Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

LCD + digitizer iPhone 2G

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Damixs74

Damixs74
  • 252 posts
  • SkądPoznań/Cieszyn

Posted 14 December 2011 - 07:21

Zamierzam kupic znajomemu LCD + Digitizer do iPka 2G. Chce, aby czulosc ekranu i jego kolory beda takie same jak na fabrycznie zalozonych czesciach. Czy ten bedzie OK ? http://allegro.pl/lc...ka...81114.html

Łatwo sie w ogole to zmienia ?

#2 iMaks

iMaks
  • 1323 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 December 2011 - 10:16

Błąd 404: Strona nie została znaleziona
Przejdź do strony głównej lub spróbuj poniższych opcji.
Znajdź przedmiot

Popraw link, bo nie można go zobaczyć, a co do samej wymiany to życzę powodzenia :).

#3 Damixs74

Damixs74
  • 252 posts
  • SkądPoznań/Cieszyn

Posted 14 December 2011 - 15:44

Sugerujesz, ze bedzie trudno to zamienić ?
LCD WYŚWIETLACZ SZYBKA DOTYK IPHONE 2G Oryginał ! (1948081114) - Aukcje internetowe Allegro

#4 gizmo3800

gizmo3800
  • 1906 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 December 2011 - 15:59

Nie będzie trudno bo to gotowy moduł do podmiany

#5 KacperWWA

KacperWWA
  • 1252 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 December 2011 - 16:00

Jak nie masz zdolności manualnych i nie miałeś nigdy doczynienia z naprawa elektroniki to nie ruszaj , w sumie nie wiem po co to wymieniać skoro to 1/2 wartości telefonu i najzwyczajniej jest to nieopłacalne.

#6 iMaks

iMaks
  • 1323 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 December 2011 - 16:26

Nie będzie trudno bo to gotowy moduł do podmiany

Wcześniej link się nie wyświetlał, z powietrza nie wywnioskuje czy ma zamiar kupić cały gotowy element czy tylko sam wyświetlacz ;).

Dokładnie jak przedmówca - nie ma sensu, lepiej sprzedać ten telefon za 200zł i kupić sobie nie rozbierany, w tym po wymianie będzie Ci się zbierał kurz.

#7 Damixs74

Damixs74
  • 252 posts
  • SkądPoznań/Cieszyn

Posted 14 December 2011 - 16:58

Tylko on kupił tego ipka za 70zł.. z niedziałajacym dotykiem i aparatem, wiec chcialby przynajmniej obczaic jak działa iOS.

#8 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 14 December 2011 - 17:30

mimo wszystko jeżeli nie rozbierał prędzej, niech uważa i robi to ostrożnie. iPhone jest bardzo sklejony, zwłaszcza taśma home do baterii jest mocno przyklejona i łatwo uszkodzić. Poza tym sama wymiana do trudnych nie należy ale warto mieć na uwadze kilka newralgicznych miejsc. Drugim takim miejscem są aluminiowy tył, gdzie za "stopkę" trzeba podważyć, to bardzo łatwy do złamania element.

#9 majklasz

majklasz
  • 68 posts
  • SkądMikołów k/Katowic

Posted 14 December 2011 - 18:05

Tutaj jest cały proces:
Installing iPhone 1st Generation Display Assembly - iFixit
iPhone Screen Replacement & Disassemble/TakeApart Directions - YouTube

Tylko dla osób cierpliwych i spokojnych!

Potrzebujesz również zestaw narzędzi do iPhone (specjalne śrubokręty i narzędzia do poważania).
Kupisz na alledrogo za grosze. Sam kupiłem ostatnio za 7,70zł.

Najwięcej cierpliwości trzeba mieć przy ściąganiu aluminiowego tyłu.
Na filmie wszystko wygląda na bardzo łatwe, a w rzeczywistości trzeba się nieźle namęczyć.
Nie da się otworzyć obudowy samymi narzędziami do podważania (ten zielony "skalpel").
Sugeruj się poradnikiem z ifixit.com!
Zapomnij o ściągnięciu czarnej klapki jak na filmie.
O aluminiowej obudowie już nie wspomnę.
W ten sposób jedynie możesz sobie połamać narzędzia.
Również bardzo łatwo można pogubić śrubki.
Ja podczas rozkręcania telefonu odkładałem je na kartkę papieru i opisywałem dokładnie z czego je wykręciłem.
Niektóre są większe a inne mniejsze.

Także powodzenia :)

#10 buubuu

buubuu
  • 13 posts

Posted 18 December 2011 - 18:08

witam wymiana lcd w 2g to nie bajka w 3g i 4 a nawet 4s jest łatwiejsza To co na filmikach wygląda łatwo w życiu kończy się nieciekawie .... Nie wiem jak oni to robią ale ja zawsze robię inaczej:)

#11 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 18 December 2011 - 18:23

ja zrobiłem raz inaczej i skończyło się na urwanych taśmach home/głośniki. iPhone nie był projektowany by go rozbierać, bardziej przypomina urządzenie jednorazowe, dopóki chodzi dopóty dobrze.

#12 misiu0126

misiu0126
  • 374 posts

Posted 18 December 2011 - 19:04

według mnie w każdym ipku łatwo zmienia się ekran, tylko trzeba wszystko robić powoli i spokojnie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users