Witam, tak jak w temacie Iphone 3gs, wersja modemu 06.15.00, jailbreake poprzez redsnow, sim lock zdjęty programowo poprzez ultrasnow. Problem ten występuje gdy telefon znajduje się w chłodnym miejscu i tylko i wyłącznie gdy koszysta z sieci (rozmowy, internet, wiadomości). Gdy nie ma karty sim lub włączę tryb samolotowy albo korzystam z iphona w domu (lub innym ciepłym pomieszczeniu) nic się nie dzieje. Zamknięcie systemu następuję gwałtownie bez charakterystycznego znaku zamykania. Telefon kupiony z drugiej ręki nie wiem czy był zalany, serwisowany itp.
Restore i zmiana systemu (5.01) nie pomaga. Proszę o pomoc.

Iphone 3gs wyłącza się samoczynnie.
Rozpoczęty przez
gnojek83
, 16 gru 2011 14:50
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 16 grudnia 2011 - 14:50
Napisano 17 grudnia 2011 - 01:22
Mam ten sam problem z tel. narzeczonej (3GS). Biezacy soft (5.0.1), wszystko dziala bez zarzutu az do czasu. Pierwsze zdziwilem sie ze laduje codziennie, mimo, ze duzo nie korzysta chociazby z sieci. Siedziac w nocy przed kompem zauwazylem ze wlacza sie tel. i tak kilkanascie razy w odstepie kilkunastu minut. Bateria wymieniona bylo blisko 2 miesiace temu i nie bylo zadnych problemow. Poszedl restore i nic. W tej chwili iPhone wylaczony calkowicie. Tel. nie byl ani zalany ani nie upadl. Po prostu ot tak cos sie zchrzanilo, i co gorsza, nie wiem co. ;/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych