Luzujaca sie klapa w MBP
Started by
maxigas
, 20 Jun 2007 10:17
3 replies to this topic
Posted 20 June 2007 - 10:17
Witam,
Od 2 miesiecy posiadam MBP (15.4") i zaczela mnie niepokoic nastepujaca rzecz, a mianowicie - luzujaca sie klapa z ekranem. Codziennie otwieram ja i zamykam przecientnie 2 razy dziennie i juz po 2 miesiacach uzytkowania odczuwam, ze chodzi ona lzej (ma mniejszy opor) niz na poczatku. Obawiam sie scenariusza takiego jak maja MBP w sklepach, czyli totalny luz na klapie ale tlumaczylem to sobie tym, ze tam rusza i szarpie ta klape kazda osoba co podchodzi do komputera, a przy normalnym uzytkowaniu (zamykanie i otwieranie srednio 2-3 razy dziennie) taka rzecz nie bedzie miala miejsca.
Jak sytuacja wyglada u Was? Staracie sie unikac zamykania klapy :confused:
Moze ktos kogos kto uzywa juz komputera z ta obudowa od roku, moze dluzej potrafi to ocenic?
Posted 20 June 2007 - 10:28
Moja klapa chodzi dość twardo- mam mbp od grudnia. Zawiasy trzeszczą dość mocno... uważam że jest wszystko w normie.
Posted 20 June 2007 - 10:50
Jesli jest tam ten sam mechanizm co w PB to wytarczy zdjac gorna obudowe (ta czesc z klawiatura i touchpadem) i dokrecic 4 srobki mocujace zawiasy matrycy do glownej ramy laptopa...
Posted 20 June 2007 - 14:34
Jesli jest tam ten sam mechanizm co w PB to wytarczy zdjac gorna obudowe (ta czesc z klawiatura i touchpadem) i dokrecic 4 srobki mocujace zawiasy matrycy do glownej ramy laptopa...
Po roku.. może po dwóch ale jeśl problem występuje raz na dwa miesiące to coś chyba jest nie tak.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users