Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zablokowane wejście na kartę

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Jaromiro

Jaromiro
  • 1 posts

Posted 06 December 2011 - 17:31

Od niedawna jestem posiadaczem IPada 2 3G + wifi. Postępując nieodpowiedzialnie sam docinałem kartę sim. Karta po pewnym włożeniu do slotu zablokowała się. (wcześniej wyjmowałem ją bez problemu) Mimo usilnych starań nie mogę wyjąć karty ze slotu. Podczas wizyty w serwisie, Pan usiłował wyjąć kartę tym samym sposobem co jak (kluczykiem, potem- cienkim drucikiem) Czy myślicie że usterka ta może zostać wyeliminowana bez konieczności, wymiany ipada na nowego.

#2 ryki67

ryki67
  • 45 posts

Posted 06 January 2012 - 01:49

Witam czy udało Ci się wyciągnąć tą kartę??? pozdrawiam

#3 skosu

skosu
  • 260 posts
  • SkądKielce, PL

Posted 02 March 2012 - 14:06

Gdzieś czytałem o sposobie ze szczelinomierzem, ale nie wiem, jak to zrobić, bo sam mam zablokowana szufladke sim. Może ktoś już ma rozwiazanie na ten problem ?

#4 ryki67

ryki67
  • 45 posts

Posted 04 March 2012 - 16:09

Ja mam rozwiązanie bardzo proste, miałem zablokowaną i myślałem że już nic nie zrobię, na Forum angielskim wyczytałem że trzeba wywiercić dziurkę i wtedy przycisnąć sim-a i wyjdzie, ale to jest trochę ryzykowne bo można coś innego przewiercić. Ja wyjąłem w ten sposób: najpierw próbowałem włożyć żyletkę żeby przycisnąć sima i żyletka faktycznie wchodzi ale to nic nie daje bo jest uskok-próg więc cienki śrubokręt włożyłem między szufladkę a obudowę i poprostu mocno ją otworzyłem tak jak się wyważa drzwi :-) naprawdę trzeba było użyć sporej siły, oczywiście pozostaje mały ślad w tym miejscu ale teraz w przypadku następnego zacięcia wyjmę ją bez problemu. pozdrawiam

#5 skosu

skosu
  • 260 posts
  • SkądKielce, PL

Posted 04 March 2012 - 22:25

Rada cenna, lecz szukam mniej inwazyjnego sposobu, choć ślad już jest - powiększona dziurka na klucz do tacki. Jutro idę kupić szczelinomierz. Zdam relacje jak się powiedzie, jeśli nie, pozostanie kupić SwirlySMS :)

#6 skosu

skosu
  • 260 posts
  • SkądKielce, PL

Posted 27 March 2012 - 17:36

Piszę post pod postem umyślnie, chciałbym lekko odświeżyć temat zablokowanej karty.
Otóż mój slot wyglądał tak : Dołączona grafika.
Był w złym stanie, przez to, że zaatakowałem go szczelinomierzem i karty nie wyciągnąłem. Do tego przestało mi czytać kartę SIM. Restore nie pomagał, tak więc postanowiłem wysłać go do serwisu MIK w Radomiu. Zaryzykowałem i udało się, wymieniony na nowego iPad jedzie już do mnie kurierem. Dodam do tego, że miałem na nim dwie pokaźne rysy na ekranie, które mi bardzo przeszkadzały.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users