Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Luzujaca sie klapa w MBP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 maxigas

maxigas
  • 109 postów

Napisano 20 czerwca 2007 - 10:17

Witam, Od 2 miesiecy posiadam MBP (15.4") i zaczela mnie niepokoic nastepujaca rzecz, a mianowicie - luzujaca sie klapa z ekranem. Codziennie otwieram ja i zamykam przecientnie 2 razy dziennie i juz po 2 miesiacach uzytkowania odczuwam, ze chodzi ona lzej (ma mniejszy opor) niz na poczatku. Obawiam sie scenariusza takiego jak maja MBP w sklepach, czyli totalny luz na klapie ale tlumaczylem to sobie tym, ze tam rusza i szarpie ta klape kazda osoba co podchodzi do komputera, a przy normalnym uzytkowaniu (zamykanie i otwieranie srednio 2-3 razy dziennie) taka rzecz nie bedzie miala miejsca. Jak sytuacja wyglada u Was? Staracie sie unikac zamykania klapy :confused: :lol: Moze ktos kogos kto uzywa juz komputera z ta obudowa od roku, moze dluzej potrafi to ocenic?

#2 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 20 czerwca 2007 - 10:28

Moja klapa chodzi dość twardo- mam mbp od grudnia. Zawiasy trzeszczą dość mocno... uważam że jest wszystko w normie.

#3 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 20 czerwca 2007 - 10:50

Jesli jest tam ten sam mechanizm co w PB to wytarczy zdjac gorna obudowe (ta czesc z klawiatura i touchpadem) i dokrecic 4 srobki mocujace zawiasy matrycy do glownej ramy laptopa...

#4 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 20 czerwca 2007 - 14:34

Jesli jest tam ten sam mechanizm co w PB to wytarczy zdjac gorna obudowe (ta czesc z klawiatura i touchpadem) i dokrecic 4 srobki mocujace zawiasy matrycy do glownej ramy laptopa...

Po roku.. może po dwóch ale jeśl problem występuje raz na dwa miesiące to coś chyba jest nie tak.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych