Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Przycisk Home wariuje + iPhone nie chce się połączyć z PC.

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Stivo

Stivo
  • 1232 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 11 December 2011 - 15:57

Witam Chciałem zrobić aktualizacje softa bo doprowadza mnie do szału mój home button. W Safe mode działa super jak gdyby nigdy nic. Inaczej raz działa raz nie raz zamiast zamknięcia aplikacji włącza sterowanie głosowe albo symuluje akcje 2x home. Wątpię aby ktoś znał przyczynę jeśli tak to poproszę. Druga sprawa aktualizacji nie mogę zrobić bo iTunes jest ślepy na mojego iPhona tak samo jak każdy inny PC'et. W DFU wykrywa go bez problemu tylko nie chce zainstalować sterowników Apple Mobile Device i Win przekierowuje mnie do strony producenta po sterowniki. Kabla wina też to nie jest bo mam kilka. Próbowałem też WiFi sync z cydi ale pech chciał że Aplikacja się zaraz zamyka a w iTunes wyskakuje komunikat że nie może połączyć się z iPhonem z nieznanego powodu.

#2 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 11 December 2011 - 20:51

co do przycisku home, to u mnie tez czasem wariuje, kiedys przez pare dni bylo to notoryczne i mialem juz podjac jakies dzialania, ale samo przeszlo, pewnie jakas tasma sie przesuwala czy cos, u ciebie pewnie jest podobnie. Jesli jednak home strasznie szaleje to mozesz przeciez oddac na gwarancje czy sam wymienic i bedzie po problemie.

#3 Stivo

Stivo
  • 1232 posts

Posted 11 December 2011 - 21:46

Tyle że w safe mode działa bez zająknięcia więc to napewno nie taśma byłem w serwisie u znajomego sprawdził i stwierdził że nei ma podstaw by coś z nim było nie tak.

#4 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 11 December 2011 - 22:02

Restore Spróbuj go zrobić na innym kompie.

#5 Stivo

Stivo
  • 1232 posts

Posted 11 December 2011 - 23:29

Chciałem ale nie chce zainstalować sprzętu i Win przekierowuje mnie na strone producenta w celu pobrania oprogramowania.

#6 krystol645

krystol645
  • 9 posts

Posted 12 December 2011 - 17:32

Mam pytanie. Grzebałeś w telefonie? tzn rozkrecales go? Ja tak miałem jak zle przykrecilem tam elementy do ramki byc moze ci sie cos rozlaczylo lub poluzowalo. Przyczyna była taka ze ten chip od home może tam mieć luzy. A kabel USB jak wchodzi ciezko czy spokojnie mozna go wlozyc bez problemu? pzdr

#7 Stivo

Stivo
  • 1232 posts

Posted 12 December 2011 - 22:15

Nie grzebałem był jedynie w serwisie jakiś czas temu około 3 miesięcy albo 4 gdy poligon dał mu rade i padł głośnik przycisk do blokowania i głośnik. Ale już przed tym przycisk czasami szalał. Kabelek wchodzi luźno inny ciężko nie ma reguły. Ale to chyba nie ma nic do rzeczy skoro na obu telefon w DFU (ikonka itunes i kabelek) wykrywa a nie chce zainstalować.

#8 norbiki

norbiki
  • 104 posts
  • SkądBerlin

Posted 12 December 2011 - 23:24

mam podobną sytuacje, ale po próbie wgrania idroida :/ iphone leży w szufladzie. Bo nie mam linuxa a i nichce mi się go instalować.

#9 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 12 December 2011 - 23:45

Spróbuj odinstalować z komputera dodatek Apple Mobile Device Support czy jakoś tak i zainstaluj go ponownie. Zrestartuj komputer i problem powinien zniknąć.

#10 norbiki

norbiki
  • 104 posts
  • SkądBerlin

Posted 13 December 2011 - 01:36

tak łatwo nie idzie :/ a po zatem moder zamkął mój temat a tu tylko wtrąciłem info, że mam coś podobnego po wgrywaniu softu :(
więc renqien dzięki za pomoc i zamknięcie wątku :(

Tak najlepiej 'wtrąć' na swój temat do każdego wątku , po co pisałeś dwa razy o tym samym ? , nie napisałbyś tutaj to tamten temat zapewne nie zostałby usunięty , pretensje możesz mieć jedynie do siebie kolego.
My tutaj jesteśmy od sprzątania bałaganu który tworzą użytkownicy z podobnym myśleniem do Twojego - napisze gdzie się da , a szybciej uzyskam odpowiedź.

Myślę że rozwiałem wszelkie wątpliwości

Raczej nie, bardziej może to komuś pomóc. Bo u mnie wystąpiła sytuacja po zmianie softu, zresztą wyjaśniłeś wszystko tzn. kim jest mod, a do twojej wiadomości wiem od czego jest mod.

#11 norbiki

norbiki
  • 104 posts
  • SkądBerlin

Posted 13 December 2011 - 13:43

W takim razie w tym wątku proszę o pomoc. idroid czyli andoid na iphone 3G 8GB i ubicie telefonu Witam, Mianowicie mam problem ze swoim iphonem, wgrywając idroida coś poszło nie tak. Teraz próbując odpalić telefon pokazuje sie pierwszy ekran ze znaczkiem jabłka oraz energy saver na dole info samsung google itd. i potem zaczyna ładować się skaczą literki itd. tak jak kiedyś po zzdjęciu simlocka dochodzi do pewnego momentu zawiesza się i koniec, próbując wejsć w dfu niestety pokazuje się ekranik sikającego idroida na znaczek apple i tyle i komputer z win 7 mi go nie widzi. Stąd też pytanie co teraz zrobić obecnie nie mam komputera z linuxem ani pomysłu co mogę zrobić wieć pytanie do was jak to ugryść.

#12 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 13 December 2011 - 13:52

Bloga piszesz? Zdecyduj się i pisz wszystko o problemie od razu, a nie dodawaj co kilka minut.

#13 norbiki

norbiki
  • 104 posts
  • SkądBerlin

Posted 14 December 2011 - 23:43

Nie pisze bloga :P literki to iboot, żeby nie było... ;) i w pewnym jego momencie telefon się wiesza i wisi. Po wybraniu 2 opcji idroida pokazuje się droid i tu zwis. W żaden z trybów nie mogę wejść a i komp go nie widzi. A jeśli chodzi o linuxa pod którym powinno ruszyć nie mam i nie bede miał niestety a libusb podobno mogło by pomóc + konsola ssh, ale tu czuje się jak dziadek bo dawno tego nie robiłem.

#14 Stivo

Stivo
  • 1232 posts

Posted 18 December 2011 - 16:45

TTo poczuj sie jak pacan bo nie interesuje mnie Twój problem z idroidem sikającym na jabłko tylko mój telefon. Jak nie umiesz zakładać tematów to niech Ci rodzice internet odetną.

#15 buubuu

buubuu
  • 13 posts

Posted 18 December 2011 - 17:50

Z tego co mi wiadomo jak szaleje trzeba rozkręcić skubańca {2 śrubki } Podnieść lcd od strony gniazda na włączonym Iph I tam są 2 pola do guzika home. Sprawdzić zwierając pincetą nożyczkami czy czymś takim Jeśli jest ok to znaczy że zawilgł ci i skorodował styk na guziku{serwis} Jeśli nie wyłącz iph Podnieś lcd mocniej i wypnij taśmę z lewej strony przeczyść gniazdo czystym spirytusem Jeśli i to nic nie da Masz spore szanse na uszkodzenie taśmy z gniazdem i stykami do home {serwis} Powodzenia

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users