Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iMessage - z polski za granicę za darmo?

• This topic is locked This topic is locked
6 replies to this topic

#1 superego

superego
  • 116 posts

Posted 09 December 2011 - 02:48

witam, mam takie pytanie. wysyłam wiadomości imessage do Czech. wszystko pięknie, pokazuje mi niebieskie tło. w liście połączeń nie ma tych smsów, żebym je wysyłał. jednak czy druga osoba też nie płaci za te smsy? od niej wiadomości przychodzą mi na szarym tle, a nie niebieskim.

#2 kummer

kummer
  • 1999 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 09 December 2011 - 03:43

Ty nie płacisz i druga osoba też nie płaci. Ale te szare tło. Pierwsze słyszę.

#3 macendrju

macendrju
  • 358 posts

Posted 09 December 2011 - 06:45

iMessage leci po necie czyli transmisji danych. jesli twoj pakiet internetowy dziala za granica to nic nie placisz. przeciez to logiczne

#4 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 09 December 2011 - 07:12

To co powiedzial wyzej przedmowca. Tak samo mam w BB Mesengerze. Usluga BIS wliczona w abonament dziala na terenie Polski jesli wyjezdzamy za granice placimy za transmisje danych wedlug stawek za granica dlatego lepiej wylaczyc opcje transmisji danych za granica chyba ze ktos ma naprawde zasobny portfel bo rachunki potrafia przyjsc powyzej 2tys zloty chyba ze mamy jakas taryfe jak bodajze w T mobile ze na terenie zasiegu tej sieci mamy za free to wszystko ale to jest tylko w indywidualnych najwyzszych abonamentach tzw. grupa VIP

#5 reader

reader
  • 1119 posts
  • Skąddokąd?

Posted 09 December 2011 - 07:14

superego: o ile druga osoba za południową granicą ma i korzysta z pakietu danych w takim przypadku nie płaci. Jeśli nie posiada takowego pakietu, lub jest to np. polski numer z wyłączoną usługą transmisji danych w roamingu w takim przypadku Twój "iMessage" zostanie zamieniony na SMS (lub gdy przez jakiś czas iMessage nie może dostać dostaczony - chwilowy brak transmisji danych u odbiorcy).

#6 konole

konole
  • 412 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 December 2011 - 07:26

Szare tło pokazuje się zawsze u odbiorcy, niezależnie od tego, w jaki sposób otrzymał daną wiadomość. Ważne jest, jaki Ty masz kolor u siebie. :)

#7 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 09 December 2011 - 09:10

Ok wyjaśnione. Zamykam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users