Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Plik SHSH

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 loocashpl

loocashpl
  • 17 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 21:59

Witam, dlaczego plik SHSH zgrany przez program tinyumrella rozni sie od pliku zgranego programem iFaith ? Jak przekopiuje plik z iFaith do katalogu z ktorego korzysta tinyumbrella nie moge odczytac zadnych informacji dotyczacych telefonu, z pliku zgranego przez tinyumbrella wszystkie informacje pokazuje prawidlowo. Kolejne pytanie jednak zwiazane z tym samym, po co program iFaith zgrywa plik SHSH skoro nie mozna z niego skorzystac ?

#2 fellert

fellert
  • 272 postów
  • SkądWygoda /k Garwolina

Napisano 18 grudnia 2011 - 22:55

Mylisz sie tego pliku uzywa sie do downgradu oprogramowania na iphonie ponieważ Apple od wersji 5.0 nie pozwala na to w normlany sposób. Plik wyciągniety np. iFaith czyli SHSH Blobs służa do tworzenia podpisanego oporgramowania do Iphona w celu zejścia do niżej wersji i obecnie wg mnie nbie ma lepszej opcji na dowgrade softu (oczywiście to tylko moja opinia). Niestety nie wiem jak jest z basebandem ale raczej powinien być ten co na sofcie który się wrzuca ale pewności nie mam.

#3 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 23:10

iFaith nie rusza BB w ogóle. Zostaje ten co jest.

#4 loocashpl

loocashpl
  • 17 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 23:24

Wiec plik SHSH zgrany przez iFaith nie przyda sie do przygotowania softu dzieki ktoremu obnizymy wersje softu i basebandu ?

#5 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 23:44

Wiec plik SHSH zgrany przez iFaith nie przyda sie do przygotowania softu dzieki ktoremu obnizymy wersje softu i basebandu ?

BB nie da się obniżyć w żaden sposób.

#6 loocashpl

loocashpl
  • 17 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 23:46

Dziekuje za informacje, mozna zamknac temat.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych