Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zablokowane wejście na kartę

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jaromiro

Jaromiro
  • 1 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 17:31

Od niedawna jestem posiadaczem IPada 2 3G + wifi. Postępując nieodpowiedzialnie sam docinałem kartę sim. Karta po pewnym włożeniu do slotu zablokowała się. (wcześniej wyjmowałem ją bez problemu) Mimo usilnych starań nie mogę wyjąć karty ze slotu. Podczas wizyty w serwisie, Pan usiłował wyjąć kartę tym samym sposobem co jak (kluczykiem, potem- cienkim drucikiem) Czy myślicie że usterka ta może zostać wyeliminowana bez konieczności, wymiany ipada na nowego.

#2 ryki67

ryki67
  • 45 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 01:49

Witam czy udało Ci się wyciągnąć tą kartę??? pozdrawiam

#3 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 02 marca 2012 - 14:06

Gdzieś czytałem o sposobie ze szczelinomierzem, ale nie wiem, jak to zrobić, bo sam mam zablokowana szufladke sim. Może ktoś już ma rozwiazanie na ten problem ?

#4 ryki67

ryki67
  • 45 postów

Napisano 04 marca 2012 - 16:09

Ja mam rozwiązanie bardzo proste, miałem zablokowaną i myślałem że już nic nie zrobię, na Forum angielskim wyczytałem że trzeba wywiercić dziurkę i wtedy przycisnąć sim-a i wyjdzie, ale to jest trochę ryzykowne bo można coś innego przewiercić. Ja wyjąłem w ten sposób: najpierw próbowałem włożyć żyletkę żeby przycisnąć sima i żyletka faktycznie wchodzi ale to nic nie daje bo jest uskok-próg więc cienki śrubokręt włożyłem między szufladkę a obudowę i poprostu mocno ją otworzyłem tak jak się wyważa drzwi :-) naprawdę trzeba było użyć sporej siły, oczywiście pozostaje mały ślad w tym miejscu ale teraz w przypadku następnego zacięcia wyjmę ją bez problemu. pozdrawiam

#5 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 04 marca 2012 - 22:25

Rada cenna, lecz szukam mniej inwazyjnego sposobu, choć ślad już jest - powiększona dziurka na klucz do tacki. Jutro idę kupić szczelinomierz. Zdam relacje jak się powiedzie, jeśli nie, pozostanie kupić SwirlySMS :)

#6 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 27 marca 2012 - 17:36

Piszę post pod postem umyślnie, chciałbym lekko odświeżyć temat zablokowanej karty.
Otóż mój slot wyglądał tak : Dołączona grafika.
Był w złym stanie, przez to, że zaatakowałem go szczelinomierzem i karty nie wyciągnąłem. Do tego przestało mi czytać kartę SIM. Restore nie pomagał, tak więc postanowiłem wysłać go do serwisu MIK w Radomiu. Zaryzykowałem i udało się, wymieniony na nowego iPad jedzie już do mnie kurierem. Dodam do tego, że miałem na nim dwie pokaźne rysy na ekranie, które mi bardzo przeszkadzały.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych