Nokia E50 czy SE K750i
Napisano 19 czerwca 2007 - 13:37
Napisano 19 czerwca 2007 - 13:41
Napisano 19 czerwca 2007 - 13:43
Te z Symbianem sobie daruj.
Ja mam na oku Sony Ericssona T650.
Napisano 19 czerwca 2007 - 13:45
Napisano 19 czerwca 2007 - 13:51
Napisano 19 czerwca 2007 - 13:52

Napisano 19 czerwca 2007 - 14:01
Napisano 19 czerwca 2007 - 14:03
Te symbianowe nokie sa porazkowe na maksa :/ Na Twoim miejscu wzialbym jakis _normalny_ telefon.
co w nich jest takiego porazkowego ?
konkretnie prosze ....
bo jak dla mnie to :
znosny czas dzialania = zwazywszy ze moja e61 ma na stale wlaczone wifi/bluetooth/media player - uzywany jakies 5 h dziennie
i dziala 3 dni - co tyle ja laduje ....
ma w pelny multitasking = muzyka /net/video lub nawet 2 strumienie muzyczne rownolegle/net opera
- owszem ..... potrafi zwlaniac - zwlaszcza przy ladowaniu playlisty z prawie calkiem pelnej karty 2 giga - ale to w koncu 2 giga czyli jakies 300 utworow ......
ma klienta sipowego - calkiem mile oprogramowanie na dzien dobry a po odwiedzinach na stronie braci z za buga mozna nawet postawic na niej web serwer i sambe ?
ma jednego z lepszych klientow imapowych out of the box - w przeciwienstwie do urzadzen na windowsach nie wykrzacza sie przy 2000 - 3000 tysiacach naglowkow ?
jest calkiem ciekawy klient jabberowy bombus za free - obsluguje transporty - jest tez komercyjny im+
mozna zainstalowac fring - dajacy ci w tej noki SKYPE'a = dolozywszy do tego fakt ze e61 ma wifi .......to rzeczywiscie gowniany telefon na symbianie :/
- nie mowiac juz o tym ze latwo go podpiac via wlan do dowolnej sipowej centrali telefonicznej jako sluchawka lokalna
no tak - nie ma aparatu - fakt - ale to telefon biznesowy a nie dla dzieciakow podniecajacych sie aparatem w telefonie ....
wiec gdzie ta porazka ?
dodawszy ze po rejestracji na truphone.com - otrzymaniu numeru komorkowego w stanach przypisanego do adresu sipowego - od 3 miesiecy bedac w zasiegu wifi rozmawiam z matka w stanach za darmo

gowniany telefon - fakt .....= miales go wogole w reku ?
Napisano 19 czerwca 2007 - 14:20
Fatalne menu, zero ergonomii, beznadziejna klawiszologia, fatalna malutka czcionka na glownym ekranie, smsy trzeba pisac przez lupe i wiele wiele innych drobiazgow, ktore skaldaja sie na obsluge telefonu. To sa opinie wyrobione na podstawie E65, ktora po kilku dnaich oddalem, poniewaz telefon doprowadzal do szalu. Poza tym jakos wykonania tych nokii pozostawia wiele do zyczenie. Jakies szapary, treszczace klapki od baterii. Tandetaco w nich jest takiego porazkowego ?
konkretnie prosze ....

Napisano 19 czerwca 2007 - 14:22
Napisano 19 czerwca 2007 - 14:24
Napisano 19 czerwca 2007 - 14:26
Fatalne menu, zero ergonomii, beznadziejna klawiszologia, fatalna malutka czcionka na glownym ekranie, smsy trzeba pisac przez lupe i wiele wiele innych drobiazgow, ktore skaldaja sie na obsluge telefonu. To sa opinie wyrobione na podstawie E65, ktora po kilku dnaich oddalem, poniewaz telefon doprowadzal do szalu. Poza tym jakos wykonania tych nokii pozostawia wiele do zyczenie. Jakies szapary, treszczace klapki od baterii. Tandeta
DoMiNiQuE: uogólniasz... a może nawet dużo subiektywności w tym jest... ja mam wręcz odwrotne wrażenia, menu jest jedno z najbardziej intuicyjnych... jaki telefon miałeś przed tą e65??
Napisano 19 czerwca 2007 - 14:31
DoMiNiQuE: uogólniasz... a może nawet dużo subiektywności w tym jest... ja mam wręcz odwrotne wrażenia, menu jest jedno z najbardziej intuicyjnych... jaki telefon miałeś przed tą e65??
Mozliwe, ze uogolniam, ale niestety takie sa moja wrazenia. Pewnie to kwestia gustu. Obecnie nadal mam SE k510i i przy nim na razie pozostane

Napisano 19 czerwca 2007 - 14:33
Do dzwonienia i tak kupię motkę F3.
Pozdrawiam!
Mam F3, fajny telefonik ale 16 dni czuwania to bajka. Mało rozmawiam z niego i trzyma 4-5 dni to jakaś paranoja skoro miał trzymać 16.
Napisano 19 czerwca 2007 - 18:05
Napisano 19 czerwca 2007 - 20:04
E50 nie łączy się z makiem
nieprawda, ja mam i łączy się malinowo......
dobry do neta - nie zawiódł mnie jeszcze, polecam
Napisano 19 czerwca 2007 - 20:20
nieprawda, ja mam i łączy się malinowo......
dobry do neta - nie zawiódł mnie jeszcze, polecam
potwierdzam, bardzo dobra nokia ta E50, co prawda małe klawisze i mała czcionka, ale chyba nie aż tak mała, że przez lupe trzeba czytać, DOMINIQE!, nie wiem, może masz jeszcze nie zdiagnozowaną wadę*wzroku, ale na mojej wszystko jest ostre i czytelne.
Dodatkowym atatem E50 jest po części stalowa obudowa. Ja mam zamiar pozostać przy Symbiane na E50 długo, bardoz mi się*podoba ten telefon, a przy odrobinie sprytu i 5 minutach z prof. Google, da się*synchronizować ją z makiem.
pozdrawiam
Napisano 19 czerwca 2007 - 20:27

Napisano 20 czerwca 2007 - 01:05
Napisano 20 czerwca 2007 - 02:23
Chocby dla wspolpracy z fantastycznym programem, jakim jest Phone Agent.
Obsluga dzwieku z telefonu w komputerze? Niebywale.
Od kilku tygodni poluje na okazyjnego k800i na Allegru.
Ma ktos, taka okazyjna sztuke?

Napisano 20 czerwca 2007 - 20:43

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych