ipsw iPhone na dysku twardym
Rozpoczęty przez
kadam
, 13 gru 2011 12:54
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 grudnia 2011 - 12:54
Witam,
jako, że bateria mojego iP4s trzyma "tak sobie"
, tzn. około 24h przy bardzo umiarkowanym użytkowaniu, postanowiłem pobrać na nowo soft 5.0.1 i go zainstalować w telefonie. Obecnie jak robię restore to iTunes ładuje mi plik z dysku. Chciałem ten plik usunąć aby został pobrany na nowo (wyczytałem w necie, że taki zabieg może pomóc). Niestety nie mogę znaleźć pliku .ipsw iPhona na macu. W ścieżce ~Biblioteki/iTunes/ mam tylko plik "iTunes plug-ins". Włączyłem już nawet pokazywanie ukrytych plików i niestety nadal nie wiem gdzie ten plik jest... Jeżeli ktoś z Was wie gdzie szukać, to proszę o info. Dodam jeszcze, że używam Liona, a iTunes jest w najnowszej wersji 10.5.2 - dziś pobranej.
Dzięki i pozdro
kadam

Napisano 13 grudnia 2011 - 15:31
A jak klikasz restore, to wciskasz też klawisz shift ?
Napisano 13 grudnia 2011 - 15:41
Nie, wciskam lewy alt - pracuję na macu, shift jest chyba w windows ale nie mam pewności...
Pokazuje mi się okno do wybranie pliku restore ale pliku nie widać...
Napisano 13 grudnia 2011 - 15:48
Pobierz sobie na nowo iOS(nie musisz pobierać obrazu za pomocą iTunes, uwierz mi przeglądarka też da radę) i wtedy wskażesz właśnie pobrany plik.
Napisano 13 grudnia 2011 - 15:54
Myślałem o tym rozwiązaniu, ale nie mogę znaleźć softu bezpośrednio na serwerach Apple, są tylko jakieś programy (pobrałem nawet ipswDownloader), a nie wiem skąd one pobierają... nie chciałbym wgrać czegoś "lewego"...
Napisano 13 grudnia 2011 - 15:56
Prosze, tutaj masz link z oryginalnymi ipsw iPhone, iPod, iPad and Firmware/Software Download
Napisano 13 grudnia 2011 - 16:00
Dzięki, pobieram... aczkolwiek jest to strona .de :-)
PS zastanawiam się jeszcze, czy nie wykonać tego zabiegu na drugim kompie, którego nie synchronizowałem z tym iPhonem, iTunes > restore, a później synchronizacja z właściwym... Powinno zadziałać
Napisano 13 grudnia 2011 - 16:01
Jak Ci wygodniej tak zrób.
Strona może i .de ale zobacz do kąd linki prowadzą z których pobierasz .
Napisano 13 grudnia 2011 - 16:11
faktycznie...:
http://appldnld.appl...05_Restore.ipsw, iPhone, iPod, iPad and Firmware/Software Download
dzięki za pomoc
http://appldnld.appl...05_Restore.ipsw, iPhone, iPod, iPad and Firmware/Software Download
dzięki za pomoc
Napisano 13 grudnia 2011 - 16:17
Temat zamykam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych