeś mnie na ten iNet . Fajne narzędzie, BTW.
u mnie wygląda to tak - nieco inaczej patrząc na obciążenie, niż u ciebie - może to jest przyczyna? Pierwszy załącznik - Bugs Bunny, transfer z Maca przez iTunes, drugi plik - film Drive, 2,4 GB - transfer z dysku podpiętego do airport extreme. Widać różnicę, prawda? Przycinka jest w obu wariantach, aczkolwiek z iTunes dużo mniejsza (ledwie widoczna). Testowałem też ustawienia airport w układzie 2,4 GHZ i 5 GHZ. Na piątce chodzi trochę lepiej, no ale wtedy iPhone, co oczywiste, nie widzi tej sieci.
A tak na marginesie to wesołych świąt
Napisano 25 grudnia 2011 - 13:11
Witam,
@tomazo,
jak dla mnie przeplyw danych jest jak najbardziej ok.
Po tych calych testach widze prawdopodobnie tylko 2 przyczyny:
-dysk ktory jest podlaczony pod Air Extreme
-sam XMBC
-Chodz jesli z twego MBP obraz leci bez zadnych zacinek, to sprwadz prosze na zwyklym USB pendrive.
Nic innego mi na mysl nie przychodzi.....
Pozdrawiam i wesolych swiat.
ps: no programik iNet fajny jest:)
GAMA007
@tomazo,
jak dla mnie przeplyw danych jest jak najbardziej ok.
Po tych calych testach widze prawdopodobnie tylko 2 przyczyny:
-dysk ktory jest podlaczony pod Air Extreme
-sam XMBC
-Chodz jesli z twego MBP obraz leci bez zadnych zacinek, to sprwadz prosze na zwyklym USB pendrive.
Nic innego mi na mysl nie przychodzi.....
Pozdrawiam i wesolych swiat.
ps: no programik iNet fajny jest:)
GAMA007
Napisano 25 grudnia 2011 - 21:32
ja mialem zacinki przez tani kabel HDMI
Napisano 11 stycznia 2012 - 08:11
U mnie przycina na mesiaplayer. Jest buffer, potem chwilę odtwarza , nawet kilka minut i znowu buffer. Pliki mam na macu, są to głównie .mkv w 720p ok.4,5 GB 2h.
Próbowałem przez xbmc odtworzyć, ale nie jestem w stanie - przy dodawaniu źródeł wchodzę w zeroconf gdzie widzę między innymi swój folder z filmami, ale nie mogę go dodać ani do niego wejść. Dodałem ten zeroconf jako źródło i też mogę dojść tylko do poziomu, w którym widzę pożądany folder z filmami, ale już wejść do niego nie mogę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych