brak dźwięku w nagrywanych filmach wideo
Started by
LOCOSP
, 10 Dec 2011 14:26
4 replies to this topic
Posted 10 December 2011 - 14:26
Witam, wyczytałem w necie że nie jestem sam z tym problemem, na forum nie znalazłem podobnego tematu tak więc postanowiłem rozpocząć nowy, jeśli jest inaczej to znaczy że wyszukiwarka na forum nie działa poprawnie
.
Tak ja w temacie, jak nagrywam a potem odtwarzam to co nagrałem słyszę tylko szum żadnego dźwięku...
robiłem RESTORE - FACTORY RESET - konfigurowałem jak nowy iphone - dałem wszystko na maksa głośno, nie lądowałem żadnych appek i testowałem znów i problem nadal jest.
Czy ktoś ma jakieś rozwiązanie, ktoś miał coś takiego i już mu działa ?
Proszę o wskazówki
Pozdrawiam

Posted 10 December 2011 - 14:47
Paproch w micro? przeczyść ostrożnie igłą
Posted 10 December 2011 - 16:08
To pewnie dlatego że używasz case lub jakieś naklejki które zasłaniają drugi mikrofon ten obok wejścia słuchawkowego.
Posted 10 December 2011 - 23:28
właśnie nie, mikrofon i czyściłem igła i przedmuchiwałem nie działa, jak podłącze słuchawki to video i FaceTime jest z dźwiękiem , czyli najprawdopodobniej problem jest mechaniczny, ewentualnie prośba do jakiegoś developera czy by mógł mnie dopisać abym sprawdził czy problem zniknie jak zainstaluje 5.1
( nie mam dowodu zakupu - sprawdzałem na apple support i na telefon jest gwarancja jeszcze do kwietnia czy można to jakoś załatwić bez faktury ??)
Posted 11 December 2011 - 02:18
Czy w trybie głośnomówiącym rozmówca Cię słyszy? Bo jak nie, to mikrofon do wymiany, jakieś 100-150pln o ile pamiętam mnie to kosztowało - objaw w filmach identyczny, szum zamiast dźwięku.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users