Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak ustawić full screen w grach na OSX Lion i Windows 7

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 mateusz5

mateusz5
  • 17 postów
  • SkądSandomierz

Napisano 07 grudnia 2011 - 16:56

Witam, mam problem dotyczący gier, a mianowicie gdy włączam grę (jakąkolwiek: Sims2, Warcraft, GTA,NFS) na bokach ekranu mam 2 czarne paski i nie wiem jak powiekszyć obraz, żeby działa w trybie fullscreen. Problem występuje zarówno na lionie jaki i windzie 7. Przy okazji powiedzcie mi jak ustawić liona jako mój główny system operacyjny, ponieważ odkąd zainstalowałem windowsa przy starcie systemu automatycznie ładuje się on, a nie lion. Dodam, że używam macbooka pro 13" early '11. Dzięki z góry za pomoc. Pozdro

#2 kuzma

kuzma
  • 141 postów
  • SkądGliwice/Wrocław

Napisano 07 grudnia 2011 - 17:12

Aby przy uruchamianiu komputera mieć możliwość wyboru OSa przytrzymaj klawisz Option (Alt). A żeby ustawić system startowy musisz wejść w preferencje systemowe->dysk startowy(Mac OS X). I tam możesz ustawić co ma się ładować domyślnie. W windowsie pewnie trzeba wejść w ustawienia BootCamp i tam też powinno być, ale to nie wiem dokładnie bo Win nie posiadam. Natomiast apropos gier to poszukaj jakiś patchów bo najprawdopodobniej twoje rozdzielczości obsługiwane przez matryce mają inne proporcje niż te obsługiwane w tych grach. Pamiętam, że ja swego czasu znalazłem patch do NFS MW który mi ten problem na moim macbooku rozwiązał. Pozdr

#3 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 09 grudnia 2011 - 04:37

Ja gram w World of Tanks na Win7 i nie mam problemów z full screen tak samo na Lion (rozdzielczość 1600X900). Co do startu systemu to albo zainstaluj sobie reefit albo wejdź w Panelu Sterowania (Windows) w bootcamp i jest tam zakładka bodajże ustaw system startowy (ale ręki nie dam sobie uciąć za nazwę).

#4 mateusz5

mateusz5
  • 17 postów
  • SkądSandomierz

Napisano 09 grudnia 2011 - 13:54

Dzięki wielkie za odpowiedzi. Co do dysku startowego udało się, zrobiłem tak jak pisał kuzma. Jeżeli chodzi o ekran w grach: czy za każdym razem kiedy zainstaluję jakąś grę bedę musiał szukać łatek? Miał ktoś z Was podobne problemy z rozdzielczością na macach? Dodam, że moja 13" posiada kartę Intel HD Graphics 3000 z 384MB DDR3 SDRAM. Pozdr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych