Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iCloud - na co tak naprawdę 10,20 czy 50GB ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 13 grudnia 2011 - 13:36

Witam. nie widziałem podobnego tematu, choć można złączyć z ogólnym o iCloud jesli taki istnieje. Mam jedno pytanie - co można trzymać na tych 5/10/20 lub 50GB w iCloud? Mam 20GB w iCloud i zapisuja mi się kopie zapasowe, pliki Pages i to wszystko na razie. Do tego mam iTunes Match ale to już osobna funkcja bo nadal w iCloud mam 19,5 GB wolnego. Na co więc tak naprawde jest tyle GB w chmurze? Co mogę tam trzymać? Powiedzmy że kończy mi się pamięć na iPhonie, wtedy iCloud robi za dodatkowe GB na np. zdjęcia?

#2 tasiu

tasiu
  • 546 postów
  • Skądokolice Cieszyna

Napisano 13 grudnia 2011 - 14:30

(...) Co mogę tam trzymać? (...)

Materiały wideo :-)

#3 Bacio

Bacio
  • 91 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 14:55

co można trzymać na tych 5/10/20 lub 50GB w iCloud

Moja poczta przychodząca z ostatnich 3 lat ma ponad 15GB.
Moi klienci ubóstwiają przysyłać zdjęcia w rozmiarze "jaki fabryka dała".
Po co kasować, skoro czasem zaglądam do poczty sprzed lat jak mam kontynuację starego projektu.

Gdyby Apple pozwalał na pocztę w domenach użytkowników, to ta poczta siedziałaby w iCloudzie.

#4 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 14 grudnia 2011 - 14:29

pocztę mam w gmailu więc Mail u mnie zajmuje 700kB (@me.com mam dodatkowo więc dlatego tylko 700kB)

Materiały wideo

wideo w iCloud? Wiem że iTunes Match to robi, mam całą muzyke i teledyski w chmurze.
Wcześniej jak był iDisk to można było dosłownie wszystko trzymać na wirtualnym dysku a teraz?

#5 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 postów

Napisano 12 marca 2012 - 20:44

poczte do iCloud ? strata miejsca, po co placic za cos co jest za free np w gmailu ustawiając IMAP i mamy to samo i chyba po 20GB na jedno konto.

#6 Pan Rafał

Pan Rafał
  • 79 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 marca 2012 - 16:15

W Gmailu na pocztę jest 7689 MB. Przynajmniej u mnie.

#7 Thomaszek

Thomaszek
  • 220 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 28 marca 2012 - 01:10

Każdy ma tyle samo miejsca na pocztę w Gmailu ("i ciągle rośnie"). Co do tych 20GB to bez problemu ludzie potrafią to zapełnić. Wystarczy backup ważniejszych danych i już mamy 20GB. Dotyczy to przede wszystkim osób robiące multiplatformowe projekty, projektantów, grafików, programistów. Sam w domowym zaciszu też nie będziesz miał raczej problemu tego wykorzystać jak docenisz zalety posiadania plików w chmurze.

#8 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 29 marca 2012 - 12:42

...ja mam Microsoftowego SKYDRIVE, czyli to co u Appla nazywa się iCloud... mam w podstawowej gratisowej wersji do dyspozycji 25 GB na cokolwiek...a jeden z newsów mówi że w połowie roku bedzie tam można przechowywać dowolną ilość zdjęć, niezaleznie czy przekroczy to 25 GB...wtedy na same dokumenty będzie czyste 25 GB, a fotki ile pan B...dał... ...u mnie SKYDRIVE służy do archiwizowania domowych fotografi, i udało mi się zapchać cały SKYDRIVE... ...pozatym synchronizuje mi adresy w emailu na kompie z tym samym co mam w telefonie z Windows Phone 7...no i współdziała to całkiem nieźle z MAC-iem... ...z tego co czytałem, ale ni próbowałem, można tam lokowac np Office-owe pliki i kilka osób z różnych miejsc na świecie moze je edytować jednocześnie, jesli mają wspólny dostęp do konta... ...nie wiem czy się przestawię na iCloud, ponieważ jedyna wada dla mnie to gratisowe tylko 5 GB... tyle to ja wykorzystam momentalnie...a nie chcę płacić za taką usługę, jak narazie...

#9 AntoniKosiba

AntoniKosiba
  • 118 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 19 maja 2012 - 23:36

Kompletnie nie rozumiem całego zamieszania!? Miałem iDiska i wszystko synchronizowało się elegancko. Teraz mam "chmurę" i jestem jak dziecko we mgle! Nawet nie wiem za co płacę?!? Steve daczego odszedłeś?!!!!!!!!!! Ratuj, jak możesz bo tu komercją jedzie!

#10 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 maja 2012 - 08:44

...ja mam Microsoftowego SKYDRIVE, czyli to co u Appla nazywa się iCloud...
....
.....
...nie wiem czy się przestawię na iCloud, ponieważ jedyna wada dla mnie to gratisowe tylko 5 GB... tyle to ja wykorzystam momentalnie...a nie chcę płacić za taką usługę, jak narazie...

jedna drobna rzecz.
brakuje IMAP.

zresztą, każdego rajcuje to co darmowe. samo życie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych