Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Air 13" a oglądanie filmów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pawel_R

Pawel_R
  • 5 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 19:38

Witam (chyba mój pierwszy post na forum), w sumie temat wszystko tłumaczy, ale żeby nieco rozwinąć pytanie - mam w chwili obecnej MacBooka Pro 15" zdaje się late 2008. Komputera używam głównie do pracy w ms office, internetu i oglądania filmów. Ostatnio oglądam głównie filmy w wysokich rozdzielczościach .mkv lub mp4 720p i 1080p. Jako że ta funkcja komputera jest dla mnie bardzo istotna, a jestem coraz bardziej zdecydowany żeby kupić MacBooka Air 13 - moje pytanie do posiadaczy tego modelu - czy oglądanie filmów na takim ekranie nie jest męczące? Czy rozdzielczość 1440x900 jednak mocno pomaga. Wiadomo, że 2 cale mniej pewnie trochę obniży komfort, ale chodzi o to, czy w porównaniu z MacBookiem Pro 15 o tej samej rozdzielczości odczuję jakąś drastyczną różnicę, czy da się przyzwyczaić?

#2 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 16 grudnia 2011 - 19:41

Ogólnie oglądanie filmów na 13'' czy nawet 15'' jest trochę śmieszne, nawet nie odczujesz tego HD. Polecam jakieś większe LCDki, albo jakiś TV.

#3 Pawel_R

Pawel_R
  • 5 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 19:47

Oglądanie na 15" nie jest dla mnie generalnie problemem, więc jeśli na air 13 będzie prawie tak samo dobrze, to tyle mi wystarczy do szczęścia ;) btw. jednak to nie był pierwszy post ;D

#4 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 grudnia 2011 - 19:20

Nie odczujesz różnicy. Po 2 filmach będziesz sie czuł jak na 15stce.

#5 maciejtca

maciejtca
  • 596 postów
  • SkądTrzebnica, Poland

Napisano 24 grudnia 2011 - 19:22

da się oglądać bez problemu, sam często oglądam na MBP 13

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych