Witam!
mam iphone 3G. Baterie wymieniałam już drugi raz. Pierwszą jaką kupiłam była to bateria firmy "Forever", działała w nim 2-3 godziny max !!
Wymieniłam ponownie baterie, tym razem zakupiłam na allegro : [url=http://allegro.pl/oryginalna-bateria-iphone-3g-narzedzia-film-instr-i2008910479.html]ORYGINALNA Bateria iPHONE 3G +NARZĘDZIA+FILM instr (2008910479) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
sprzedawca gwarantuje baterie jako oryginał. Ok niech będzie.
Zainstalowałam ją w telefonie i niestety, ale bateria trzyma 3 do max 4 godzin.
Co może być przyczyną takiego zjawiska ? Może coś na płycie głównej jest zepsute ?
Dodam iż wszystkie dodatkowe opcje są powyłączane, wyświetlacz wyciemniony w ustawieniach.
Dodatkowo powiem iż jest problem z wifi i gps, gps pokazuje błędne położenie (o ile pokazuje) a wifi działa tylko jak przyłoże iphone'a do anteny wifi routera ( inaczej nie ma opcji - iphone musi stykać się z anteną )
Proszę o sugestie.
Pozdrawiam

Ciągły problem z bateriami 3G
Started by
ciepeche
, 20 Dec 2011 11:54
6 replies to this topic
Posted 20 December 2011 - 11:54
Posted 20 December 2011 - 15:06
Przyczyna może być soft ja tak miałem w moim 3gs w użyciu np pisanie sms trzymał mi 2h a na czuwaniu jakieś 13h radzę zrobić restore
Czasem coś mu się pokręci i tak żre

Posted 26 December 2011 - 23:25
Może być problem z baterią - brak wystarczającej pojemności
Może być problem z telefonem, nadmierne pobieranie prądu.
Przyczyn nadmiernego poboru może być wiele od softu po zawilgocenie / zalanie
Oddać do dobrego serwisu by sprawdzili jaki jest pobór prądu przez sam telefon i sprawdzić pojemność baterii na testerze baterii
Posted 28 December 2011 - 01:16
Może to być bateria, uszkodzona płyta główna, problem z portem ładujacym bądź oprogramowaniem. Koszt naprawy zależy od usterki. Zapraszamy na diagnostykę.
Posted 29 December 2011 - 13:33
Pobór mocy w 3G
Jakiś czas temu rozbiłem iphone 3g. Wymieniłem ekran i wszystko działa, ale coś stało się z poborem energii. Przed uszkodzeniem telefonu bateria trzymała 2-3 dni, a po naprawie ekranu trzyma może z 10h, co jest bardzo uciążliwe. Pomyślałem, że upadek telefonu uszkodził również baterię, więc kupiłem jakąś na allegro i sam wymieniłem. Nic się nie zmieniło - telefon dalej trzyma tak krótko. Po rozbiciu ekranu użyłem nieoryginalnego zamiennika. Nie jest jednak tak, że to ten zamiennik pobiera więcej prądu, bo bateria tak samo szybko pada ze zgaszonym ekranem (kładę się spać z 100% baterią i rano telefon jest do ładowania). Co ciekawe, mam wrażenie, że intensywność użytkowania telefonu ma niewielki wpływ na zużycie energii - w trybie czuwania bateria trzyma niewiele więcej niż przy standardowym użytkowaniu. Z sytuacją tą borykam się od kilku miesięcy i nic mi się "nie wydaje". Nie jest to też sprawa oprogramowania. Telefon nigdy nie był zalany. Jakieś pomysły? Może są w telefonie jakiś styki, które można samodzielnie sprawdzić?
Posted 29 December 2011 - 22:57
A czy czasem kolega nie założył takiego wątku wczeniej tylko pod innym nickiem?
http://myapple.pl/se...teriami-3g.html
http://myapple.pl/se...teriami-3g.html
Posted 29 December 2011 - 22:59
Połączyłam wątki.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users