Witam, dlaczego plik SHSH zgrany przez program tinyumrella rozni sie od pliku zgranego programem iFaith ?
Jak przekopiuje plik z iFaith do katalogu z ktorego korzysta tinyumbrella nie moge odczytac zadnych informacji dotyczacych telefonu, z pliku zgranego przez tinyumbrella wszystkie informacje pokazuje prawidlowo.
Kolejne pytanie jednak zwiazane z tym samym, po co program iFaith zgrywa plik SHSH skoro nie mozna z niego skorzystac ?

Plik SHSH
Started by
loocashpl
, 18 Dec 2011 21:59
5 replies to this topic
Posted 18 December 2011 - 21:59
Posted 18 December 2011 - 22:55
Mylisz sie tego pliku uzywa sie do downgradu oprogramowania na iphonie ponieważ Apple od wersji 5.0 nie pozwala na to w normlany sposób.
Plik wyciągniety np. iFaith czyli SHSH Blobs służa do tworzenia podpisanego oporgramowania do Iphona w celu zejścia do niżej wersji i obecnie wg mnie nbie ma lepszej opcji na dowgrade softu (oczywiście to tylko moja opinia).
Niestety nie wiem jak jest z basebandem ale raczej powinien być ten co na sofcie który się wrzuca ale pewności nie mam.
Posted 18 December 2011 - 23:10
iFaith nie rusza BB w ogóle. Zostaje ten co jest.
Posted 18 December 2011 - 23:24
Wiec plik SHSH zgrany przez iFaith nie przyda sie do przygotowania softu dzieki ktoremu obnizymy wersje softu i basebandu ?
Posted 18 December 2011 - 23:44
BB nie da się obniżyć w żaden sposób.Wiec plik SHSH zgrany przez iFaith nie przyda sie do przygotowania softu dzieki ktoremu obnizymy wersje softu i basebandu ?
Posted 18 December 2011 - 23:46
Dziekuje za informacje, mozna zamknac temat.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users