Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple'owskie słuchawki od iPoda pierdzą

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#26 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 18 czerwca 2007 - 21:58

Ja polecam MX450. Są tanie i grają wypaśnie ;)

#27 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 czerwca 2007 - 08:26

~20zl na allegro bodajze stoja takie sluchawki, na ep630 nie starczy ale czesc kosztow pokryje

te za 20 zł to podróbki ;) na myapple sprzedawano za 40.

#28 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 czerwca 2007 - 10:59

tym lepiej cale szczescie ze luzie nie czytaja forum bo po lekturze ktoregos z tematow o sluchawkach mozna nabrac "lekkiej" niecheci do kupna orginalnych ps a te nieorginalne graja lepiej czy gorzej :lol:

#29 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 czerwca 2007 - 11:12

a te nieorginalne graja lepiej czy gorzej :lol:

Przed kupnem trzeba się poważnie zastanowić. :grin: Dla kogoś kto kupuje takie słuchawki, niema jakość dźwięku specjalnego znaczenia lub jest na wpół głuchy. Oczywiście są wyjątki tj. osoby które chcą korzystniej sprzedać iPoda i dorzucają oryginalne słuchawki lub osoby którym dobrze słuchawki Apple leżą w uszach- bo i takich widziałem. Ponadto słuchawki standardowe są niejako przystosowane do iPoda- prosty jack, klasyczne białe no i mają te gumowe "bezpieczniki" przed urwaniem pod elementem, który wkłada się do ucha czyli pchełką-słuchawką. Tak naprawdę te cechy mają wiele słuchawek ale trzeba je znaleźć (Creative EP630), a to często zbyt wiele dla ludzi i kupują białe "oryginale" słuchawki Apple z allegro za 20zł i pewnie często nie są świadomi iż posiadają podróby. Niech żyją w błogiej nieświadomości... i tak niema różnicy.

#30 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 czerwca 2007 - 16:23

bez przesadyzmów :D wiele jest słuchawek orginalnych które grają gorzej niż applowe, takie np aiwa, thomson czy panasonic za 20-30zł. Oczywiście nie mówię o wszystkich modelach tych firm, ale zdarzają się przypadki.

#31 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 16:28

he he nie ma to jak widziec zalety w masie wad :D polonez to tez w sumie niezla fura, przeciez maluch jest mniejszy i glosniejszy :D

#32 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 czerwca 2007 - 16:39

za bardzo wieszacie psy na tych słuchawkach :P nie są najlepsze i sie psują ale żeby porównywać je do tych nędznych podróbek to przesadyzm własnie. To tak jakby porównywać matiza do chińskiego matiza i powiedzieć że niczym sie nie różnią bo matiz to i tak auto do bani.

#33 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 16:40

Michu rozumiem ze masz te oryginalne? :D

#34 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 czerwca 2007 - 16:55

tak :D

#35 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 17:02

hehe, wiedzialem :) mam dzisiaj dobry dzien na jasnowidzenie, co nie jasiek13 :) michu jak juz sie nimi nacieszysz i kupisz nowe, lepsze, to napiszesz od nowa na temat tych oryginalnych, ok ? :) tylko nie na pozyczonych, bo wtedy twoje sa i tak lepsze :D

#36 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 czerwca 2007 - 17:04

widocznie dawno ich nie słuchałem bo mam lepsze :P napisałem w innym temacie że (niestety te lepsze) się połamały....

#37 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 17:05

lepsze? to znaczy?

#38 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 czerwca 2007 - 17:07

Thomson hed 132. Są lepsze :P niektórzy pisali oj michumich spróbuj innych to się przesiądziesz ale one imo były naprawdę niezłe jak na cenę 70 zł..

#39 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 17:11

wiec dalej podtrzymuje to co napisalem, jak kupisz nowe lepsze to napisz jeszcze raz co sadzisz o oryginalnych a dodatkowo jeszcze o thomsonach :D

#40 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 czerwca 2007 - 21:44

@Fenix eee ja dostalem biale sluchawki do czarnego ipoda, nijak mi to nie pasuje ;) ja np do panasonicow nic nie mam, jakoscia dzwieku to nie powalaja ale wszystkie modele sa nie do zdarcia (nie znam takich ktore by wytrzymaly prawie 10 lat tak jak moje hp090), do komputera jak i sprzetu niskiej jakosci sa idealne, np maskuja wysoka kompresje i niska jakosc dzwieku odtwarzacza sa jeszcze osoby niedoslyszace z roznych powodow (ostatecznie z wiekiem sluch sie nie poprawia) dla ktorych pewne nedociagniecia nie beda juz slyszalne najlepiej porownanie sie robi jesli z gorszych przesiadzie sie na troche lepsze sluchawki a pozniej znowu wroci do tych pierwszych... czlowiek sie zastanawia jak on mogl tego sluchac

#41 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 21:51

najlepiej porownanie sie robi jesli z gorszych przesiadzie sie na troche lepsze sluchawki a pozniej znowu wroci do tych pierwszych... czlowiek sie zastanawia jak on mogl tego sluchac

Niestety prawie nikt nie stosuje tej zasady w zyciu, a jezeli juz to robi to w sklepie po 3minutowym odsluchu, co oczywiscie nic nie daje.
Jak juz napisalem w innym watku dobre sluchawki (zreszta zaden sprzet audio) na dzien dobry nie powalaja na kolana ani mega basem ani wysokimi niczym himalaje.
Dobre sluchawki po prostu graja, a dopiero po powrocie " na stare smiecie" slychac ze stare nie maja basu, wysokie kluja w uszy a wokal np mojej ulubionej Anouk jest jakby ktos jej kocowe zrobil ;)

#42 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 czerwca 2007 - 22:24

wiesz nawet w specjalistycznych sklepach nie jest u nas dobrze, otworzyli u mnie ostatnio salon mp3store a jak poszedlem sprawdzic jak sie maja opinie o akg26p do rzeczywistosci i po zalozeniu poprosilem sprzedawce zeby cos do mnie powiedzial w celu przetestowania izolacji to sie tylko popatrzyl jak na idiote... i nie podaruje sobie - jak przejdziesz z orginalnych applowych na jakiekowlwiek inne (w domysle lepsze) to roznice czujesz momentalnie ;)

#43 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 22:32

no tak z oryginalnych slychac momentalnie :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych