Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak podłączyć modem LTE Huawei E398 do MacBooka?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 grudnia 2011 - 21:11

mam modem LTE Huawei E398 i chciałbym go podłączyć do MacBooka z Snow Leo, wie może ktoś jak to zrobić? na stronie producenta jest tylko instrukcja obsługi :/

#2 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudnia 2011 - 23:47

mam modem LTE Huawei E398 i chciałbym go podłączyć do MacBooka z Snow Leo, wie może ktoś jak to zrobić? na stronie producenta jest tylko instrukcja obsługi :/

Tutaj dowiesz sie wiecej:
Internet bezprzewodowy GSM :: Forum bez kabli

Jak modem ma wgrany Dashboard dla OS X-a to powinien pokazac ci sie jako CDROM i po zainstalowaniu MobilPartnera powinno wszystko juz smigac. Jak nie ma to mozesz wgrac taki Dashboard do modemu, ale wszystkiego dowiesz sie jak poczytasz w/w forum :)

#3 iArek

iArek
  • 127 postów
  • Skądinąd

Napisano 09 grudnia 2011 - 01:09

Jest prostszy sposób. Ściągnij ze strony Internet - Oferta indywidualna dla obecnych klientów - Plus aplikacje Iplus Menager dla Mac OS X. Nie jest istotne z jakiego operatora będziesz korzystać- wszystko działa świetnie czy to na plusie czy na orange czy jeszcze innym operatorze.

#4 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2011 - 08:47

tylko ze iPlus Menager to kila w porownaniu do oryginalnego MP :) to juz lepiej z Play brandowanego MP :) Zreszta zmiana dashboard nie jest konieczna (ale jest to wygodne)... mozna sobie sciagnac plik ISO i tylko zainstalowac (bez wgrywania na modem).

#5 jaskulski

jaskulski
  • 1 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 02:08

Cześć, czy udało się może komukolwiek podłączyć ten modem? Nawet w preferencjach sieci go nie widać.

#6 NuLL

NuLL
  • 186 postów
  • SkądSopot

Napisano 31 stycznia 2012 - 17:30

Bo wlozeniu modelu nie zamontowal Ci sie obraz z aplikacja ?

#7 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2012 - 18:15

Ja tam w ogóle nie korzystam z aplikacji dostępowych - po podpięciu modemu w ustawieniach sieciowych pokazuje się nowy interfejs. Chwila konfiguracji (zależnie od operatora) i jeden klik wystarczy, by mieć systemowego dialera zawsze na pasku w górnym menu, bez potrzeby odpalania jakichś zabierających pamięć i procesor programów.

#8 NuLL

NuLL
  • 186 postów
  • SkądSopot

Napisano 31 stycznia 2012 - 18:25

@ex3v - dzieki za wskazowke - ze tez nie wpadlem na to :)

#9 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2012 - 18:52

Nie wiem tylko, czy nie jest (w niektórych przypadkach) potrzebna instalacja tego softu od Huawei, żeby sterowniki się wgrały. Ale przecież po tym "zabiegu" można wywalić ichniejszy dialer i, tak jak pisałem wyżej, korzystać z systemowego

#10 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 31 stycznia 2012 - 18:53

Ja tam w ogóle nie korzystam z aplikacji dostępowych - po podpięciu modemu w ustawieniach sieciowych pokazuje się nowy interfejs. Chwila konfiguracji (zależnie od operatora) i jeden klik wystarczy, by mieć systemowego dialera zawsze na pasku w górnym menu, bez potrzeby odpalania jakichś zabierających pamięć i procesor programów.

Ale nie masz licznika pobranych danych i statystyk. Po za tym natywna aplikacja Huawei nie jest zła.

#11 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2012 - 19:08

Mam w iStat Menu oraz na stronie Polsatu (lub pewnie każdej innej operatora), gdybym statystyk potrzebował. Wiadomo, każdy potrzebuje czego innego, ale mi i tak wystarczą dane z iStata w ramach jednego dnia/połączenia :)

#12 karen657

karen657
  • 9 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 05 października 2012 - 16:31

dziękuję :)

Jest prostszy sposób. Ściągnij ze strony [url=http://www.iplus.pl]Internet - Oferta indywidualna dla obecnych klientów - Plus[/url] aplikacje Iplus Menager dla Mac OS X. Nie jest istotne z jakiego operatora będziesz korzystać- wszystko działa świetnie czy to na plusie czy na orange czy jeszcze innym operatorze.

bardzo, bardzo dziękuję za pomoc! Szacunek dla wiedzy :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych