Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przy starcie klawisz "option" nie działa (zmiana sytemu)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 nonam

nonam
  • 5 postów

Napisano 10 grudnia 2011 - 13:02

Witam Uprzedzę od razu ze na mac os pracuję dopiero od miesiąca :P Posiadam imac'a 21.5" i zainstalowanego na nim windows 7. Wszystko było by super tylko od wczoraj chcąc się przełaczyć z mac os na win7 wciskając klawisz "option" nie wyświetla się menu z wyborem sytemu tylko uruchamia się mac os. Udało mi się przełączyć na win7 dopiero po wyłączeniu komputera i wyciągnięciu wtyczki zasilania i ponowynym uruchomieniu i teraz za każdym razem jak chce przełączyć system to muszę tak robić. Co z zrobić ? jak to naprawić ? PROSZĘ O POMOC :confused:

#2 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 10 grudnia 2011 - 13:14

Pewnie masz klawiaturę bezprzewodową i pierwsze naciśnięcie klawisza łączy klawę z kompem. Ja mam taką metodę: włączam kompa trzymając alt, puszczasm alt na 0.1 sec :) i znowu kilka razy pod rząd wciskam szybko alt. Swoją drogą metoda głupia i mam nadzieję, że ktoś z forum zna lepszą... Zawsze możesz uruchomić windę z poziomu osx wybierając dysk startowy w preferencjach systemowych.

#3 pmoo

pmoo
  • 406 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 10 grudnia 2011 - 19:18

ja robię podobnie, po włączeniu komputera uderzam losowo w cokolwiek po czym przytrzymuje option. Działa.

#4 nonam

nonam
  • 5 postów

Napisano 11 grudnia 2011 - 00:46

Dziękuje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych